Pięknie i zdrowo wszystko wychodzi z ziemi..teraz .tylko czekać na kwitnienie...ciekawe roślinki zamówiłaś.Gdzie Ty to zmieścisz?Aniu...jak z postanowieniem?
Bogusiu z jakim? ja nie mam programu naprawczego raczej odzysku oczywiście nie wszystko ale troszeczkę pamiętasz ile miałam cebulowych a teraz po 1 roślince gdzie nie gdzie
Jak poszłam wieczorem co nie co okryć zobaczylam, że dzikie koty znowu mi nakopały w ogrodzie i to skubane tam gdzie najdroższe rośliny lub na których mi zależy, a jednemu dzisiaj pod ogon z wiatrówki strzeliłam , bo zaczął grzebać w piwonii delikatnej, można szału dostać
kwitnie przesadzona forsycja Kumsum, nie patrzcie się na te resztki trawnika, będzie wszystko zerwane
ruszyły pierwiosnki bezłodygowe pojedynczo rozkwitaja żonkile no i Lennei wieczorkiem
Trzymam kciuki żeby Twój trójlist się zadomowił
Ja jakoś zawsze miałam obawy, że to za wymagająca roślina i nigdy nie próbowałam kupować. Czekam aż Twój zakwitnie
Hej Iza, mam ich więcej ale tylko on tak ładnie wystartował pisałam do sadzawki, ale nie mam odpowiedzi na reklamację, a szkoda, w końcu to bardzo drogie rośliny, no i nie za bardzo wymagające wystawa najlepiej wschodnia lub miejsce pół cieniste, wtedy liście są większe a je można w czasie głodu przyrządzać jak szpinak no i gleby przepuszczalne w typie gleb piaszczysto gliniastych o wysokiej zawartości próchnicy i dobrze utrzymujące wilgoć. Odczyn podłoża od lekko kwaśnego do obojętnego, każdej jesieni dożywić kompostem, który mieszamy z podłożem i to wszystko buziolki