Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 16:42, 12 sty 2014

Do góry

Macham Wam z wyciągu w Białce

Ogródek na trzy lata 16:40, 12 sty 2014

Do góry
Od czasu do czasu wpadam, Bożenko. Tylko już nie tak jak kiedyś.
Czy to tu byłaś w swoim czasie?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:39, 12 sty 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ups, Aniu, witaj to bez tą pomyłkę szybciej Cię poznam i twój ogród wiosenne u Ciebie, cudowne masz te ciemierniki , mają okazałe kwiaty, ja swoje posadziłam, rok temu, malizny jeszcze są, ale ranniki to już zwiastują wiosnę, choć dzisiaj u mnie padał śnieg i to na dodatek w styczniu

Piękne te zachody słońca, ja takie widoki wśród brzóz mam o wschodzie, trochę odwrotnie niż u Ciebie
Pozdrawiam
witaj Aguś cieszę się z wizyty, i małej pomyłki, bo dzięki temu odkryłam twój ogrod i twoją drugą pasję, relacja obejrzana

pozdrawiam i ponownie zapraszam
Szmaragdowy Zakątek 16:26, 12 sty 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

Co ja narobiłem ???! !! Ach... co ja narobiłem ??!

Kwiatowy ogródek Monteverde 16:26, 12 sty 2014

Do góry
Liście krokusów
i innych
wody na ogrodzie już za dużo stoją kałuże
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:19, 12 sty 2014

Do góry
Właśnie byłam na ogrodzie zaniosłam ptakom na jutro słonecznika i do kompostownika wrzuciłam obierki z domu, kilka fotek, ale wszystko teraz stoi tylko pełno wody
róże maja zielone listki, rozmaryn nie zmarzł
żurawki wyglądaja ladnie jak na ta porę roku
budleja bardzo ładnie się trzyma

powojniki też chyba stanęły w miejscu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:10, 12 sty 2014

Do góry
Wychylają swoje główki ranniki od Ani Andrus

Szmaragdowy Zakątek 16:08, 12 sty 2014

Do góry
W moim Szmaragdowym Zakątku rośnie także imponująca „zielona ściana” (na poprzedniej stronie Joku właśnie o nią pytała). Rewelacyjnie wygląda w pełnym słońcu, lecz gdy jesienią ubierze swój czerwony garnitur – zatyka dech w piersiach. Myślę o zamontowaniu jakiegoś oświetlenia ogrodowego, żeby podświetlić ją od dołu.

Posadziłam (wbrew zasadzie ”trzech K”) kilka „liściaków”, m.in. jest migdałek, wierzba Hakuro i mój ulubieniec perukowiec. W pierwszym roku swojej bytności u mnie, z krzaczka wielkości ok.0,5 m urósł do 2,5 m wysokości. Pięknie na jego bordowych liściach wyglądają krople rosy lub deszczu.

Posadziłam też 3 pierisy, których młodziutkie liski ślicznie wyglądają na tle mojej wszędobylskiej zieleni.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:07, 12 sty 2014

Do góry
Przy okazji oglądania zachody słońca zajrzałam do ciemierników palmowych

mają się dobrze
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:59, 12 sty 2014

Do góry
Słoneczko już się chowa, a wiatr nasila, jak miło w domku w ciepełku przy komputerku

II Spotkanie Ogrodowiska na nartach, deskach, sankach i zjeździe na byle czym :) styczeń 2014 15:58, 12 sty 2014

Do góry
melduję że już w domku się ciepełkuje , choć przyznam że dawno tak ciepłej Białki nie pamiętam o tej porze .

mam jak zwykle problem z fotkami , bo jak się ma gadane to się nie ma focone . atmosfera spotkań jest zawsze taka sama , więc chore i nadwyrężone gardło to już chyba standard. dziewczyny są niezwykle fotogeniczne , więc sesja jak z żurnala mody sportów zimowych .

jednoosobowa firma logistyczna ( MARZENKA ) panowała nad planem zjazdów i formowała szyki do spotkań tysiącami telefonów .( ma z nami przegwizdane ).
nie mogła się zdecydować który profil mają ładniejszy , więc prezentuję profil dolny

kurcze Anita ( Enya) fryzury nie poprawiła , Renata( Rench) w ogóle myśli o zielonych migdałach a marta (Finka ) już mnie wzrokiem pożera , bo czas gwiazdy jest ograniczony

Sebek wykazał się kompletnym brakiem profesjonalizmu ....zamknął oczy ...nie ma powtórek ..przepadło

Anki nie uchwycisz człowieku za nic ...nie nadążam za nią z aparatem ...ale..udało się Rencz ( Renata) zagadała ją czymś

matko tak mnie ta sesja z nimi wykończyła że musiałam odpocząć ..

nie myślcie że tu się odpoczywało ...harówka ...ciężko wstać

ale teraz sobie odpocznę
Mała Eleczka 15:26, 12 sty 2014

Do góry
W TK znalazłam wczoraj domek dla owadów i ciekawą latarnię ze "skórą"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:12, 12 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
No to wystarczy nakryć agrowłókniną zimową i po wiosennych przymrozkach odkryć dzisiaj rano jak byłam na spacerze z psem to padal gruby śnieg ale tylko chlapy narobił, teraz jest+3 st. i lekki wiatr, pozdrawiam Was oboje
u nas do tej pory tylko wieje, co chwila wychodzi słoneczko, ale jest nieprzyjemnie zimno brrr

moja najstarsza hortii ma takie duże listki...
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:09, 12 sty 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, serdeczności zostawiam i życzę udanej niedzieli.
U nas pogoda mało sprzyjająca... wieje i leci z nieba co chwilę coś co przypomina śnieg, a może deszcz... brrr

Różyczka to aktualna, bo wierzyć się nie chce...
Elizo dzięki za odwiedzinki różyczka ofocona dziś przed południem, inne też mają kolorowe pąki ale są mniej atrakcyjne

jest wiatr i trudno złapać ostrość
Rozpoznawanie bylin 14:48, 12 sty 2014

Do góry
wieslawa napisał(a)
Bardzo dziękuję za odpowiedź, ale wydaje mi się, że to nie to - za duże kwiaty i inny rodzaj liścia. Dla lepszej orientacji dodaję zdjęcie młodej sadzonki, którą udało mi się jesienią ukorzenić. Liście mają małe włoski niby siwy nalot. Jest to roślina rozłogowa. Nic więcej nie wiem oprócz tego, że bardzo mi się podoba.

Na pewno, widzę teraz w zbliżeniu, że nie to, co typowałam. Dlatego ważne jest do rozpoznania wklejać jak najwięcej zdjęć. Tutaj widać, że listki gromadzą wodę, są mięsiste.
Szmaragdowy Zakątek 14:47, 12 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nornic też u mnie nie brakuje , kanalów podziemnych i nadziemnych sporo.

Bogdzia a kreciki też masz....

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:19, 12 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Moje ogrodowe maja pączki ale jeszcze nie są okryte tylko powiązane coby łatwiej było włókninę w pośpiechu zakładać a bukietówek czy drzewiastych wcale nie okrywam

Aniu hortii od ciebie też ma wyraźne pąki, zobacz

fotka z przed chwili
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:13, 12 sty 2014

Do góry
margareta napisał(a)
Dołączam się do życzeń noworocznych.
U mnie też wszystko poprzykrywane, aż strach zaglądać.
Dziękuje
jutro będę działać w twoim kierunku

pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 14:08, 12 sty 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, ja nie zniżam lotu, bo i tak ... Ale z wiatrem, (którego dzisiaj już miało nie być) przesyłam pozdrowienia
Jolu właśnie doleciały dziękuję u nas też wieje ale i słoneczko co chwila się pokazuje, prze ten wiatr nie mogłam spać, usnęłam dopiero coś koło 5 rano, masakra, oczy spuchnięte jak u mopsa
pozdrawiam niedzielnie

zimowo-nasionkowy przetacznik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies