Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:17, 18 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kolejna pełna piękność Azalia japońska 'Schneeperle' Już ja wydarłam na śwatło dzienne.. zobaczymy co pokaże po przesadzeniu jesiennym..

Mam taką samą....przywędrowala ze mną z poprzedniego ogrodu... W nowym z pieć razy ją przesadzałam , rosła przez 2 lata w donicy w czasie budowy i zapoimnałam ja podelwać.....A ona kwitnie jak goopia.... W tym roku zrobilam jej wiecej miejsca , zobaczymy co pokaże
Mój 4 arowy azyl... 22:16, 18 sty 2014

Do góry
Basiu specjalnie dla Ciebie Babuszka....

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:10, 18 sty 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Aniu dzięki za wizytę u mnie Twój wątek śledzę z ukrycia bom niedoświadczona ogrodniczka
Elu nie opowiadaj...
miło będzie jak będziesz się odzywała
pozdrawiam

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:09, 18 sty 2014

Do góry
Kolejna pełna piękność Azalia japońska 'Schneeperle' Już ja wydarłam na śwatło dzienne.. zobaczymy co pokaże po przesadzeniu jesiennym..

Ogród Eli 22:04, 18 sty 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
dziś biel na forum, jedyne co znalazłam w archiwum to bałwan zeszłoroczny autorstwa eMuśka

to jest prawdziwe arcydieło brawa dla eMuśka
Moja codzienność - ogród Oli 22:02, 18 sty 2014

Do góry
Sylwuś taki układ chyba będzie najrozsądniejszy coś takiego mniej więcej miałaś na myśli ?
Ogród Eli 21:59, 18 sty 2014

Do góry
dziś biel na forum, jedyne co znalazłam w archiwum to bałwan zeszłoroczny autorstwa eMuśka

brak zdjęć w przybliżeniu ale coś w oddali białego...parę lat temu

Krowy, staw i my... 21:58, 18 sty 2014

Do góry
Tak to jakoś widzę..... Oczywiście to tak wszystko na raz nie kwitnie Nie wiem poza tym czy takie połączenie jest oki..... Niektóre rosliny jak bodziszki miały byc niebieskie ale w programie nie ma.... a szałwia ciemno fioletowa..... Poza tym nie mam pojęcia czy tam sie to zmieści. Ja wszystko robie na oko

Ranczo Edy 21:43, 18 sty 2014

Do góry
Witam wieczornie Już po śniegu ha ha 2 stopnie na dworku ciekawe co dalej się święci A to goście przy słonince

Jurajski Ogród 21:43, 18 sty 2014

Do góry
na dobranoc

rok z życia naszych Kotów

niezależnie od pory roku i miejsca najbardziej lubią..... spać
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:41, 18 sty 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, napisałaś u mnie, że masz za oknem biało. Ja widzę, że tu również, ale tak jak TY taką biel wolę

bo ta zimowa biel jakoś do mnie nie przemawia, za mało słoneczka

wolę taką
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 21:39, 18 sty 2014

Do góry
przerzucam post z poprzedniej strony, żeby było łatwiej

Wracam do projektowania. Zrobiłam jako taki plan ogrodu- tzn cześci południowej bo częśc przed domem mam mniej więcej zaplanowaną i ogarniętą. Skarpa zarasta choć będzie wymagała zmian ale to na razie odkładam- wszystkiego na raz nie zrobię
Zatem plan i widok oddający mniej więcej ten sam obszar

i mniej więcej zdjęcie

mam nadzieję, że wszystko jest w miarę jasne.
I po kolei choć od końca- rabata dookoła miejsca ogniskowego będzie miała kształ okręgu z wejściem od północy (tam gdzie będzie ścieżka) i dodatkowym wyściem od zachodu (tam gdzie dzieciaki gonią do trampoliny.
Moja codzienność - ogród Oli 21:38, 18 sty 2014

Do góry
Wiesz , nie sądzę aby można było tak sobie przyodziać słup w gabiony .... bo i po czym jak słusznie zauważyłaś będą się wspindrać Ale nie ma tego złego , wstawiam rys. bo ten pomysł z obsadzeniem tego słupa po kwadracie wokół nie jest zły a wręcz chyba najbardziej możliwy..... Można zrobić otoczkę z graba lub ze świerka lub z choiny kanadyjskiej i ciąć w formie żywopłotu ale w takiej odległości od słupa aby panowie wymieniający żarówkę mogli wtargnąć na słupa od zaplecza czyli od tej strony której Ty widzieć nie będziesz ..... a tu rys. objaśniający
Kuba 21:37, 18 sty 2014

Do góry
Dla lepszej orientacji, moze jeszcze takie ujęcie...

Po lewej Capitolio, w głebi Gran Teatro i odrobina tego co po między, czyli całe mnóstwo turystów.
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 21:36, 18 sty 2014

Do góry
I teraz plan:
Strefa 3 już wcześniej wklejana. przed rabatą borówkową powstanie rabata hortensjowo-bukszpanowa (lub z czymś podobnym)
Strefa 3 jest tak:

będzie tak:

Strefa 2
to koniec rabaty borówkowej, jest tam studnia (woda zbierana z dachu) i jąchcę zasłonić.
Jest tak:

a chcę żeby było tak

i najbardziej kłopotliwa strefa 1. Tam jest strefa dzieci- trampolina, domek dziecięcy z piaskownicą, latem basen i na codzień zabawki. Zastanwiam się czy nie wydzielić tej strefy np w sposób pokazany na projekcie i zaznaczonym na planie czyli "żywopłot" i wejście zaznaczone czyms na pniu. Minusem takiego rozwiązani jest spore utrudnienie w koszeniu (pan mąz będzie nieszczesliwy) plusem wyraźne wydzielenie strefy dziecięcej w ogordzie. Co Wy na to?
jest tak

a może być np tak

p.s. na obrazku jest pergola bo program nie ma trampoliny ale oczywiście chodzi o trampolinę
Kuba 21:30, 18 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ten na pierwszym zdjęciu mi się podoba, czy to hotel czy mieszkania prywatne?

Aniu, to "Gran Teatro de la Habena" - w remoncie, więc całokowicie niedostępne.
Wybacz, ale jeżeli spędza się dwa dni w danym mieście, trudno się zorientować, kto jest inwestorem.
Zresztą nie bardzo się tym interesowałam. Zaintrygowało mnie samo miejsce. Zobaczcie...
To "Capitolio Nacional" - czyli dokładna replika amerykanskiego kapitolu ( rownież w remoncie, dlatego zrobiłam tylko takie zdjęcie)- położony prostopadle do Gran Teatro

Szmaragdowy Zakątek 21:25, 18 sty 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

Bogdzia, nie ma sprawy…jedna dziewczyna będzie trzymała szpadelek, inna przewód kroplujący, jeszcze inna sypnie korą. Tylko nie wiem co na to bacowa jak jej się nagle cała ekipa łódzka zwali…..

Ja na to, jak na lato, ekipo łódzka ..... przybywaaaajjjjjjj !!!!! !.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:23, 18 sty 2014

Do góry
No to wklejam Ci jeszcze wiśnię, nadaje się na solitera, to wąskie drzewo i można by np.trzy posadzić-wzdłuż płotu w kierunku domu (moja jest młoda), jesienią ładnie liście się przebarwiają na odcienie pomarańczy

Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 21:18, 18 sty 2014

Do góry
Asiu witam Cię serdecznie!
Bardzo możlwie, że mieszkamy "rzut beretem od siebie" ja mieszkam w Sygneczowie, a Ty?

Wracam do projektowania. Zrobiłam jako taki plan ogrodu- tzn cześci południowej bo częśc przed domem mam mniej więcej zaplanowaną i ogarniętą. Skarpa zarasta choć będzie wymagała zmian ale to na razie odkładam- wszystkiego na raz nie zrobię
Zatem plan i widok oddający mniej więcej ten sam obszar

i mniej więcej zdjęcie

mam nadzieję, że wszystko jest w miarę jasne.
I po kolei choć od końca- rabata dookoła miejsca ogniskowego będzie miała kształ okręgu z wejściem od północy (tam gdzie będzie ścieżka) i dodatkowym wyściem od zachodu (tam gdzie dzieciaki gonią do trampoliny.
Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 21:13, 18 sty 2014

Do góry
Pozdrawiam i zostawiam twoje ukochane frezje wychodowane w domciu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies