Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ewsyg 21:46, 15 mar 2014

Rabatka poszerzona to zapewne będą nowe roślinki
Bogdzia 21:56, 15 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
U mnie w takim klocu gdlinianym wykopane liliowce lrzeżyły całą ubiegłoroczną zimę... Więc ta nasza glina nie jest taka zła, tyle że ciężka....

To samo pomyślałam , ciężka ziemia i ciężka praca ale za to jak rośnie wszystko.Na koncu tej ciężkiej pracy jest jednak wielka nagroda.Pozdrówka siłaczko.
Urszulla 22:03, 15 mar 2014

Aniu Twoje wyczyny z gliną są takimi zmaganiami jak i moje,
tyle że ja wrzucam na taczkę część tylko gliny i mieszam z piaskiem i ziemią kwiatową lub kompostem. Część gliny idzie na podwyższenie rabaty.

A Alina dobrze napisała

Ładne zmiany, wogóle ta wiosna cieszy,
pamiętam jak w zeszłym roku wszyscy się męczyliśmy,
a teraz wreszcie żyjemy
Mala_Mi 22:34, 15 mar 2014

kitek81 napisał(a)
ile pracy zrobiłaś, udało Ci się jeszcze skorzystać z pogody, jak masz dziś taką aurę jak ja, czyli wiatr i deszcz, to chociaż ładnie Ci te nowoprzesadzone roślinki podleje i powinny się bez strat przyjąć! co ma piszę, strat na pewno tam nie będzie
pozdrawiam :*

Biegam trochę u Was..... jak do kogoś nie zajrzę to sorki.. nie wyrabiam.. ale duszą i myślami jestem u Was cały czas..
Zajrzałam do Kitka... i tak w kwestii jej słów wrzucam wspomnienia u siebie..
Co się dzieje z ogrodem w przeciągu 5 lat... i pomijając chwile zwątpienia po oglądaniu pięknych ogrodów to zawsze byłą dumne z danego etapu jaki mam..
2008

2013

Pierwsze kwiaty.. ale była radocha
2008

2011 czyli po 3 latach

ewa004 22:36, 15 mar 2014

Aniu lej miód na moje serce i daj mi nadzieje że u mnie tez będzie pięknie
kitek81 22:38, 15 mar 2014

orzeszku, ale wszystko podrosło dzięki za te zdjęcia z metamorfozy podnoszą mnie na duchu i wierzę, że za pare lat ja takimi zdjęciami się pochwalę w szoku jestem, jak to wszystko szybko rośnie! no ale ile pracy trzeba włożyć, żeby był taki efekt, to druga sprawa
dziękuję
pozdrawiam :*
alinak 22:38, 15 mar 2014

nooo porównanie wypadło powalająco ....szkoda że ja z aparatem nie biegałam wtedy...
Dorota123 22:41, 15 mar 2014

Aniu czy znasz nazwę tej rózy? Jest bardzo ładna, chciałabym taką kupić.
Mala_Mi 22:43, 15 mar 2014

Wpisów dużo... wiec plan naprawczy.. lecę hurtem
Jak się nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.. trochę grządek podwyższonych mam, ale reszta siedzi w glinie i piachu. Na moje rabaty jak bym kupowała kompost (a nie ma gdzie kupić) albo ziemie ogrodniczą to nie starczyłby na roślinki. Czasami w dołek coś wrzucę z kupnej ziemi.. ale to czasami.. dziś liliom dawałam pod każdą cebule po pół lub ćwierć wiadra piachu i niech rosną, jak nie będą chciały to ... następne tez są które chce mieć, a miejsca nie mam.. Z kompostem jakoś mi nie idzie.. mam kompostownik i ciągłe porażki..
Na oknach królują storczyki... zaniedbane na maska.. ale kwitną.. bo u mnie rośnie to co che, a jak nie chce to do widzenia.. z niewolnika nie ma pracownika... tak samo i z kwatkami

I z bliżej

A ten kwitnie non stop.. już chyba 3 lub 4 lata.. jest mojej wysokości (albo niskości)
kitek81 22:46, 15 mar 2014

wow, ale kolekcja storczyków ja mam jednego, ale chyba coś kończy swój żywot ;(