Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:47, 09 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Pięknie ,u mnie wilczomlecze jeszcze nie kwitną.Irysy masz olbrzymy.Pozdrówka.

Bogdziu wilczomlecze dostałam dzis od Agatki
A irysy rosna każdego dnia, właściwie mam wrazenie że rano wychodząc do pracy jest inaczej niż jak wracam
Lukasz2013 19:53, 09 kwi 2014

kasiek napisał(a)

Witam i zapraszam
Nawet nie wiesz jak czas szybko leci kiedy ma sie pasję nim sie obejrzysz a rośliny przerosną Ciebie

Ja już tworzę moj ogród 4 rok, jeszcze trochę na efekty trzeba poczekać. Spędzam każdą wolną chwilę na pracach ogrodowych. Ostatnio moi nowi sąsiedzi zadali mi przez płot pytanie czy mogę im dać namiary na swojego ogrodnika, który dba o mój ogród odpowiedziałem że to ja to było przyjemne, że komuś sie spodobał mój ogród, któremu jeszcze wiele brakuje do perfekcji. Pozdr
kasiek 19:57, 09 kwi 2014

Lukasz2013 napisał(a)

Ja już tworzę moj ogród 4 rok, jeszcze trochę na efekty trzeba poczekać. Spędzam każdą wolną chwilę na pracach ogrodowych. Ostatnio moi nowi sąsiedzi zadali mi przez płot pytanie czy mogę im dać namiary na swojego ogrodnika, który dba o mój ogród odpowiedziałem że to ja to było przyjemne, że komuś sie spodobał mój ogród, któremu jeszcze wiele brakuje do perfekcji. Pozdr

O jak miło - takie słowa to prawdziwy komplement!. Postaram się zajdziec dziś lub jutro do Ciebie i popodziwiać Twoją pracę Ogrodniku
Pozdrawiam i uciekam do dzieci
Lukasz2013 20:02, 09 kwi 2014

kasiek napisał(a)

O jak miło - takie słowa to prawdziwy komplement!. Postaram się zajdziec dziś lub jutro do Ciebie i popodziwiać Twoją pracę Ogrodniku
Pozdrawiam i uciekam do dzieci

Zapraszam do siebie chociaż to namiastka ogrodu w porównaniu do Twojego. Też właśnie usypiam synka i podczas gdy on ogląda bajki ja siedzę na ogrodowisku i tak każdego dnia. Pozdr
Malgorzata_G 20:44, 09 kwi 2014

Ślicznie jak zwykle, a po dzisiejszym deszczu rozszaleje się zieleń.
Ależ cudnie pachnie, właśnie wącham wiosnę
Odnośnie Pisarzowic, byłam w zeszłym roku (ale chętnie pojadę jeszcze 100 razy). Przy okazji zobaczyliśmy ogród japoński w Janowicach. Te dwa ogrody są niedaleko siebie, jedna podróż, dwie przyjemności.
Dwa razy w roku staram się nacieszyć oczy ogrodami Kapiasów w Goczałkowicach za Pszczyną, no i oczywiście zawsze coś kupię, no nie da się inaczej
Pozdrawiam
Richie 21:42, 09 kwi 2014

Kasiu pięknie to zrobiłaś. Ogród podzielony kolorami wygląda bardzo dojrzale i elegancko
Agania 22:32, 09 kwi 2014

Jest pięknie, u mnie jak na razie ekstrema, ale uwielbiam naturalne ogrody
kasiek 06:58, 10 kwi 2014

No japoniec bez czerwieni sie nie obejdzie
Tyle że klony jeszcze słabo widać - ale proszę bardzo skoro pasuje bordo - mnie też

A dołem jeszcze leca czerwone tawułki

Moze byc? Z japońcem nie ma co szaleć z kolorami bo zepsuje sie koler - a w nim mam posadzonene jeszcze 3 karminowe azalie
elzbieta_g 10:15, 10 kwi 2014

kasiek napisał(a)
No japoniec bez czerwieni sie nie obejdzie
Tyle że klony jeszcze słabo widać - ale proszę bardzo skoro pasuje bordo - mnie też

kloniki już powoli widać mój jedynak już też wystartował tulipki masz tam białe czy żółte? co raz piękniejsze to miejsce
Maria667 12:16, 10 kwi 2014

kasiek napisał(a)

Nie dziecinne Marysiu, ja piwonię drzewiasta mam od 2 lat i tez się uczę
Ona nad ziemią jest trochę jak azalia, taki krzaczek.
W pierwszym roku złamał mi ją pies na zimę (miała zaledwie 10 cm) Myślałam że po niej i - o dziwo na drugi rok wypuściła od miejsca szczepienia pęda - bardzo marnego (przesadziłam ją wtedy na front - słoneczny i suchy). Teraz to jej trzeci sezon- przesadziłam ją znowu choć wiem że nie lubi ale szukałam lepszego miejsca - teraz jest tez w słonecznym ale bardziej wilgotnym i nie na takiej patelni... zwariowała! rosnie jak głupia i do tego przygotowuje się do kwitnienia - a kwiat ma mieć lawendowy więc... moze być bajka!

Kasia!
W 100% zaspokoiłaś mój głód wiedzy
Też słyszałam, że nie lubi przesadzania, bo wypuszcza bardzo długi korzeń podążając za wilgocią i trudno się aklimatyzuje. Najwyraźniej nie do końca tak jest.
Pozdrawiam serdecznie !
Piękny , kolorowy świat stworzyłaś w środku miasta