Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowy Ogród Geni 16:35, 11 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
A moje zakupione już puszczają i pani w ogrodniczym poradziła, żebym w doniczki i w chłodne miejsce. Mam tak zrobić?

Iwonko tak zrób jak Ci poradziła pani z ogrodniczego ja też tak robiłam jak kupiłam szybciej przed kwietniem

Nie wiem co Wam jeszcze zaprezentować?

to moja wnusia mała figlarka która babci powyciagala znaczniki z nazwami irysów i irysów hahaha

Ogród zapachów u Jasi 16:29, 11 lut 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Jeśli mogę dopytać, ten sposób z sadzonkowaniem pędów (róż?) to w jakim czasie najlepiej wykonać?

Najlepiej sadzonkować w czerwcu, chociaż później też się czasem udaje.
Inny "patyczak" Bonica , bardzo łatwo się ukorzenia.
Pozdrowiam cieplutko

zdjęcia 2012 wrzesień

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 16:17, 11 lut 2014

Do góry
wiesz co mnie od czerwca do grudnia nie było w Polsce wiec wiec w najlepszej chwili ich życia mnie nie było babcia nasadziła mi jakiś kwiatuszków z nasion i i wszystko pozagłuszały teraz wyginęły bo to jednoroczne były a z nich tyle zostało jeden faktycznie jakiś w połowie zjedzony a to wyglądało mniej więcej tak
Ogród zapachów u Jasi 16:13, 11 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To jeszcze raz ja. Zostawiam - tak mi się skojarzyło: to zdjęcia z rankingowego ogrodu a. - ale mogłyby pochodzić z Twojego ogrodu.

Coś mi to zdjęcie przypomina

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:05, 11 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ano

ale piękny kolor
tylko patrzeć i podziwiać
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:56, 11 lut 2014

Do góry

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:56, 11 lut 2014

Do góry
Sosna czarna

Sosna pospolita długoigła

Sosna wejmutka Green Gold

Sosna pospolita
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:55, 11 lut 2014

Do góry
dwa pierwsze zdjęcia to ta sama roslinka
Thuja Szmaragd Witbont

Jałowiec Blue arrow

Sosna kosodrzewina Mops
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:54, 11 lut 2014

Do góry
Żywotnik wschodni Aurea Nana

Cyprysik groszkowy Sungold

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:53, 11 lut 2014

Do góry
Świerk biały 'Zuckerhut'

Jałowiec pośredni odm. złocista
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:52, 11 lut 2014

Do góry

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:52, 11 lut 2014

Do góry
Cyprysik groszkowy Nana
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 15:51, 11 lut 2014

Do góry
Cyprysik tepołuskowy Nana Gracilis Cyprysik Curly Tops
Karmniki dla ptaków 15:49, 11 lut 2014

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:40, 11 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

takie

jedno bo jak pisałem w muzeum byłem tylko raz

Ale cudne drzwiczki Boskie, lubię takie rękodzieła. Czy to są okiennice, czy drzwi od pieca?
Przypominają mi księgę mistrza cechowego z Domu Tkacza w Bielsku-białej. Piękna ręczna robota, księga oprawiona w wytłaczaną skórę.
Tam są same takie perełki

Jak chcesz to usunę to zdjęcie
Gdzieś na końcu świata... 15:37, 11 lut 2014

Do góry
Noo patrz .. Zrobiłam dał Ciebie specjalnie wiosenny przegląd traw .. W zasadzie możesz przyjąć ,że ich wygląd przez cały okres jesienno - zimowy , czyli jakieś 5 mies...

A decyzja należy do Ciebie

Carex

( mam jakoegoś goldena więc do srebrnego pierisa na bank ńie bedzie pasował ale są też z białawymi paskami...

Turzyca.. Mam brązowa ale i srebrzysta podobno jest

Kostrzewa.. Może ją akuratnie znasz

I red baron ....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:22, 11 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko u mnie wiosna troszkę opóżniona względem Twojej wypatrywałam wszystkiego w sobotę i u nie jeszcze rośliny śpia, za wyjatkiem budlei, ktora nie przemarzła..... Czekam na info w sprawie kwitnienia forsycji, ostrzę już sekatorek !
Głogowników z domku letniskowego jeszcze nie wystawiaj na zewnątrz, chyba że w zacinione miejsce, bo od nadmiaru slońca spalą się liście. Trzeba je stopniowo aklimatyzować. Tak sobie spaliłam laury, gdy wystwiłam je z przeszklonego ogrpdu zimowego na taras.

I gdy zidentyfikujesz co to za trawka juz startuje to daj mi znać, bo coś takiego mi się przyplątalo z miskantem i stale wyrywam, bo rośnie szybciej niż mój zebrinus, zwłaszcza wiosną.

Czyli z budleją identycznie
Głogowniki ustawię tak, aby nie były na patelni, tylko na razie nie mam jak i kiedy
Tej przyplątanej trawki nie wywalaj, ona jest śliczna, w sezonie jesiennym i wiosennym, na żywo piękniejsza, ale nie mogę innych fot znaleźć

Nie wytrzymałam, pojechałam do ogrodnictwa i kupiłam sobie olbrzymie szable i przy okazji donicę do sypialni...czerwoną metaliczną!
czekam na te hiacynty

Ogród - Niekończąca się Opowieść 15:10, 11 lut 2014

Do góry
chciałam wam pokazać mój skalniak, który powstał z kupy gruzu byle jakiego piachu i zwalonego pnia
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:00, 11 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ziębice - zapomniałam napisać. Muzeum Gospodarstwa Wiejskiego a tam najpiękniejsza kolekcja starych żelazek.

takie

jedno bo jak pisałem w muzeum byłem tylko raz
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:50, 11 lut 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ja to się wspinałam tylko na ściance wspinaczkowej dobre i to

Ewa ja tylko spaceruje po szlakach bez sprzętu, tyle że wybieram te szlaki wysoko i "na krawędzi"
Góry Sowie to był też nasz rejon ale wtedy był zakaz i tajemnica !!!
wypadki -na pewne rzeczy nie ma się wpływu ale fakt nie jeden raz się wycofywałem - wolałem wrócić następnym razem

Agata po naszej stronie Tatr najbardziej kręci mnie Orla Perć właśnie na tym zdjęciu

Ewa w tym muzeum byłem tylko raz, wcześniej jako dzieciak często ale było to jeszcze w starej siedzibie i była broń itp.
a tego ptaszka ziębickiego widziałaś prawdopodobnie największy ceramiczny pomnik ....

wnuk nie był zbytnio zachwycony bo trzeba było podejść kawałek a z tego miejsca zaczynała się kiedyś ekstra trasa saneczkowa 30-40 podejść i zjazdów to była norma dzienna chyba że sie połamało sanki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies