Aniu zainspirowałaś mnie tą fotką ... muszę dokupić lawendy posadziłam limki, pomiędzy dam piwonie, tak jak mi podpowiedziałaś (jak u Ciebie ostatnio byłam ), a z przodu będzie lawenda ....
Aniu, poszalałaś z zakupami ale to takie miłe i sympatyczne szaleństwo. Sama bym mu uległa, ale skutecznie areałem jestem ograniczona Z Sary Bernard będziesz bardzo zadowolona. Moja siostra bardzo ją chwali. Ma ogromne kwiaty i długo kwitnie. Fotka tej piwonii od siostry
Pod świerk wróciła okrągła ławeczka. Zmieniła kolor na biały I jeszcze jedno moje dzieło z ubiegłego roku A to moje pierwsze dokonania w zakresie formowania I jest jeszcze jedna mała ławeczka. Za nią posadzone są hortensje" lime light". Po lewej stronie koło okrągłej ławki rośnie duży krzew jaśminu, a po prawej ,również spory, krzew kaliny koralowej. Wokół świerka posadzony jest żywopłotek z bukszpanu. W tym sezonie przytnę go mocniej i dosadzę jeszcze bukszpanki, żeby go zagęścić. Sadzonek mam sporo, więc będzie czym się porządzić Na razie jest strasznie szaro i pusto
I jeszcze dzisiejsze zakupy
To dzisiaj
"najnowszy" Księżyc, uchwycony Wilczym Okiem
No to jeszcze coś poszukam Tu w literę L rosną krokusy, tulipany, liliowce i irysy... kupiłam mega paczkę 500szt, i myślałam, żę po 30 gr to kupuję botaniczne, a to kupiłam wielkokwiatowe.. i dlatego dopiero kwitną Trochę kiepsko, bo liście tulipanów je zasłaniać zaczynają.. Jeden boczek Drugi boczek I wystarczy na dziś
Bogusiu, zawieruszyła mi się gdzieś nazwa powojnika, którego nasiona mi przysłałaś. Przypomnij, proszę. Posiałam je cztery dni temu, ciekawe kiedy wzejdą?
Nasiona powojnika zebrane trzy tygodnie temu i posiane na próbę