Aganiu ... Ja mam stałe dylematy czy siedzieć na forum i odwiedzać Ulubione Ogrodniczki I Ogrodników czy kopać i grzebać w ogródeczku ... Podziwiam wszystkich , którzy mają " dużo ".. bo ja mam " mało " i ledwo wyrabiam
Zaraz na pismo obrazkowe polecem , bo to jest to co tygryski lubią najbardziej
A domek z ptaszkiem ???... Echhh... Ma już chyba z 5 lat .. Ja bardzo lubi takie dziabągi , stąd jak gdzieś coś widzę to kupuję..w jakiś sklepach typu " hasie , szkło i beleco ".... Ten domek był właśnie w takim skle pie kupiony...
A teraz na przykład kupiłam kurę ... Kura czeka na kolejnego chętnego na wianek a w głowie kiełkują mi pomysły
Łyżeczka służy do porównania wielkości... ..a kura mało fotogeńiczna .. W rzeczywistości jest duuużoo piękniejsza
Weekend był przepiękny. Krótki rękaw, więc rękawów nie trzeba było zakasywać .
Donica już prawie wypełniona. Wyznaczyłam punkty sadzenia serbów (zmniejszyłam odległości między nimi, więc potrzebuję 11, a nie 10szt.) i ostatecznie rabatę z umbrami.
Co ja tu mam, nie mam pojęcia. Pustynnik to nie jest, oglądałam go u Aliny i ma grube mięsiste liście, a to ma miękkie. To jedna z angielskich niespodzianek sprzed dwóch lat, posiana rok temu. Mam dwie takie sztuki. Jakieś sugestie?
I jeszcze szklarenkowo, debiutuje biała pelargonia i niesamowicie pięknie rozrasta się kamelia, ma mnóstwo przyrostów.
Mariola prosiła o wejście, ale nie ma jeszcze za dużo do oglądania.
Na koniec rabatka budząca moje "mieszane uczucia".
Jeżeli "Chopinki" będą grymasić to zostaną zastąpione kulkami na pniu
Ewo, to nie trawka, to zasadziłam czosnki albo szafirki a to są najzwyklejsze szczypiorki
żeby nie był badałam organoleptycznie i szczękowo
I hit sezonu stipa, która przezimowała w lawendzie i ma nowe, zielone przyrosty, czy to możliwe????
Lawenda też przycięta