Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mała Eleczka 10:54, 11 lut 2014

Do góry
Irenko oto obiecane zdjęcie laurowiśni z bliska.

przy okazji znalazłam kilka takich liści. Może ktoś wie co to za paskudztwo?

Ogród - wspaniałe miejsce na relaks 10:46, 11 lut 2014

Do góry

Witam, właśnie odwiedziłam Twój ogród i podziwiam "żółwika". Super efekt
Chatka Baby Jagi 10:35, 11 lut 2014

Do góry
O rety otwieram dziś ogrodowisko i mój wątek (to jak nałóg już), a tu tyle miłych komentarzy... Trochę mi głupio bo większość to nie nasza zasługa... tzn jeśli chodzi o sprawy techniczne to Piotrek naprawdę się napracował... ale ja ? Nie wiele... trochę próbuję uporządkować ogród i tyle... bo nasadzenia są nie zawsze trafne, wiele rzeczy było zapuszczonych, poprzerastanych jedne w drugie, wiele miejsc nie wykorzystanych, albo po prostu zarosły z czasem... i stały się chaszczowiskami, ale tak naprawdę większość po prostu już tu była... Niestety pieniążków na ogród nie mamy, bo wszystko, albo większość wkładamy w przystosowanie domu do mieszkania no i w naszą pociechę... więc wszystko własnymi siłami, materiał... gdzie co się uda zdobyć, roślinki... rozmnażam to co mam, albo to co zdobędę od teściowej, albo mojej mamy (również zapalone ogrodniczki)... Tym bardziej dziękuję za te komentarze, zwłaszcza, dziękuję za to, że potraficie dostrzec wagę tego, że staramy się z szacunkiem podchodzić do pracy byłych właścicieli...

Iwonal: Link do Bloga mam w opisie na dole, nie podam ci tu, bo dostałam reprymende, że nie wolno Co do schodków zrobił je mój eM oczywiście... to podkłady kolejowe z tego samego mamy kawałek (na razie) chodniczka do domu... a jest to wyjście na górkę ogniskową... bo ciężko było nosić kieliszki po skarpie no i kiełbaski i różne pyszności na polowe imprezki....Wtedy miałam śliczne śmierdziuszki posadzone zaraz przy nich... zaraz znajdę zdjęcia.... a w tym roku wszystkie co do joty zeżarły mi ślimaki....

( 28.06 - 03.08.2012 )

Renata: U nas właśnie taki w ostateczności powstał (widziałaś na blogu ?) stwierdziliśmy, że wytrzyma ile wytrzyma... wygląda ładnie... a potem się zmieni na coś trwalszego jak już będą na to fundusze...

Pszczelarnia: właśnie sami do końca nie wiemy jak to wszystko jest robione, a przydała by nam się taka wiedza, bo będziemy musieli się zabrać za remont tych ścianek... bo troszkę zaczynają się rozsypywać i gdzie nie gdzie są braki...
W każdym razie wiemy tyle, że pionowe "szczeble" są wsadzone w otwory (pewnie wcześniej przygotowane) w dolnej i górnej belce poprzecznej, potem najprawdopodobniej robiona była plecionka... jak będę mieć więcej czasu, to mogę ci porobić szczegółowe zdjęcia... i napiszę osobnego posta...

Agania: dzięki za zaproszenie, już sprawdziłam, zaznaczyłam swój i również zapraszam na "herbatkę"...

Ania: miło mi, że i ty trafiłaś do mnie...zgadzam się z tobą, że taki okres dzieciaczków w domu jest idealny.. moja siostra mieszka w bloku, z 4 letnim synkiem, czasem jeżdżę do niej i świra można tam dostać, że nie da się wyjść z chłopakiem na polko, żeby się wyszalał na drzewach i trawie... A ile twoje dzieciaki już mają latek?

A tu jeszcze trochę zapomnianych fotek ogrodu...

( 28.06.2012 )

Rabata na skarpce z jabłonką i rabata za domem...

Zaczątek dzisiejszego ogródka warzywnego... ogórki i pomidorki...

Zielony dach... baaaardzo go lubię... zastanawiałam się czy nie posadzić tam jakiś skalniaczków, ale za ciemno i za mokro chyba... i pozostawiam to naturze....

( 20.07.2012 )

Rabatka pod skarpką z jabłonką, czy inaczej w okół centrum...?

Funkia i znów rabatka za domkiem... ( fajny bajzel ? )

Pysznogłówka

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:23, 11 lut 2014

Do góry
Dołączam się do urodzinowych życzeń...spełnienia marzeń.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:15, 11 lut 2014

Do góry
Witam lutową urodzinkowo, wszystkiego najlepszego Aniu

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:13, 11 lut 2014

Do góry
Wszystkiego naj 100 lat i kończ ten remont i wracaj do nas hi hi hi

W cieniu - zacieniona 10:00, 11 lut 2014

Do góry
Lobelia niebieska -siew 7 lutego -zaczyna się zielenić...sieję w kępkach,potem do pikowania dzielę na 4 części,tak mi jest łatwiej...
Dwa ogrody 09:50, 11 lut 2014

Do góry
Coś tam nakreśliłam, pewnie się przestraszysz: ale czekasz na pomysły:
1) poszerzenie rabaty po prawej i oczko wkomponowanie w rabatę

lub

2) dwie wyspy na trawniku, i scieżki meandrujące pomiędzy nimi pasujące do zarysu rabat już
istniejących /pod katalpą i przed tarasem/

u mnie tak to na początku wyglądało

a tak teraz

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:27, 11 lut 2014

Do góry
Genia zawsze jest ten pierwszy raz , można wjechać na Kasprowy pospacerować i zjechać
te zdjęcie wyżej wklejałem po króciutkim porannym treningu - sezon się zbliża
jest jeszcze parę miejsc na Słowacji gdzie mnie nie było np Rohacze

bo tutaj to chyba każdy będący w okolicy
ogrodoweimpresjejolki 08:51, 11 lut 2014

Do góry
Przyznaję, że nie mogłam zdecydować się jakim kwiatkiem Was dziś przywitać ... i zrobiłam chybił trafił
Mam nadzieję, że się podoba

Kolorowy Ogród Geni 08:35, 11 lut 2014

Do góry

Miało być inaczej 08:32, 11 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Agnieszka.. u mnie te brązowe zimowały przez 3 zimy, a potem coś im zaszkodziło.. chyba deszczowa wiosna i lato.. bo padły jesienią Jakby zgniły w środku...

A co do kozaków.. to wysyp rabatę kora.. będą rosły.. u mnie rosną w korze pomiędzy liliowcami I oczywiście w pobliżu brzozy.

Na saharę musisz niestety posadzić parawan przy ogrodzeniu.. trochę wyciszy

A teraz szmata moja miłość .. lecę dalej sprzątać..

Tak właśnie myślałam żeby wysypać korą, a jak grubą warstwę masz wysypaną?

Parawan niewiele pomoże, bo u mnie pole ze wszystkich stron. Zobacz na tym zdjęciu, wiatr wiał od strony pola, a w jakiś sposób zaspa utworzyła się w za parawanem ale po stronie ogrodu. Na polu za parawanem jest tylko trochę śniegu, całkiem odwrotnie niż powinno być Na moich rh w tą niedzielę była prawie metrowa zaspa, pewnie się wyduszą pod tym śniegiem
Kolorowy Ogród Geni 08:30, 11 lut 2014

Do góry
Iwono liliowce kupuję wykopane z gruntu z gołymi korzeniami bez problemu się przyjmują jedynym problemem tych niektórych nowych odmian może być ich zimowanie

To moje najbardziej ulubione liliowce

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:25, 11 lut 2014

Do góry
Iwona M chyba kojarzy przełęcz pod Wagą (schronisko po prawej)

a to taki spokojniejszy poranny widok

Szmaragdowy Zakątek 08:16, 11 lut 2014

Do góry
Dzisiaj wolne. Muszę odprowadzić samochód do „lekarza na badania kontrolne”, potem wykonam kilka telefonów, wizyta w banku i skarbówce, następnie zakupy, mycie okien, obiad, pranie, zmiana pościeli jeszcze jedno pranie, troszkę posprzątam i już…. wolne.

kitek81 – dzięki za wizytę, ja już przestawiłam się na wiosnę…o zimie nie chcę słyszeć!!!!!

Kasik – dzwoniłam do Potoku na 90% mają „moje tuje”, daj znać jak będziesz do nich jechała

Kaisog1, AgnieszkaW, bacowa, Krys, Marzena2007 – ze źródeł zbliżonych do tajnych przez poufne wiem, że rozwiązanie wkrótce….nagrody także.

aga_szcz – Aga widzę dwa wyjścia:
1 – zrobić żywopłot mieszany, np.1/3 długości liściasty, potem 1/3 szmaragdy i znów 1/3 liściasty…albo
wyjście 2 – postawić na swoim czyli…”seksapil to nasza broń kobieca”….

Alisonek – no…troszkę podróżuję…w twoje strony też jeżdżę…a teraz niespodzianka – prawdopodobnie przejeżdżam obok ciebie jak wracam z Piły przez Gniezno.
Co do Franky Boya to na razie są 3 opcje: Zielona Góra, Kraków i Sieradz…nigdzie niestety nie ma wysyłek. A ile sztuk chciałaś?

Urszulla, Pola – fotki będą na pewno…czekam z niecierpliwością na sobotę.

Cleo – szmaragdy dosadzone były jako 1,5 metrowe jegomoście, a jak gęsto nie pamiętam co metr może trochę więcej …jak będę na działce to zmierzę.
Ja sezon 2014 uważam za rozpoczęty…w ubiegłym roku zima trwała do końca kwietnia więc normę wyrobiła za tamten i za ten rok…zimo akysz

Bogdzia - mój Rh w ubiegłym roku po zimie wyglądał raczej mało ciekawie…zaraz poszukam zdjęcia…. no znalazłam, sama zobacz

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:13, 11 lut 2014

Do góry
Aniu, wszystkiego naj, naj, naj spełnienia marzeń, zdrówka i samych szczęśliwych dni w życiu

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:07, 11 lut 2014

Do góry
Sto lat , sto lat w osiemnaste Urodziny niech zyje ,żyje nam.Wszystkiego najlepszego , spełnienia wszystkich marzeń , samych przyjaciół , miłosci od najbliższych a nie zaszkodzi również jak od nieco dalszych osób.Buziaki.

Kolorowy Ogród Geni 08:02, 11 lut 2014

Do góry
Iwonko,Bodziu dziękuję

Pszczelarnia 07:56, 11 lut 2014

Do góry
Danusia, czy te graby w (zaokrąglonym) żywopłocie do tej części parkowo-łąkowej wymienić na buki czerwone jak po drugiej stronie ogrodu (od strony warzywnika i sadu)? Czy zostawić tą stonowaną zieleń?

Cztery łapki - zwierzęta domowe 07:54, 11 lut 2014

Do góry

Wabie się Cziro i lubię wszystko podlewać

Ktoś ma sprawdzone pomysły jak mnie tego od uczyć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies