Kondzio z przykroscia stwierdzam, ze wole moje opuchlaki bardziej niż karczownika i nornice...
Ana - tatarak mam przy tarasie kuchennym , idealnie spełnia swoja role, ale jest lysy w srodku... A na tej rabacie srodek trawki bede widziala, zatem będzie amazon mist

dzieki za pomoc
Kasiek Bawarska - to przemozny wplyw Danusi i forum. Ja też nie mialam tylu bukszpanów i cisow w planach. Gdy się naogladalam jak pieknie wygląda ogrod bukszpanowy od póznej jesieni do wczesnej wiosny , gdy wszystkie inne ogrody sa szare i smutne, od tego momentu sadze i sadzę zimozielone.
Pawlus - long trunk to placząca (pendula) odmiana doorenbos własnie. Obie piekne, dla mnie ladniejsze long trunk, ale trudniejsze w prowadzeniu, aby nie byly zbyt niskie. Nigdzie nie można ich kupic wysoko szczepionych...
Anetko u mnie mahonie rosna powoli, trzeci rok już są i nie byly ani razu przycinane, sięgają do kolan.... Być może wynika to z tego, ze rosną w najbardziej gliniastej cześci ogrodu. Na razie kwitną czesne tulipany i dlatego, że u nas wiosna jest juz od 8 lutego....
Sebciu - wiesz, że uwielbiam frosted. Tym razem potrzebuje takie fontannowe i z przyjemnoscią zaprzyjażnię się z amazon mist.
Grembosiu - nie pokazuję brzydkich i zabałaganionych zakątków...ale kilka jest. Jeden będzie w sobotę porządkowany przez M, wstawiamy nowe skrzynki na warzywa i sprzątamy bajzlownik

Tusiala - siedziałam wczoraj na kanapach przez 5 minut

podziwiałam dzielo M w postaci prawie gotowego grilla. My kupujemy roślinki M'owie kosiarki i grille....
Irenko - ja nie przepadam za mahoniami, dlugo się u mnie aklimatyzowały, przypala je wiosenne słońce, słabo się rozrastają i są takie poczochrane... W tym roku po kwitnieniu bedzie cięcie na rownej wysokosci... Pachną zachwycająco ale pokrój przecietny. Dlatego dzisiaj bez wyrzutów sumienia przesadziłam dwie za stożek.... Tak sobie myśle może vertigo posadze przed płotem... Bo w ogrodzie nie mam miejsca.... Syp granulki na slimaki bo już wszystko zżerają....
Gabi - zatem będzie amazon, jeśli ją gdzieś znajdę....
Magda70 - bez pośpiechu z tym bonzajem magnoliowym, piękna też będzie gdy wypuści liście.
Nikita. - z ML i Gracillimusa do ozdoby rabat będziesz bardzo zadowlona, variegatusa nie mam. U nas też lało gdy kupiwałam dwa dodatkowe buki.... A teraz czekam na kolejną dostawę deszczu...
Ula - hi hi to rabata przy tarasie kucehnnym. Zawsze dyskutujemy nt widoku w czasie pracy w kuchni, to moj widok

aktualnie dzieki bukszpanom przez cały rok zielony
Małgosiu, Renatko , Iza, Nicole. witajcie