Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:42, 28 sty 2014

Do góry
Jeszcze jedno, nie bez kozery je wklejam bo nad tym miejscem będę owocnie pracować na wiosnę Powstanie tu duża rabata tak mniej więcej do piątego świerka Serbskiego,a dalej skarpa

Ogród ogrodniczki 19:37, 28 sty 2014

Do góry
Właśnie była debata z moim mężusiem i wyobraźcie sobie że omówiliśmy dokładnie to o czym piszecie.
Ładnie dokończyć bukszpanem do schodów a za nim dopiero ostrokrzew posadzić.
A oto "wyciąg" z naszej debaty

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:37, 28 sty 2014

Do góry
Wieje jak diabli a mnie boli ucho ,coś mi się zdaje ze to bieganie w plastikach po śniegu w mrozie mi wychodzi .Migdały też wielkie ,tara i głupia jestem i taka pewnie już umrę hi,hi

Ładny śnieżek prawda?tak jak u ciebie

No to jeszcze moja rabata z różami zielono i biało jak dziwnie to wygląda
W ogródku Iwony 19:36, 28 sty 2014

Do góry
Przepraszam za jakość niektórych zdjęć, ale fotografem to ja nie jestem. Cały czas się uczę. Większość zdjęć robiłam dla siebie, bo na zdjęciach najlepiej widać co jest do poprawki. Teraz zimą je analizuję i kombinuję "co by tu jeszcze..."
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:30, 28 sty 2014

Do góry
Dajanko, gratulki na okragla seteczke Az sie zziajalam, tak szybciutko bieglam

W ogródku Iwony 19:25, 28 sty 2014

Do góry
Pokażę trochę fotek z ostatniego sezonu.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:21, 28 sty 2014

Do góry
W piątek wywiesiłam pierwsze karmniki dla ptaszków. Jeden nowy, taki jak mają Ania i Bogdzia - tubę i jeden bardziej tradycyjny, ale pleciony z witek brzozowych. Ten, który mój M skonstruował w ub. roku niestety przymarzł i nie mogę go wyrwać i przenieść w dobre miejsce, wiec jest w tej chwili bezużyteczy. Przez 3 dni była cisza, żadnych odwiedzających, ale od poniedziałku zaczął się mały ruch. A piszę o tym, bo dziś widziałam zabawną sytuację. Przyleciał grubodziób i najwyraźniej nie odpowiada mu "parkowanie" na moich karmnikach. Zdecydował się wpakować do środka karmnika z brzozy. Nie wiem jak on to zrobił, ale wcisnął się między szczebelkami. Obracanie się w środku ciężko mu szło. Jak wystawił ogon pomiędzy szczebelki to jeszcze jakoś się mieścił. Dobrze, że nie najadł się za dużo, bo móglby nie wyjść Zdjęcia wyjątkowo kiepskie, bo akurat kombinowałam z ustawianiem przesłony, na dodatek padał śnieg, ale coś widać. Szybko odfrunął, bo zniecierpliwione sikorki go przegoniły i nie miałam możliwości zrobienia zdjęć na lepszych ustawieniach.

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:11, 28 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Do działu rozpoznawanie bylin dałam zagadkę.. co ja mam, bo nie jest to, to co miałam mieć.. kwitnie na początku maja, niskie, kwiaty małe..
U siebie też wrzucę..

Ania Monte dobry kierunek wskazała
Ten kształt liści taki mi był znajomy choć przylaszczkę - i to niebieską - mam dopiero niecały rok. To musi być ta przylaszczka!
http://zojalitwin.wordpress.com/2013/09/03/przylaszczka-ostrolistna/
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:07, 28 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Fajne jest to zdjęcie z grubodziobem i sikorką . Pozdrówka.

Jak grubodziób je to sikorki korzystają z wiszącego ta była jakaś odważna chciała go chyba przegonić
grubodzioby dzisiaj na gruszy rządziły tu z sierpówką, tu z daleka ale te grubasy to grubodzioby czy kosowa ma jasny brzuszek?
sroka dorwała kawalek chyba chleba
kawka też cos pałaszuje
no i sikory i dzwońce cały czas przy karmnikach
ogrodoweimpresjejolki 18:57, 28 sty 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Hiacynty już zaprosiłaś? Ja trzymam się żelaznej zasady po 24 lutego. Dlaczego? Nie wiem.

A toś mi Ewo zagadkę zadałaś - co to za szczególna data ten 24 luty ???

Wracaj proszę, i ... może czegoś nowego się dowiem od Ciebie
Obejrzyj proszę przy okazji hortensję, która kiedyś zauroczyła mnie przed jednym z domków w małym holenderskim miasteczku
Gdyby moje chciały tak kwitnąć ech ...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:38, 28 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to co to jest???? Pierwszy raz widzę takie cudo.

Jak pojawił sie kolor seledynowy..to od razu pomyślałam sobie, że najbardziej zielonkawy kwiat jest u Ciebie czyli dzwonek irlandzki

Aniu zapraszam na pierwszą stronę tego wątku tam jest odpowiedź
pozdrawiam i tobie życzę zdrówka uważaj na następcę tronu

pozdrawiam serdecznie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:35, 28 sty 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Aniu chyba do Ciebie nie trafiłam jeszcze bo tyle się dzieje że trudno pisać u wszystkich .PPrzepięknie kwitły Ci piwonie w różowościach.masz dużo kwiatów i ciekawy ten ciemiernik .Pozdrawiam i będę zaglądać

Halinko ja do ciebie zaglądam, bo przyciąga mnie hortensjowy awatarek
zapraszam całym sercem

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:32, 28 sty 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Aniu kuruj się, różyczki piękne

dziękuję Agatko, dam ci różyczkę, która nie zniosła trudów zim, chociaż kilka przetrzymała

Rododendronowy ogród II. 18:31, 28 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ewelinko napisałam u Ciebie a wczoraj wstawiłam jej zdjecia u mnie to zięba jer. Pojawiły się już w Polsce. Ania Monte też zrobiła im zdjęcie.A tu jest z sikorką.

Widziałam te zdjęcia dla Monte, wydawały mi się podobne, ale pewności nie miałam. Ślicznie dziękuję
Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:29, 28 sty 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Śliczna fotka cynii Zdrówka życzę

dziękuję kochana od tych życzeń już mi lepiej i weselej

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:27, 28 sty 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Budujące przeobrażenia w Twoim ogrodzie, zahaczyłem kilka stron z 2011, i fajna rzecz tutaj i w wielu innych ogrodach się dzieje, a mianowicie te ciekawe metamorfozy, to uczące i budujące.
masz rośliny które kocham kokoryczka, ciemiernik cuchnący, parzydło, to tylko z ostatnich stron ...

dziękuję Mariuszu czuję się za miłą wizytę o pokrzepiające słowa
lubię stare rośliny z tradycją i dlatego zawsze znajdą miejsce w moim ogrodzie, ale nie stronię też od nowinek, mój ogród trudno nazwać nowoczesnym

pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 18:26, 28 sty 2014

Do góry
Welka napisał(a)
Jak zwykle w biegu zajrzałam z prośbą do Ciebie, żebyś u mnie ptaszka zidentyfikowała, ale zostałam na dłużej poczytać o korze i rh
Pozdrawiam

Ewelinko napisałam u Ciebie a wczoraj wstawiłam jej zdjecia u mnie to zięba jer. Pojawiły się już w Polsce. Ania Monte też zrobiła im zdjęcie.A tu jest z sikorką.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:21, 28 sty 2014

Do góry
Do działu rozpoznawanie bylin dałam zagadkę.. co ja mam, bo nie jest to, to co miałam mieć.. kwitnie na początku maja, niskie, kwiaty małe..
U siebie też wrzucę..
Trzmielina - Euonymus 18:20, 28 sty 2014

Do góry
Proszę o identyfikację odmiany. Krzew ma już parę lat, jego średnica przed cięciem miała ponad 1 m, wysokość mniej więcej do 0,5 m. Niektóre pędy pokładają się, a inne wznoszą się pionowo. Na wiosnę liście zielonkawo-kremowe, ale do lata obwódki na liściach bieleją.

Zdjęcia z początku maja. A więc Emerald Gaiety, czy Silver Queen? .

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:20, 28 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu toś się doigrała, a nie zapomnij o okładach z "młodego" ciała, antybiotyk nie zawsze pomaga zdrówka życzę

Aniu te moje okłady już nie takie młode, a o nowe trudno ;(
masz rację antybiotyk trochę m,nie zrujnował tę zdrowotnie
na pociechę wstawiam kolorek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies