Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:04, 16 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ale magnoliowa dyskusja ! Ja zawsze kochałam magnolie, jadąc do pracy mijam po drodze olbrzymi, piekny i wysoki okaz, jest jasniejsza niż Susan więc to może ta która pokazywałyście tu George Henry Kern, Uwielbiam tę porę roku i porę dnia kiedy jadąc rano do pracy na ogół juz w jakichś lżejszych ciuchach, spargniona po zimie słońca i kwiatów napotykam na swojej drodze magnolię-kolosa, kwitnącą obficie co roku.... jest wielka i boska i jej widok daje zastrzyk dobrej energii na cały dzien.

Ja dostałąm swoją Susan na Dzien Dziecka a wiec juz po przekwitnieciu od mamy w 2012 rok. Miała czas sie wzmocnic u mnie i w ubiegłym roku pokazała 1 kwiat. Bogatsza o wiedże z Ogrodowiska "pomogłam" jej troche i w tym roku jest juz pięknie rozkrzewiona i ma duzo paków, oby tylko nie pomarzły.
Teraz mam wielką ochote na te Geenie ale i coraz większa jeszcze i na Yellow River.........chciejstwo, po prostu chciejstwo.........
Oto moja maleńka Susan ubiegłorocznej wiosny, tuz przed rozwinieciem kwiatów

Widzę pewność w kwiecie , a raczej jeszcze w pąku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:02, 16 mar 2014

Do góry
gratuluję 1000
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:59, 16 mar 2014

Do góry
Ale magnoliowa dyskusja ! Ja zawsze kochałam magnolie, jadąc do pracy mijam po drodze olbrzymi, piekny i wysoki okaz, jest jasniejsza niż Susan więc to może ta która pokazywałyście tu George Henry Kern, Uwielbiam tę porę roku i porę dnia kiedy jadąc rano do pracy na ogół juz w jakichś lżejszych ciuchach, spargniona po zimie słońca i kwiatów napotykam na swojej drodze magnolię-kolosa, kwitnącą obficie co roku.... jest wielka i boska i jej widok daje zastrzyk dobrej energii na cały dzien.

Ja dostałąm swoją Susan na Dzien Dziecka a wiec juz po przekwitnieciu od mamy w 2012 rok. Miała czas sie wzmocnic u mnie i w ubiegłym roku pokazała 1 kwiat. Bogatsza o wiedże z Ogrodowiska "pomogłam" jej troche i w tym roku jest juz pięknie rozkrzewiona i ma duzo paków, oby tylko nie pomarzły.
Teraz mam wielką ochote na te Geenie ale i coraz większa jeszcze i na Yellow River.........chciejstwo, po prostu chciejstwo.........
Oto moja maleńka Susan ubiegłorocznej wiosny, tuz przed rozwinieciem kwiatów

Miejsko & sielsko 19:54, 16 mar 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Mam coś dla Ciebie

Piękne piękne piękne ... tylko pończochę na obręcz bym musiała naciągnąć i łowić modrzew i szyszunie
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:47, 16 mar 2014

Do góry
Oto moje namnażanie konwalników.... z 2 doniczek mam 11 albo 12 sadzonek

pomożecie mi zidentyfikować co to za chwast mam w ogódku i jak mogę się go pozbyć? staram się wyrywać,ale mam wrażenie że jestem na przegranej bo te maleństwa ciągle siępojawiają tam gdzie myślę, ze już je wyrwałam.

Miejsko & sielsko 19:47, 16 mar 2014

Do góry
Mam coś dla Ciebie
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:44, 16 mar 2014

Do góry
Ania dziękuję

zgadza się cieszą oko

płytki zostały po ognisku w środek wskoczył wiąz Camperdownii i te pierdonki pozbierane na szybko z przerabianej rabaty

Zapach ziemi 19:38, 16 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Bratki w donicach

Witaj Agnieszko Piękny masz ogród w którym powoli budzi się wiosna Kompozycje bratkowe mnie oczarowały Mamy podobne słabości do kwiatów Pozdrawiam!
Ogródeczek jagody99 19:38, 16 mar 2014

Do góry
Ale się Jagódko działo...i było na czym oko zawiesić.
jagoda99 napisał(a)

Lawenda na pniu...super pomysł...muszę u nas poszukać.
Pozdrawiam wiosny życząc.
Ogródek Anity 19:38, 16 mar 2014

Do góry

Róże posadzone
Życie w wiejskim ogrodzie 19:31, 16 mar 2014

Do góry
Witaj Marysiu w moim ogrodzie!

Mam nadzieję że jak znajde więcej czasu to zrobię małą fotorelację w pracy z rozmnażania roślin w laboratorium tkankowym gdzie pracuję bo wiele osób jest zainteresowanych tym procesem
Tulipany dzielnie przetrwały zimę i cały czas czekam jak zakwitną Oczywiście zdjęcia będą obowiązkowo Sam nie wiem co będę robił z cebulami po przekwitnięciu bo muszą naturalnie zaschnąć liście żeby wszystkie soki spłynęły do cebulek Ja oczywiście nie mogę tyle czekać bo na ich miejscu będą nowe letnie obsadzenia Pewnie je wykopię jak trochę podeschną i na jesień posadzę w gruncie
Pomidory koktajlowe będą rosły pod chmurka bo dobrze się sprawdzają To odmiany jakie posiałem w tym roku

Życzę miłego wieczoru Pozdrawiam!
Kobea - Cobaea 19:29, 16 mar 2014

Do góry
Dla mnie kobea, to jedna z tych roślin, której nie może latem zabraknąć. Kwitnie u mnie bezproblemowo. Wysiewam ją zawsze w lutym, zaczyna kwitnąć w lipcu. Lubi słońce, obfite podlewanie i nawożenie. Praktycznie nie jest atakowana przez choroby, nigdy nie zauważyłem na niej mszyc.

Kiedy nadchodzą chłodne, jesienne wieczory i ranki cała przebarwia się na fioletowo (bardziej w miejscu słonecznym). A to kwiaty i pąki pod koniec października 2013.

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 19:14, 16 mar 2014

Do góry
Witam serdecznie, grunt na zalączonym zdjęciu będzie jeszcze równany, na to planuje rozplantować warstwę 10/15cm nawiezionego humusu. Moje pytanie: czy powinienem teraz pryskać roundupem? czy wystarczy jak po równaniu dobrze wygrabie ziemie z korzeni i resztek chwasów, dziekuje i pozdrawiam
Siedlisko na Podlasiu 19:12, 16 mar 2014

Do góry
Iwonko, Bogusiu dzięki za odwiedziny
Niestety zdrowko zaszfanowało, jutro idę do szpitala na operację
trzymajcie za mnie kciuki
Pozdrawiam

Kto ma ochotę.....zostawiam owoszcza z mojego drzewka

Ogródek Anity 19:10, 16 mar 2014

Do góry
Do dołka( głębokiego na 50-70cm) sypię dobrej ziemi, swoją drogą widać gołym okiem różnicę w jakości gleby....

Potem róża do dołka i mieszamy z naszą ziemią na wierzchu. Miejsce okulizacji ma być około 3-5cm pod ziemią, inaczej róża będzie przemarzać

I udeptujemy, a potem podlewamy
Zakątek z fioletową ławeczką 19:09, 16 mar 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
I poleciały krzewy...
Czas na nową rabatę

A co to za krzewy poszły pod łopate?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:00, 16 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

niesamowity krzak ja też mam co roku koktajlowe pod folią ale taaaakich okazów to nigdy nie miałam
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:55, 16 mar 2014

Do góry
A tu coraz większe tulipki te będą bardzo ładnewidać po liściach

a teraz ide na spacer z moim psem a tak mi się nie chce, bo zimnica
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:53, 16 mar 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:49, 16 mar 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

przygotowałam kwiaty ?????? w trawę

Ciekawy pomysł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies