Będzie Freda , Rubensa mam ale posadzony w tamtym roku więc jeszcze mały ale juz miałam kiedyś dwa Rubensy, piękne były , M je zlikwidowal bo posadziłam przy wejściu do domu a one bardzo sie rozrastały i byl problem z ich mocowaniem , na ich miejsce posadził kuliste thuje i podobno jest piękniej.Dzieki za zdjecie.
to jest macierzanka piaskowa oraz cytrynowa jeszcze dziś, spacerując po ogrodzie mówiłam, że to moja ulubiona roślina skalniakowa pokażę jeszcze kilka jej zdjęć w pełnym rozkwicie
Zara dzisiaj miała ochotę na sikoreczkę. taka jedna bidulka zapędziła się, trafiając prosto w nasze okno. Dobrze że siedziałam na kanapie i w porę to zobaczyłam. Wybiegliśmy na taras jak Zarcia już była przy niej.
Nie ma jeszcze 2 lat a już fajnie reaguje. Komenda" zostaw" i sikoreczka uratowana.
A tak poza tym to już trochę po chodniczku chodzi, tylko jak ją coś mocno zainteresuje to ratuj się kto może- leci i nie patrzy po czym.
A co do maluchów- słodziaki. Ale wiesz - najpiękniejsze na zdjęciach, jak są uchwycone w jednym miejscu - tak w realu to już widzę ten młyn.
Kasiek – komplet kupowałam 4 lata temu. Za dwie ławki + stół (długość – 2m) zapłaciłam 650 zł, facet dorzucił jeszcze puszkę impregnatu. Bardzo jestem z nich zadowolona. Przez ten czas nic z nimi się nie działo (oczywiście chowam je na zimę), są w miarę lekkie, więc nie ma problemu z jakimkolwiek przestawianiem.
Pierisy słyszałam, że lubią przemarzać, ale moim nigdy się to nie przydarzyło – rosną raczej „w przeciągu” i nie okrywam ich na zimę. Mam 3 odmiany i jedyne co im dolega, to fakt, że rosną na trasie szybkiego ruch mojego futrzaka – notorycznie je łamie. Będę je w tym roku chyba przesadzała. Jeżeli byś kupowała to polecam odmianę MOUNTAIN FIRE – ślicznie wybarwia się na ognisto-czerwony kolor.
A to odmiana biało-zielona LITTLE HEATH
Dawno mnie nie było, więc zaglądam i o moją ulubienicę pytam…..
Zara w końcu nauczy się chodzić po chodniczku tylko trzeba wytrwałości i konsekwencji.
Kindzia pisała, że z tej naszej pary to małe pieski by były cudniaste!!!
Oooooo właśnie takie……
Strona północno zachodnia , rabata ma ok 10 m długości , a szerokości od 2 do 2,5 m
Część z różanecznikami jest zacieniona.
Proszę o dobra radę i pomoc
Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale dziś prycięłam te swoje trawy tak mi urosły od ostatniego przymrozku że się położyły ----ciachęłam zobaczę co będzie ????