Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukochany ogród ;) 18:01, 30 mar 2014

Do góry
w tym roku udało się zbudować małe oczko wodne tak jak było w planach

i troszkę wiosny
Miejsko & sielsko 17:52, 30 mar 2014

Do góry
Modrzewnica rumieni się od wiosennych wrażeń

Miejsko & sielsko 17:48, 30 mar 2014

Do góry
bajkowydworek napisał(a)
Przepraszam, że tak wchodzę z butami w wątek, ale mam problem. Chciałabym zaaranżować 2 rabaty, w sumie niewielkie, ale dla mnie bardzo kłopotliwe. Bedą w kształcie łezki po obu stronach od wejścia. Chciałabym, posadzić hosty i żurawki, ale nie wiem co do nich? I jak sprawdzić, żeby powstała tam spójna kompozycja, myslałam o jakimś większym iglaku (ew. thui) lub krzewie przy sąsiedztwie ze schodami, a im dalej od wejścia niższe rośliny. Ziemia nie jest zbyt dobra, bo od lat nawożona z różnych miejsc, ale dosypie trochę takiej "z worka" W dodatku front domu jest od pn-wsch, więc po lewej stronie jest z rana trochę słońca, a na drugiej rabacie było by tylko chwilowo zachodzące... Na resztę ogrodu nie mogę sobie na razie pozwolić, m.in. z powodu poziomu ziemi, który chcę jeszcze osiągnąć na działce, a te 2 kąciki przy wejściu byłyby taką namiastka. Widziałam tu przepiękne ogrody, cudne kompozycje - szczerze liczę na Waszą pomoc.
Dla ułatwienia sprawy wsawiam zdjęcie domu, po obu stronach od wejścia były by "łezkowe" rabaty Aż mi się buzia uśmiecha na samą myśl ) https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/55/552291/thumb_original.jpg

Dom iście "bajkowy dworek". Proponuję abyś założyła "swój" własny wątek. Sama nie doradzę, jak może się dopatrzyłaś jestem zielona, sama popiero co "umoczyłam ręce w ziemi"
Najpierw i to doradzi ci 99,9 % użytkowników forum jak i sama szefowa potrzebny plan. Wymiary działki, wymiary rabat, które chcesz zagospodarować. Mnie do domu "dworkowatego" pasuje rondo przed domem
a w środku piękne nasadzenia aby cały rok cieszyły wszystkich przyjeźdźających jak i domowników. Tuje, wrrr ani nie próbuj.

!

no... czekan na Twój wątek! Do dzieła!
Sofijka w ogrodzie 17:48, 30 mar 2014

Do góry
No i mamy juz zielona sciane od wschodu

Miejmy nadzieje, ze wszystko ladnie sie przyjmie, szybko urosnie i i zasloni nieciekawe widoki.
A tu trzy zielone panny w towarzystwie szmaragdow:

Conika i sosna prawdopodobnie znajda miejsce na wysepce, 2 m przed swierkami, tak zeby powstal taki efekt 3D. A tu juz nawet pierwsza szyszke znalazlam

Pomalu powstaje domek na narzedzia. Najpierw fundament.

A tu polundniowa strona ogrodu, na ktora nie mam jeszcze pomyslu.
Życie w wiejskim ogrodzie 17:39, 30 mar 2014

Do góry
Mój rącznik w tym roku bardzo wybujał Edzia a Twój ?

Miejsko & sielsko 17:39, 30 mar 2014

Do góry
jestem taka z nich dumna, moje pierwsze cebulki...

Miejsko & sielsko 17:39, 30 mar 2014

Do góry
Przepraszam, że tak wchodzę z butami w wątek, ale mam problem. Chciałabym zaaranżować 2 rabaty, w sumie niewielkie, ale dla mnie bardzo kłopotliwe. Bedą w kształcie łezki po obu stronach od wejścia. Chciałabym, posadzić hosty i żurawki, ale nie wiem co do nich? I jak sprawdzić, żeby powstała tam spójna kompozycja, myslałam o jakimś większym iglaku (ew. thui) lub krzewie przy sąsiedztwie ze schodami, a im dalej od wejścia niższe rośliny. Ziemia nie jest zbyt dobra, bo od lat nawożona z różnych miejsc, ale dosypie trochę takiej "z worka" W dodatku front domu jest od pn-wsch, więc po lewej stronie jest z rana trochę słońca, a na drugiej rabacie było by tylko chwilowo zachodzące... Na resztę ogrodu nie mogę sobie na razie pozwolić, m.in. z powodu poziomu ziemi, który chcę jeszcze osiągnąć na działce, a te 2 kąciki przy wejściu byłyby taką namiastka. Widziałam tu przepiękne ogrody, cudne kompozycje - szczerze liczę na Waszą pomoc.
Dla ułatwienia sprawy wsawiam zdjęcie domu, po obu stronach od wejścia były by "łezkowe" rabaty Aż mi się buzia uśmiecha na samą myśl )
Miejsko & sielsko 17:34, 30 mar 2014

Do góry
bidaczki takie słabiutkie....
Miejsko & sielsko 17:33, 30 mar 2014

Do góry
dzieciaczki otulone pierzynką

Miejsko & sielsko 17:30, 30 mar 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

aha, no dobra, tajemnica tego, że nie widzę jest wyjaśniona...ale niestety nie zobaczyłam, bo nie byłam w domu a jesli prześlę Ci maila to wyślesz na priv jeśli nie chcesz się chwalić na forum?
dzięki

z specjalną dedykacją
Miejsko & sielsko 17:29, 30 mar 2014

Do góry
w mieście też jest sielsko i bardzo anielsko

Miejsko & sielsko 17:25, 30 mar 2014

Do góry
a ja czekam i czekam...

magnolie w waszych ogrodach niesamowice kwitną a ja pod motylicą a wokół Magnolia, hihihi
Trzeba sobie jakoś radzić i uprzyjemniać długi okres oczekiwania.

Lawenda - Lavandula 16:52, 30 mar 2014

Do góry
Przeczytalam gdzies, ze lawenda nie lubi towarzystwa rozy i na wspolnych rabatach zalecane jest wsadzanie rozy do plastikowego kubelka bez dna. Czy macie jakies doswiadczenia z sadzeniem roz w sasiedztwie lawendy?

Jakie odmiany polecacie. Ja znalazlam wczoraj taka:
Miejska ogrodniczka :) 16:43, 30 mar 2014

Do góry
Już prawie...

Miodunki kwitną od miesiąca

Ogród średniowieczny i nie tylko 16:32, 30 mar 2014

Do góry
kto wie co to jest? Znalezione w parku na spacerze.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:16, 30 mar 2014

Do góry
powiedzcie mi proszę co to jest? parę takich egzemplazy stpotkałam, ale uff nie było ich nie wiadomo ile.

czy powinnam zacząć siwieć już? czym się powinnam bronić?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:14, 30 mar 2014

Do góry
Chyba nie muszę mówić, że padam na pyszczek..... wczorajsze raptem popołudnie i dziś do 15 a jednak przy ogranizmie nie przyzwyczajonym do pracy fizycznej to ciężko.... ale jak człowiek z tym zmęczeniem się dobrze czuje!!!

gdy pani pracuje to kociak nadzoruje... o tak:

dla bardziej zainteresowanych to łapę na kwiatkach uwielbia kłaść! o tak:

wczoraj kupiłam hortki oczwiście limelight i polar bear nie oparłam się i kupiłam też sporo mieczyków.

a tak prezentują się zakupy w donicy... klon palmowy oraz oliwka.

Oliwka poszła przed dom ale nie ma co pokazywać bo tam się nic nie dzieje - no oprócz pięknego kwitnienia
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 15:51, 30 mar 2014

Do góry
Cieplutko... więc wybieram się na przejażdżkę rowerową do Kapiasów Was pozostawiam z Susan'ką sam na sam Pozdrawiam

Ogród... reni 15:48, 30 mar 2014

Do góry
Fuksje się hartują

i ogrodowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies