Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:43, 15 sty 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Będę się cieszył jak sezon zaczne w połowie marca na wcześniejszy termin nawet się nie nastawiam tym bardziej patrząc przez okno.

Chociaż jedna rzecz na którą człowiek nie ma wpływu...Czytałam Luki o oknie Nie ukrywam, że się troszkę uśmiałam przy czytaniu ale wiesz, że ja lubię czytać to co piszesz. Życzę aby dalsze zimowe tygodnie upłynęły już bez takich przygód!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:40, 15 sty 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)
To ja czekam na te upały pod koniec lutego

Taa Możesz się nie doczekać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:39, 15 sty 2017

Do góry
Mazan napisał(a)
Polinko

Według prognoz może być podobnie. W ostatnim tygodniu stycznia prorokują troszkę śniegu /ok. 5 cm u nas/ lecz już na gromnicznej z dachu pociecze, co oznacza, że zima się przedłuży. Zobaczymy. Sylwia wspomina o podjadaniu zimowym, to chyba wiosenne prace astmą będzie czuć, zresztą mnie czeka to samo wrażenie. Antałek się w pasie zrobił.
Teraz, przy niewielkim śniegu, mogę przynajmniej o allelopatii pomyśleć i zebrać trochę materiału do analiz. Są świetne warunki.

Pozdrawiam

Walerku!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę, że jesteś!

Brakuje mi tych "naszych rozmów" tak samo jak tęsknię za Toszką i Waldkiem
Mam nadzieję, że materiał do badań zebrany przed wczorajszymi opadami? Pewnie i u Ciebie ładnie sypnęło śniegiem? Cieszę się z tych obfitych opadów bo znów zapowiadają większe mrozy a ja troszkę się niepokoję o te moje młode trawy w drugim ogrodzie. Liczę, że systematyczne opryski wywarami, które uskuteczniałam do końca roku dadzą pozytywny efekt...

Pozdrawiam kolegę zza miedzy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:31, 15 sty 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Poli tęsknie za ogrodem ale w lutym, przynajmniej od 11 do 18 mam byc śnieg- zawozimy dziewczyny na zimowisko Potem mogą juz przyjsc upały

Wiesz, ze ja z jednej strony chciałabym już wiosnę a z drugiej jestem przeszczęśliwa, że nareszcie mamy śnieg! Na szczęście w górach to raczej mało prawdopodobne aby śniegu nie było w lutym to dziewczynki będą miały radochę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:29, 15 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Aż się wierzyć nie chce, że to foto z lutego i to początku miesiąca - tuje takie soczyście zielone... ale faktycznie kojarzę, że taka pogoda była - oglądałam swoje fotki z dziećmi jak po placu zabaw biegały a potem 1 marca śniegu sporo u nas nasypało.... brrrr....

Angel, u mnie smaragdy cały rok takie zielone No chyba, ze ominę jesienne czyszczenie to o tej porze jak teraz widać suszki brązowe...
U nas też w tamtym roku póżniej jeszcze śnieg sypał-pamietam, że stracha miałam czy te ścięte trawy przeżyją.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:26, 15 sty 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Dziękujemy za życzenia oby wiosna szybko przyszła i obudziła z tego zimowego podjadania,krótkich dni,zimna,rozleniwienia...

Sylwik i tego trzeba się trzymać Przyjdzie wiosna wróci energia
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 22:46, 14 sty 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Uff, aż mi lepiej ze świadomością, że nie jestem sama w tego rodzaju nerwicy I czasami nawet mi nie do śmiechu z tym moim małym poukładanym światem...

Miłego weekendu Aniu! Czytałam, że kolejne nartowanie przed Wami i ciut zazdroszczę

Poli czasami chciałoby sie odpuścić ale mimo wszystko nerwice natręctw wygrywają. Najlepiej odpoczywam jak wiem że wszysfko zrobione
ps. Śliczny nowy awatarek. Juz wiosną pachnie

Nartowanie było: piatkowe nocne i dzisiaj rodzinne.
W tym sporcie cudowne dla mnie jest to że mogę przy okazji podziwiać ciszę sniegu, uśpienie przyrody i ten spokój... a przy okazji zmierzyc sie ze swoimi słabościami...Dzisiaj mocno ręka bolała...Jutro odpoczynek
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:24, 13 sty 2017

Do góry
O ferie już zaczynacie?
Droga do spełnienia 21:22, 13 sty 2017

Do góry
Ocieplenie doszło i do Ciebie? U mnie szaro, buro i ciapowato.

Macham Kamilko
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:20, 13 sty 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
U mnie to się nazywa nerwica natręctw...lubię mieć poukładane...ale żeby nie było....dalej na czasie powiedzenie: "U nas można jeść z podłogi - zawsze sie coś na niej znajdzie"

Uff, aż mi lepiej ze świadomością, że nie jestem sama w tego rodzaju nerwicy I czasami nawet mi nie do śmiechu z tym moim małym poukładanym światem...

Miłego weekendu Aniu! Czytałam, że kolejne nartowanie przed Wami i ciut zazdroszczę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:27, 11 sty 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Aniu, podobno coś tam ma jeszcze sypnąć u nas pod koniec tygodnia. Mam nadzieję, że prognozy się sprawdzą
Na zdjęcia lutego i ja czekam.Dzisiaj zaklepałam nocleg...wydawać by się mogło, że miejsce mało popularne a tu mega problem z pokojami.Czyżby 500+ nakręcało biznes?

Buziaki kochana

Polinko
A gdzie udało Ci sie zarezerwować? Bo ja szukam czegoś w Zieleńcu
Typografia ogrodu 21:46, 10 sty 2017

Do góry
polinka napisał(a)

O czyżbyś przekonała się do dłuższych wyjazdów z dziećmi? Jeśli tak to znaczy, że urlop w górach był bardzo udany?
poli my często wyjeżdżalismy z dziećmi może nie na jakies długie wyjazdy i egzotyczne ale mało tego nie było.z tym że zawsze z refleksja że w domu lepiej i łatwiej.dziewczyny troszkę już starsze,my wiemy o nich coraz więcej i chyba nawzajem się zaczynamy dogrywac.choc podróży z dziećmi to i tak zawsze jest sport ekstremalny
Typografia ogrodu 21:43, 10 sty 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Dopiero dzisiaj dotarłam na fotki ale najważniejsze, że ich nie przegapiłam... Uwielbiam takie ilości białego puchu a w takim krajobrazie tym bardziej.
Piękne widoki mieliście!!
przyznam że js takiej zimy jeszcze nie widziałam.i bardzo mi się podobała
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:31, 10 sty 2017

Do góry
polinka napisał(a)
O a ja pamiętam zimy w latach 80-tych z metrowymi zaspami Dzisiaj nie wiem czy by drogowcy dali radę a takim intensywnym opadem ale wtedy ludzie jakoś sobie radzili Fakt, troche inne czasy były...

Pozdrawiam Małgoś!

Nie, nie daliby rady pomimo większej ilości i lepszego sprzetu.
Obecnie drogi mają być nie odśnieżone tylko odkurzone
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:06, 10 sty 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Zastanawialiśmy się wczoraj z eMem kiedy będzie można w tym roku otworzyć sezon. Zaczęłam przeglądać tamten rok i doszłam do przyjemnych wniosków
Jeśli sytuacja pogodowa powtórzy się z zeszłego roku to na początku lutego możemy wyjść z pracami na zewnątrz
Zobaczcie sami luty 2016.
8 luty-ścinanie traw

Życzę wszystkim tęskniącym za wiosną aby już w lutym można było wyjść do ogrodu

Aż się wierzyć nie chce, że to foto z lutego i to początku miesiąca - tuje takie soczyście zielone... ale faktycznie kojarzę, że taka pogoda była - oglądałam swoje fotki z dziećmi jak po placu zabaw biegały a potem 1 marca śniegu sporo u nas nasypało.... brrrr....
Ogród Ani :) 18:04, 10 sty 2017

Do góry
Cześć Mróz trochę odpuścił?
Droga do spełnienia 18:02, 10 sty 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
odpoczęłam
pierwszy raz od nie pamiętam kiedy odpoczęłam w łikend

mroziło bardzo -20 w piątek -24 w sobotę dzisiaj już tylko -14 więc nie ma tragedii

a w wolnych chwilach myślę co posadzić co pozmieniać czyli jak u wszystkich

macham wszystkim

Bryyy, zimno u Ciebie ale dzięki temu odpoczęłaś

Buziaki
Na zielonej... trawce :) 17:59, 10 sty 2017

Do góry
Poczułam zapach hiacyntów A w tym słoju wyglądają genialnie!
Księżniczka urocza
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:57, 10 sty 2017

Do góry
O a ja pamiętam zimy w latach 80-tych z metrowymi zaspami Dzisiaj nie wiem czy by drogowcy dali radę a takim intensywnym opadem ale wtedy ludzie jakoś sobie radzili Fakt, troche inne czasy były...

Pozdrawiam Małgoś!
Moja codzienność - ogród Oli 17:44, 10 sty 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Co prawda to prawda
Dla Ciebie prawdziwa zima
Buziaki

kilka dni temu

Masz bajkowo z tym śniegiem Piękny, niepodeptany, czyściutki! Ach!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies