Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:32, 11 lut 2014

Do góry
bella napisał(a)
Wiosna posadziłam 5 klonów wzdluż wjazdu do garażu. troszke goło to wygląda, brakuje mi czegos prosze o podpowiedz co tu zmienić. Klony po lewej stronie na zdjęciu . Stanowisko sloneczne. Plama na trawniku - po likwidacji rabatki juz trawką zarosło

Przeniosłabym klony bliżej podjazdu robiąc wzdłuż niego rabatę.
.
Ogród z widokiem na jezioro 20:30, 11 lut 2014

Do góry
yolka napisał(a)
No to foteczki daję
Nieskończona robota

chodnik też czeka na wiosnę

otulona rabatka

1/4 mojego ogrodzenia- w czwartek może będzie koniec

Super Yolu ale się dzieje robota się paaali w rękawicach powodzenia i buźiaki zostawiam
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 20:21, 11 lut 2014

Do góry
Nati u mnie na razie spoko cmok

słońce w Szczecinie

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:21, 11 lut 2014

Do góry
Ewa to może lepiej nie czekają ufnie na Krupówkach przy piwie oscypkach i góralskiej muzyce

a ja se przsiadne na wiersycku i zawołam heej

te zdjęcie trochę starawe bo już ma chyba z 5latek Granaty ? Orla na pewno

pora chyba zakończyć wspominki bo to przecież Ogrodowisko a nie TPN
Ranczo Edy 20:18, 11 lut 2014

Do góry
Witajcie kochane Ii kochani niedziela minęła dzięki waszym pozdrowieniom jeszcze przyjemniej dziękuję baaardzo Was lubię U mnie trochę rewolucji więc trochę mnie mniej Cały czas zaglądam i o Was myślę 100 buźiaków - Ewcia, Renatko- śniegu już niet , jedynie w becce lód został ,Jolcia- u mnie też słoneczko pomału się przebija i na noc mgły zachodzą Yolcia -również miłej,Kasiu , Bartku- witamy w naszym skromnym gronie, Natalko -spoko czekamy

Pozdrawiam Was kochani serdecznie

Przymusowa wyprawa na Szczecin

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 20:16, 11 lut 2014

Do góry
Przedwiośnie rok temu

Zakochana w ogrodach 20:14, 11 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Pierwsza próba na papierze, jeszcze mało czytelna.

No i proszę fajna koncepcja Podoba mi się miejsce na ognisko i ławeczki. Ja z brzozami to chyba trawy bym sadziła i jedno i drugie takie zwiewne... Dobrze jak zaznaczysz kierunki świata (wydaje mi się, że brzozy na Twoim rysunku są od północy - dla mnie super) i granice działki.
Kolorowy Ogród Geni 20:13, 11 lut 2014

Do góry
Witaj Wijtas teraz w ostatnich latach pojawiły się w Polsce Takie liliowce, trudno są nadal osiągalne ,tylko z znajomych źródeł dla Ciebie

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:11, 11 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu czy te przebiśniegi są tegoroczne???.

niestety nie z tamtego roku
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:55, 11 lut 2014

Do góry
100 lat Aniu bez remontu !!!!!!!!!!!!!

( storczyk do kolekcji

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:53, 11 lut 2014

Do góry
justi napisał(a)
Marzen masz gdzies fotkę swoich grabów tuż po zakupie? Ciekawam jak duże były

Justi trafiłam na forum gdy miały 10 miesięcy pierwsze zdjęcia mam z zimy 2011 ...

Sadziłam w maju 2010 - zdjęc nie mam. Zaznaczam, że kupilam ładne, bardzo rozgałęzione sadzonki, ktore ostro po posadzeniu ciahcnełam. Serce się krajało ale żywopłot miał być iście angielski a to wymaga dyscypliny
Zima 2011 - były tylko raz cięte zaraz po posadzeniu w maju 2010

Lato 2011 po ostrym cieciu wiosną 2011. Ten gesty pas to miejsce ciecia, długie przyrosty to odrost z 2011. Od 2011 cięlam już 3 razy w sezonie, max zostawiałam 1/2 z nowych przyrostów.
Pszczelarnia 19:53, 11 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mili, dziękuję. Odzew wspaniały. Każdy coś widzi. Zostawiam Wam wczorajszą robótkę. Pączki. Bardzo ważny wypiek w naszej kulinarnej tradycji. Karnawał. Myślałam o różach i łące średniowiecznej. Myśli mi się plątały i zazębiały.

Jasna obwódka wokół pączków oznacza, że są wyrobione. I choć made by hand tylko kilka razy w roku powoduje niestety, że trudno mi utrzymać standardyzację produktu i każdy pączek jest inny. Ale smakują tak samo. I niestety nie mają konfitury różanej w środku (tylko wiśniową i porzeczkową). Jeszcze mam za mało róż.

Rano już było widać ubytki towarowe:

Ale mi narobilaś oskomy tymi pączkami, zrobie na weekend jeszcze mam trochę różanej konfitury, którą zawsze łączę ze śliwkową a na tym słonecznym suchym miejscu posadziłabym łany liliowców od najwyższych do najniższych w stronę ścieżki

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:45, 11 lut 2014

Do góry
można by powiedzieć, że sezon ogrodowy 2014 w moim ogrodzie jest już otwarty......
booooooo dzisiaj poobcinałam trawy i rozchodniki,
pozbierałam połamane gałęzie drzew i paliłam ognisko pierwsze w tym roku

posadziliśmy dwa świerki pozostałe po świętach ...

no i domowe roślinki dostały nawozu ...( kupiłam biohumus....)

Pszczelarnia 19:44, 11 lut 2014

Do góry
Mili, dziękuję. Odzew wspaniały. Każdy coś widzi. Zostawiam Wam wczorajszą robótkę. Pączki. Bardzo ważny wypiek w naszej kulinarnej tradycji. Karnawał. Myślałam o różach i łące średniowiecznej. Myśli mi się plątały i zazębiały.

Jasna obwódka wokół pączków oznacza, że są wyrobione. I choć made by hand tylko kilka razy w roku powoduje niestety, że trudno mi utrzymać standardyzację produktu i każdy pączek jest inny. Ale smakują tak samo. I niestety nie mają konfitury różanej w środku (tylko wiśniową i porzeczkową). Jeszcze mam za mało róż.

Rano już było widać ubytki towarowe:

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:39, 11 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Anus, mam do Ciebie kilka pytan o budleje. Na pewno bedziesz wiedziala czy jest biala budleja i jak rosnie w porownaniu z fioletowa. Zamierzam troche porobic szarad i wlasnie sie zastanawialam nad budlejami, ale wolalabym biale kwiaty niz fioletowe. I czy oprocz motyli pszczoly ja lubia? Oswiecisz mnie? Bardzo prosze i dziekuje

Boćku osobiście nie miałam białej budlei ale rośnie bardzo ładnie White Profusion, wszystkie budleje lubią pszczoły, baki, osy, motyle
a na ostatnim zdjęciu masz oregano wlaściwe mialam metrowy krzaczek a tam na nim cały zawsze "ul" wszystkiego siedział, jeden wielki szum był na krzaczku
Ogrodowe przygody 19:39, 11 lut 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
mi po raz pierwszy w tamtym roku zakwitły irysy
mam takie zwykłe, Postraszyłam je, że wylecą jak nie zakwitną i wzięły się do roboty

Czasami z roślinkami trzeba ostro. Ja czasami też tak robię
Minimalizm z odrobiną romantyczności 19:38, 11 lut 2014

Do góry
Aga dzięki, że do mnie wpadłaś, bo ostatnio jakos się nie udzielam to i gości mam mało, a to miłe jak ktoś wpadnie i coś naskrobie Ciekawa jestem co ze swoim stawem wykombinujesz. Mi by się widziało ładne koło z małym pomostem i żeby brzegi były gęsto obsadzone
inspiracja ogród z wystawy Chelsea Flower Show
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/180-chelsea-flower-show-2011-zlote-medale-najlepsze-show-garden/photos

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:37, 11 lut 2014

Do góry
przez ostatnie dni nie miałam za wiele sił i czasu by tu zaglądać ....
w sobotę i niedzielę goście ....
trzeba było przygotować wyżerkę dla gości ....

jak na luty pogoda dziwna ...bo ciepło i bez śniegu,
nie mam nic przeciwko temu...
roślinki szaleją...

Ogród w Alei Lipowej... 19:33, 11 lut 2014

Do góry
justi napisał(a)
Celinko brązowe żurawki już tam są, rosną super, a żółte niestety słabo i przypala je słońce, w ogóle mi się nie rozrastają. Jest to strona południowo-zachodnia słońce jest dopiero po południu, dużo cienia daje bryła domu, ale jednak żółtym niezbyt tam dobrze.
Całość ma około 10 m dlugosci więc tych runianek trochę by trzeba było. Ale chyba na początku szybciej rosną niż bluszcz. W sumie w tamtym roku kupiłam tylko 3 runianki w dobrej cenie , bo po 2,9 zł. Myślę, że na ten kawałek potrzeba by mi było minimum 100 runianek.

HMMM tak sobie myślę ... co by jeszcze z okrywowych . co szybko rośnie.
A może bodziszek korzeniasty?? dodałabyś kolorku. i liście na jesieni sie przebarwiają na bordowo! grało by z żurawką.

Jeśli chodzi o bluszcz to moge ci naciąć i przysłać , ,mam sporo,

dobrze rozrasta sie tojeść rozesłana. U mnie rośnie w palącym słońcu i rośnie jak szalona.
Wkleiłam fotkę . niestety nie mam jak kwitnie -super na żółto i długo

Oj sorki ale nie wiem jak fotkę odwrócić

wywal ja podesłałam poglądowo!

Ogródek Agam 19:28, 11 lut 2014

Do góry
Ten z prawej jest w gorszej formie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies