Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

ElzbietaFranka 16:12, 29 maj 2017

Witam Danusia. Mnie wszystko pomarzyć nawet kwiatostany rododendronach i azali co druga kwitnie i to przy ziemi. Bzy buki tulipanowiec wszystko co miało paczki nawet róże.
Kindzia 20:24, 29 maj 2017

O matko i córko!!! Ale pięknie u Ciebie!!! Cudnie!!! I chyba widzę azalię, którą właśnie kupiłam - Cannon's Double. Napisz jak się u Ciebie sprawuje? I czy ona pachnie? Moja bez kwiatów...
ElzbietaFranka 20:36, 29 maj 2017

Danusia moj pierwszy wpis byl telefonem teraz ogladam na tablecie jak widze twoje rodki to mi sie serce kroi jakie piekne jak kwitna, w ogole ogrod caly w kwiatach. U mnie mrozy zrobiły duzo strat. Na poczatku myslalam, ze nie jest tak zle, ale teraz powinny kwitnac a tu paki zbutwiale.
Bzy mialy niesamowita ilosc kwiatow, wszystko zmarzlo, migdalek, buki, derenie, perukowce, modrzewie, cisy, trzmielina oskrxydlona, nawet wierzby mandzurskie.
Mowie ci ze mi sie nie dobrze robi chodze po dzialce i rozpaczam.

Dzialka u mnie ladna daleko od sasiadow ale wygwizdow, np w Warszawie -5 to tam -8 a i wiecej. Nigdy tyle strat nie mialam. Wiec nawet nie za bardzo mam co pokazywac. Dopiero byliny jak beda rosnoc i roze gdzies w połowie czerwca a nawet i pozniej. Teraz to dopiero sie wszystko odradza.
Mysmy mieli tutaj nawet zime dosyc mrozna.
danuta_szwajcer 20:49, 29 maj 2017

Kindzia napisał(a)
O matko i córko!!! Ale pięknie u Ciebie!!! Cudnie!!! I chyba widzę azalię, którą właśnie kupiłam - Cannon's Double. Napisz jak się u Ciebie sprawuje? I czy ona pachnie? Moja bez kwiatów...

Dziękuje Kasiu Dużo mi wymroziło ale przy tej ilości co mam to nie widać. Azalie mam co piszesz, jutro dam zdjecie w rozkwicie, pięknie rośnie i kwitnie i nic nie przymroziło, ale raczej nie pachnie, jutro sprawdze. Mam ją trzeci rok i dużo urosła i ma taki ładny pokrój krzaczasty.
danuta_szwajcer 20:57, 29 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Danusia moj pierwszy wpis byl telefonem teraz ogladam na tablecie jak widze twoje rodki to mi sie serce kroi jakie piekne jak kwitna, w ogole ogrod caly w kwiatach. U mnie mrozy zrobiły duzo strat. Na poczatku myslalam, ze nie jest tak zle, ale teraz powinny kwitnac a tu paki zbutwiale.
Bzy mialy niesamowita ilosc kwiatow, wszystko zmarzlo, migdalek, buki, derenie, perukowce, modrzewie, cisy, trzmielina oskrxydlona, nawet wierzby mandzurskie.
Mowie ci ze mi sie nie dobrze robi chodze po dzialce i rozpaczam.

Dzialka u mnie ladna daleko od sasiadow ale wygwizdow, np w Warszawie -5 to tam -8 a i wiecej. Nigdy tyle strat nie mialam. Wiec nawet nie za bardzo mam co pokazywac. Dopiero byliny jak beda rosnoc i roze gdzies w połowie czerwca a nawet i pozniej. Teraz to dopiero sie wszystko odradza.
Mysmy mieli tutaj nawet zime dosyc mrozna.[/quot

Oj to chyba jeszcze zimniej było niż u mnie, u mnie też duże straty. Ale poczekaj z perukowcem bo dobrze, ze nie miałam czasu bo tez mi jeden przymroziło i o dziwo nowe doświadczenie bo wypuścił na nowo i nawet ma pąki)) trzmielina też wypuściła na nowo, ligustr taki piękny, tulipanowiec też daje rade, nawet magnolia zaczęła nowe liscie. U mnie największe straty są w różach po zimie bo z 60 róż od korzenia na nowo wypuszcza a niektóre też całkiem wymroziło, tak jak hortensje ogrodowe i wrzosy i lawendy ale częściowo. U mnie też bez sąsiadów, dlatego już kupuje rh tylko te -32.
ElzbietaFranka 21:09, 29 maj 2017

Danusiu u mnie lawendy po zimie 40 szt wymienilam na nowe na szczescie ich nie posadzilam tylko trzymalam w kartonach przykrytych.
Roze to co druga wyrasta od korzenia, mialam juz roze po 10 cm piekne i zmarzly. Nawet irga admiral 5 krzakow mam łysych cos tam wypuszcza. Derenie białe juz mialy piekne liscie i sa brazowe i na nowi maja paczki po 1 cm.
Jeszcze ulewy u nas byly tez straty bo wody pelno.
Oj Danusiu ciesze sie tylko piekna trawa.
Kindzia 21:14, 29 maj 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Dziękuje Kasiu Dużo mi wymroziło ale przy tej ilości co mam to nie widać. Azalie mam co piszesz, jutro dam zdjecie w rozkwicie, pięknie rośnie i kwitnie i nic nie przymroziło, ale raczej nie pachnie, jutro sprawdze. Mam ją trzeci rok i dużo urosła i ma taki ładny pokrój krzaczasty.

Kompletnie nie widać strat, cudniaście jest!!!

Powąchaj koniecznie To czekam na zdjęcia jutro To, że dużo urosła, to niekoniecznie mnie cieszy Cięcie ją u mnie czeka
malgorzata_s... 23:09, 29 maj 2017

Danuś ja Cię podglądam na FB cały czas. Ogród powala kolorami, zjawiskowo i tyle
Urszulla 03:07, 30 maj 2017

Piękna Twoja rodkowo-azaliowa
Urszulla 03:09, 30 maj 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Ogród w końcu znowu cieszy kolorami i zapachem. Teraz zrobiło się azaliowo, rodkowo i bardzo kolorowo

Te pierwsze cztery od góry jak się nazywają i czy pachną?