Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Urszulla 18:49, 08 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Zakątek kuchenny

Rozśmieszył mnie Twój nagłówek do zdjęć
chichram się......ale oczywiście jest cudnie, też taki chciałabym mieć.
O swoim myślę w tym roku od samiuteńkich podstaw
Nikita 20:20, 08 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

Kupuj w ciemno morning ligt lub garcillimus. ML jest bardziej szaro-niebieski, gracek delikarnie zielone, oba zwiewne i eleganckie. Jesienią obsadzilam nimi pół ogrodu...ciekawe czy urosną.....

Marzenko, dzięki za te miskanty...chyba kupię oby dwa i jeszcze Variegatusa na dokładkę.
Pozdrowienia zostawiam.

PS. u mnie od godziny leje niemiłosiernie...ale roślinki na pewno wdzięczne będę, bo strasznie sucho było.
Madzenka 20:27, 08 kwi 2014

Wybaczcie ale nie wyrabiam na zakrętach Pracuję w ogrodzie do 20:00 codziennie... tylko w niedzielę była pauza dla gości.
Ale pragnę donieść, ze wszystkie buki posadzone. Miało być 5, kupiłam 6, a skończyło się na 8.... I dzisiaj od sąsiadki usłyszałam, że posadziłam je jej na złość.... i że będę sprzatać u niej liście, co potwierdziłam, że będę robić.
Teraz muszę je tak strzyc wąsko aby tych lisci miały jak najmniej....

Oprócz buków dzisiaj była akcaj przesadzania mahoni i stożka.... w trakcie przesadzania najnowsza austinka otello została po raz trzeci wykopana w obawie przed zmiażdżeniem... i w nagrodę ponownie dostała trejaż i rubensa

A o to nowe miejsce stożka....

Rosnie sobie w kącie przy macie, w miejscu gdzie żywopłot grabowy jest jeszcze malutki. Zdjęcia słabe bo było już ciemno...
Nie zdążyłam ofocić buków....
Madzenka 20:33, 08 kwi 2014

A tę rabatę zostawiam sobie na weekend.... runianka out, carex morrowi in

atena35 20:50, 08 kwi 2014

Oglądałam "bonzaja" w nowej oprawie, wyczyny haczką za 12 zeta i piękne, piękne widoczki.
Marzenko podziwiam Twoją energię i pasję Jak nachodzi mnie leń - myślę o tobie i "cisnę" do ogrodu
Kondzio 20:54, 08 kwi 2014

Pieknie wiosna hi hi hi asasiadka sie nie przejmuj możemy sadzić co chcemy
atena35 20:55, 08 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)

A o to nowe miejsce stożka....

WOW ale OLBRZYM
Na pierwszej prezentacji widziałam, że jest duży ale nie, że jest TAKI ogromny
Marzenko wyglądasz przy nim jak kruszynka
Agnieszka_B 20:56, 08 kwi 2014

Oglądam jak zawsze z wielkim uśmiechem na buzi
Madzenka 21:00, 08 kwi 2014

Kondzio z przykroscia stwierdzam, ze wole moje opuchlaki bardziej niż karczownika i nornice...
Ana - tatarak mam przy tarasie kuchennym , idealnie spełnia swoja role, ale jest lysy w srodku... A na tej rabacie srodek trawki bede widziala, zatem będzie amazon mist dzieki za pomoc
Kasiek Bawarska - to przemozny wplyw Danusi i forum. Ja też nie mialam tylu bukszpanów i cisow w planach. Gdy się naogladalam jak pieknie wygląda ogrod bukszpanowy od póznej jesieni do wczesnej wiosny , gdy wszystkie inne ogrody sa szare i smutne, od tego momentu sadze i sadzę zimozielone.
Pawlus - long trunk to placząca (pendula) odmiana doorenbos własnie. Obie piekne, dla mnie ladniejsze long trunk, ale trudniejsze w prowadzeniu, aby nie byly zbyt niskie. Nigdzie nie można ich kupic wysoko szczepionych...
Anetko u mnie mahonie rosna powoli, trzeci rok już są i nie byly ani razu przycinane, sięgają do kolan.... Być może wynika to z tego, ze rosną w najbardziej gliniastej cześci ogrodu. Na razie kwitną czesne tulipany i dlatego, że u nas wiosna jest juz od 8 lutego....
Sebciu - wiesz, że uwielbiam frosted. Tym razem potrzebuje takie fontannowe i z przyjemnoscią zaprzyjażnię się z amazon mist.
Grembosiu - nie pokazuję brzydkich i zabałaganionych zakątków...ale kilka jest. Jeden będzie w sobotę porządkowany przez M, wstawiamy nowe skrzynki na warzywa i sprzątamy bajzlownik
Tusiala - siedziałam wczoraj na kanapach przez 5 minut podziwiałam dzielo M w postaci prawie gotowego grilla. My kupujemy roślinki M'owie kosiarki i grille....
Irenko - ja nie przepadam za mahoniami, dlugo się u mnie aklimatyzowały, przypala je wiosenne słońce, słabo się rozrastają i są takie poczochrane... W tym roku po kwitnieniu bedzie cięcie na rownej wysokosci... Pachną zachwycająco ale pokrój przecietny. Dlatego dzisiaj bez wyrzutów sumienia przesadziłam dwie za stożek.... Tak sobie myśle może vertigo posadze przed płotem... Bo w ogrodzie nie mam miejsca.... Syp granulki na slimaki bo już wszystko zżerają....
Gabi - zatem będzie amazon, jeśli ją gdzieś znajdę....
Magda70 - bez pośpiechu z tym bonzajem magnoliowym, piękna też będzie gdy wypuści liście.
Nikita. - z ML i Gracillimusa do ozdoby rabat będziesz bardzo zadowlona, variegatusa nie mam. U nas też lało gdy kupiwałam dwa dodatkowe buki.... A teraz czekam na kolejną dostawę deszczu...
Ula - hi hi to rabata przy tarasie kucehnnym. Zawsze dyskutujemy nt widoku w czasie pracy w kuchni, to moj widok aktualnie dzieki bukszpanom przez cały rok zielony

Małgosiu, Renatko , Iza, Nicole. witajcie
Madzenka 21:02, 08 kwi 2014

atena35 napisał(a)
Oglądałam "bonzaja" w nowej oprawie, wyczyny haczką za 12 zeta i piękne, piękne widoczki.
Marzenko podziwiam Twoją energię i pasję Jak nachodzi mnie leń - myślę o tobie i "cisnę" do ogrodu

Tosiu to mój sposób na stres ... Gdy pracuję w ogrodzie nie myślę o pracy rodzina szczęsliwa a ja spokojna. Terapeuta pewnie by mi wyjaśnił dlaczego taka energia mnie dopada w ogrodzie... Ale wolę sie do niego nie udawać i stosuję hortiterapię