Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:39, 05 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
dobra robota Kasiu!
dzielna dziewczyna!
Ale prasować po robocie? Nie wiem co by mi musieli zrobić, żeby mnie do tego zmusić

O witaj Marto
Z prasowaniem to już był dedlajn-bo kupa prania robiła się olbrzymia i zaczęło brakować dzieciom spodni
Ogród z łezką II 23:38, 04 maj 2017

Do góry
Kasiu pisałaś że chcesz rozluźnić glebę na rabacie, jak chcesz mogę Ci przeteleportować mojego piachu a ja sobie wezmę troszke Twojej, umowa stoi? Haha

Eh ile ja bym dała żeby ten mój piach nie był piachem... No nic, taki urok

Pięknie Ci ta magnolia zakwitła Moja ma coraz większe pączki
W Kruklandii 21:43, 04 maj 2017

Do góry
babka napisał(a)
U kogoś była ostatnio dyskusja na temat clematisów, kurcze niech sobie przypomnę...
u Magdy 70? a może to u Malkul było?? hmmm Magnolia podpowiadała

Chyba nie przebrnę
Rododendronowy ogród II. 20:40, 04 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Magnolia po deszczu się zebrała i z daleka wygląda lepiej ale z bliska widac że przemrożona.

A Laura tak wygląda u Zymona (zdjecie Roberta)

a tak moja- przykro patrzec.

Ale jaka ogromna piękna jest ! nie widać że smagał nią przymrozek u nas to wszystko rude mieli sąsiedzi na magnolkach ja wczoraj oczyściłam delikatnie moją i jeszcze uchowały się pąki i zakwitły przybiegłam Bogdziu bo u Hanusi rh wystartował i z ciekawości patrzę i wącham u Ciebie i jest jest blu już kwitnie widzę super już się zacznie prawda ,ciepło one to lubią oby tylko deszcz nie przesadził buziaki zostawiam i pozdrawiam
Ogród z łezką II 20:17, 04 maj 2017

Do góry
Magnolia pięknie Ci kwitnie.Dalie strasznie wyrosły , pora sadzic , w Ogrodników juz mrozu nie zapowiadają, wystarczy ten który był.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 19:40, 04 maj 2017

Do góry
Mentha napisał(a)
Z każdym dniem coraz piekniej !
Mam pytanko odnośnie kremowej magnolii, jest cudna ! Ile już ma lat ?

A drugie pytanie odnośnie konwalika. Czy on przetrwał u Ciebie zimę w ziemi? Wydawało mi się, że przemarza..

Żołta magnolia ma juz 7 lat. Posadziłam ja jeszcze gdy nie mieszkałam w domu. Potem dwa razy przesadzałam... Odkad umieściłam ja w najcięższej gliniastej i podmokłej czesci działki słabo rosnie. A akurat mam dla niej tam miejsce na wielkie drzewo, ktore zasłoni sąsiednie osiedle...

Konwalnik przetrwał u mnie dwie zimy w ziemi. Raczej nie wymaraza, a jak liscie zbrzydną to sie je obcina orzy samej ziemi. Ale tak jest w naszym dolnośląskimi łagodnym klimacie
Madżenie ogrodnika sezon 2017 19:35, 04 maj 2017

Do góry
Madżenko jak zawsze wzdycham do Twoich widoków ogrodowych.Podziwiam kremową magnolię u mnie magnolia przymrożona nie wygląda zbyt ładnie
Ogród z uśmiechem 19:28, 04 maj 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)
Jolanka co to za magnolia w purpurowym kolorze?
Daglezja wygląda bardzo słabo
Tulipany bardzo pięknie

Ona nie będzie purpurowa. Tylko w pąku jest taka. Aleksandrina

No, slabo
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 19:02, 04 maj 2017

Do góry
Piękna magnolia ! Moja już przekwitła i taki bladawiec z niej. Dziś kupiłabym inną.
Sporą kolekcję klonów masz, muszę więcej im się poprzyglądać, może sama się do jakiegoś przekonam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:44, 04 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
a ślimaki z muszelką chyba zostaw. Mój M twierdzi ( chyba gdzieś wyczytał), że muszelkowe, szczególnie te duże- winniczki, zjadają jajka bezmuszlowcom. Więc u nas są pod ochroną. I faktycznie im ich więcej, tym gołych mniej

delektują się kawiorem
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:39, 04 maj 2017

Do góry
a ślimaki z muszelką chyba zostaw. Mój M twierdzi ( chyba gdzieś wyczytał), że muszelkowe, szczególnie te duże- winniczki, zjadają jajka bezmuszlowcom. Więc u nas są pod ochroną. I faktycznie im ich więcej, tym gołych mniej
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 15:37, 04 maj 2017

Do góry
dobra robota Kasiu!
dzielna dziewczyna!
Ale prasować po robocie? Nie wiem co by mi musieli zrobić, żeby mnie do tego zmusić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:36, 04 maj 2017

Do góry
fajnie że zawilce będą.
Przez to że masz czerwone tulipki z różowymi, to masz baardzo energetycznie i bajkowo trochę. Wiosną takie rzeczy cieszą.
Ja mam takie paskudy, które M posadził. Myślałam że je wywaliłam, ale się nie dały- mnożą się jak głupie. Chociaż teraz nawet one sa miłe

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:44, 04 maj 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
jak Twój M był u nas, to chłopaki gadali o blachach właśnie. Super wychodzi Wam pom. techn.
I reszta śliczna!
Narcyzy Thalia wymiatają. Jest ich coraz więcej?
Jaki to carex kwitnie w białej donicy?

mam wrażenie że sie rozmnozyły. nie mam czasu poszperac jak było w zeszłym roku. może jak mi sie zlizuje to sie mi uda.

to carex umbrosa
Madżenie ogrodnika sezon 2017 12:10, 04 maj 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ścięłam dzisiaj carex morrowi variegata. wielkie cholery, nie mogłam sobie z nimi poradzić. niżej nie mogę ciąć, bo juz wyłażą młode listki i nie chciałam ich uszkodzić

Kwitnie kremowa magnolia. Kwitnie już ze dwa tygodnie, zwykle nie cieszy dłuzej niz tydzeń, bo albo zmarźnie, albo wiatr oberwie jej kwiaty

Soulanginea juz przekwita ale ciesza młode przyrosty bukszpanów

Jezu jaki masz porządek , a jakie "uczesane" i zdrowe bukszpany
No i "moje ulubione" 3 słoneczka na pniu pieknie sie prezentuja po zimie
Buziaki!
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:11, 04 maj 2017

Do góry
Dziewczyny dziękuję za opinie. Otworzyłyście mi oczy, że jednak suchodrzew nie spełni moich oczekiwań, bo ja szukam roślin niezawodnych. O ofertach bluszczu pamiętam, będę się odzywać w razie czego

Wydawało mi się, że już mam koncept na piwniczkę, ale ciągle się waham, ktoś rzuci hasło i znowu się zastanawiam. Trochę utknęłam w takim swoim szablonie myślowym, muszę zrobić restart Dojrzewam, że róże Sally Holmes, nie są koncepcyjnie dobre na to miejsce...
Na pewno chce zostawić: rozchodniki, obwódkę z bodziszka.

Po ponownej analizie stwierdzam, że bluszcz może być dobrym rozwiązaniem: jest zadarniający, zimozielony, przeraża mnie tylko, że zanim się rozrośnie będę musiała pilnować chwastów.

Mam sporo bluszczu przy budynku gospodarczym, ale też nic się nie wspina, możliwe że to odmiana właśnie zadarniająca. Jest już dobrze ukorzeniony więc w ramach testów trafi na północne zbocze.

Rozważam też zastąpienie płożących jałowców na dachu irgą.... Oj, miotam się. Muzę dać sobie czas w tym temacie jeszcze.

Podsumowując majówkę udało się :
- opryskać tuje na grzyba
- odchwaścić i poszerzyć w nóżkach tujom - niestety nie wszystkim (teraz jeszcze dorzucę im kompostu i sypnę korą)
- wyznaczyć i w połowie ściągnąć darń przy poszerzeniu rabaty
- posadzić klony
- posadzić 7 szt. czarnych porzeczek
- odchwaścić 2 rabaty
- przesadzić siewki trawek na swoje miejsce o przesadzić żurawki

Ubolewam, że nie udało się ruszyć rekultywacji trawnika. Mamy tak mokro, że jak wykopałam dziurę przy sadzeniu drzew o głębokości szpadla to zebrała się tam woda

Zdjęć niestety nie mam Ale kwitną tulipany i magnolia

Ogród z uśmiechem 08:58, 04 maj 2017

Do góry
Jolanka co to za magnolia w purpurowym kolorze?
Daglezja wygląda bardzo słabo
Tulipany bardzo pięknie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:42, 04 maj 2017

Do góry
jak Twój M był u nas, to chłopaki gadali o blachach właśnie. Super wychodzi Wam pom. techn.
I reszta śliczna!
Narcyzy Thalia wymiatają. Jest ich coraz więcej?
Jaki to carex kwitnie w białej donicy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies