Bogusiu, dziękuję za gorące pozdrowienia szczególnie, że u mnie tez okropny ziąb i mokro ...
Ale prognoza na sobotę nie najgorsza i tego się trzymam.
Może wtedy żonkil podniesie główkę i uśmiechnie się do słonka ...
Runianka runianką, ale ja pierwszy raz widzę jaki Ty masz piękny widok przez to okno tarasowe! Łał! Pięknie się to komponuje.
Kokoszko, ale ja jeszcze zapytam: przed tujami będzie to co miałaś zaplanowane na tej rabacie, tak? Czy już w ogóle tych roślin tam nie będzie?
a tak serio kokocho moja droga, kiedyś pytałaś o moje leżaki a w gazetce Brico wylukałam coś podobnego tylko nie wymagającego poduch- tak jak chciałaś, ale czy to w Twoim stylu to sama nie wiem....
Runianki? Mam chyba ze trzy sztuki, dopiero się rozrastają. Rosną w różnych miejscach, bo nie wiem gdzie im będzie najlepiej.
Lawenda żyje, a to najważniejsze. Nie spodziewałam się takiego ochłodzenia, cięłabym ciut później.
Basiu, pewnie kilka nasionek w przyszłym tygodniu wysieję na parapet, potem do tunelu, a w drugiej połowie maja do gruntu. Tak samo pewnie zrobię z cukinią. Może w ten sposób przyspieszę trochę zbiory
Taki cukiniowy kwiatek to niezła obietnica ... Dyniowego nie mam , ale pewnie podobny ...
Cukinie, dynia i boćwina będą na jednej grządce - ma być kolorowo
Tak sobie nas Iwonko wyobraziłam To zdjęcie niewyraźne, ale moja actindia tak się sama ze sobą splątuje, bu wzmocnić młode pędy, które nie sięgają jeszcze do podpory ...
Lało cała noc i ciągle pada u mnie. Do tego dość chłodno, ale przynajmniej nie za, że wyjść nie mogę ...
Mam nadzieję, że roślinki nie tylko mokną, ale i rosną korzystając z podlewania