Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Jana 22:15, 29 maj 2017

Marga napisał(a)
Miałam to samo napisać co Gosia
Ja uwielbiam cieniste rabaty. Są takie relaksujące.
Miłego dnia Jana
boję się tylko dziewczyny, że hosty to zagłuszą, mam 3 wielkości ok. 1 metra i kilka mniejszych, w zeszłym roku posadziłam pomiędzy nie Queen of the night
Jana 22:17, 29 maj 2017

AgataP napisał(a)
Skorzystam z tego co napisała Gosia - na razie mam parzydło, dosadziłam anabelki, bo tam świetlisty cień, są paprocie resztę stopniowo sobie zorganizuję i posadzę też miłego dnia dziewczyny
parzydło też mam ale jeszcze małe, miniaturowe też sobie kupiłam w zeszłym roku, mam też do ewentualnego przesadzenia hortensje (sztuk ok. 10 róznych rodzajów)tylko nie wiem w jakiej kombinacji to zrobić by miało sens?
Jana 22:19, 29 maj 2017

margaretka3 napisał(a)
Dziewczyny, jeszcze epimedium i naparstnice do półcienia są dobre. U Kondzia wielosił świetnie w półcieniu rośnie.
potwierdzam wielosił bardzo ładnie rośnie w półcieniu epimedium idę wygooglać bo nazwa mi coś mówi
Anda 22:23, 29 maj 2017

Epimedium jest śliczne, niby eteryczne a silne jak koń
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 22:25, 29 maj 2017

anabuko1 napisał(a)
Do host dobre są jeszcze zurawki.
Orlików sama trochę do swoich posadzilam;tam gdzue6 hosty są mniejsze.
No wiesz ja mam naszpikiwane te hosty gęsto.
Nawet za gęsto. Ale zrobić jak ich chce się mieć dużo; )
skąd to znam, miałam kilka host, dokupiłam parę a teraz nie wiem gdzie to upchnąć bo cienia u mnie jak na lekarstwo....hosty w słońcu u mnie od razu żółkną żurawki właśnie miałam w tym miejscu zielone i żółte, żółte ładnie wyglądały przez sezon, chyba ich tam już jednak nie dam bo straszyły.....do cienia mam jaszcze 3 zawilce paproci u mnie pełno i rosła u mnie bezroblemowo w słońcu i nic im nie było, z uwga na to, że robimy też ogrodzenie eksmituję je w inne miejsce, tworząc taki leśny zakątek..eh te dylematy może macie pomysł na małe drzewko najlepiej wielopniowe? (tylko nie magnolia) chyba że wsadzić kolumnowego świerka plus np. małe coniki by w zimie też było zielono?
Jana 22:27, 29 maj 2017

Anda napisał(a)
Epimedium jest śliczne, niby eteryczne a silne jak koń
pamiętam Ewa, że Ty go polecałaś, sprawdziłam bardzo ładne i ma rózne kwiaty, muszę poszukać jak wygląda na żywo w szkółce
Jana 11:53, 04 cze 2017

bodziszki...mam 4 odmiany i kwitną 2z nich....wolę niebieskie bo są wyższe i mają większe kwiaty
Jana 11:54, 04 cze 2017

Czosnek...uwielbiam go
Jana 11:58, 04 cze 2017

Szałwia caradonna mój nowy nabytek pozostałe jeszcze nie....w zeszłym roku nie miałam takiego nalotu ślimaków na szałwię..nie wiem od czego to zależy
Jana 12:05, 04 cze 2017

Krzewuszki -mam 2 odmiany ale niestety nie zamierzone....mam szpaler z nich...brakowało mi jednej dokupiłam ale okazała się być inną i na dodatek jeszcze ładniejszą...ostatnio znalazłam inną białą i się w niej zakochałam