Ale cudne drzwiczki Boskie, lubię takie rękodzieła. Czy to są okiennice, czy drzwi od pieca?
Przypominają mi księgę mistrza cechowego z Domu Tkacza w Bielsku-białej. Piękna ręczna robota, księga oprawiona w wytłaczaną skórę.
Tam są same takie perełki
Noo patrz .. Zrobiłam dał Ciebie specjalnie wiosenny przegląd traw .. W zasadzie możesz przyjąć ,że ich wygląd przez cały okres jesienno - zimowy , czyli jakieś 5 mies...
A decyzja należy do Ciebie
Carex
( mam jakoegoś goldena więc do srebrnego pierisa na bank ńie bedzie pasował ale są też z białawymi paskami...
Turzyca.. Mam brązowa ale i srebrzysta podobno jest
Czyli z budleją identycznie
Głogowniki ustawię tak, aby nie były na patelni, tylko na razie nie mam jak i kiedy
Tej przyplątanej trawki nie wywalaj, ona jest śliczna, w sezonie jesiennym i wiosennym, na żywo piękniejsza, ale nie mogę innych fot znaleźć
Nie wytrzymałam, pojechałam do ogrodnictwa i kupiłam sobie olbrzymie szable i przy okazji donicę do sypialni...czerwoną metaliczną!
czekam na te hiacynty
Ewa ja tylko spaceruje po szlakach bez sprzętu, tyle że wybieram te szlaki wysoko i "na krawędzi"
Góry Sowie to był też nasz rejon ale wtedy był zakaz i tajemnica !!!
wypadki -na pewne rzeczy nie ma się wpływu ale fakt nie jeden raz się wycofywałem - wolałem wrócić następnym razem
Agata po naszej stronie Tatr najbardziej kręci mnie Orla Perć właśnie na tym zdjęciu
Ewa w tym muzeum byłem tylko raz, wcześniej jako dzieciak często ale było to jeszcze w starej siedzibie i była broń itp.
a tego ptaszka ziębickiego widziałaś prawdopodobnie największy ceramiczny pomnik ....
wnuk nie był zbytnio zachwycony bo trzeba było podejść kawałek a z tego miejsca zaczynała się kiedyś ekstra trasa saneczkowa 30-40 podejść i zjazdów to była norma dzienna chyba że sie połamało sanki
Dzięki Karola Już pokazuję kolejne. Takie kolory i serwetkę wybrał sobie mój 5-latek. Niczego więcej nie chciał. Przyznaję, że to pudełko wyszło mi najgorzej Szkoda, ale synuś uradowany, że w końcu ma swoje pudełko.
Różaneczniki i azalie - cudeńka.
Wszystko fajnie podżwirowane niepretensjonalnym żwirkiem
Śliczne poduchy z bylin.
Klony - urocze.
Altana sprytnie,tanim kosztem zrobiona na japońszczyznę (super pomysł z kratką na altanie)
Katalpy nie lubię ale tutaj pasuje idealnie
A teraz kilka słów krytyki
Dla mnie zbyt dużo żółci i pomarańczu (nie lubię) - chodzi mi o żółte ścieżki.
Ciurkadełko fajne ale wolałabym żeby woda ciurkała np.z bambusa.
Mam nadzieję że szczególnie słowa krytyki potraktujesz konstruktywnie.
Bardzo mi na tym zależy.
Grażynka.. wiesz, że swój pierwszy wpis zrobiłaś mi na starym wątku do którego nie zaglądałam od pół roku??
I bardzo miłe to co piszesz..... to chyba najbardziej radosny wpis w kwestii słupów..
I widok znad oczka... nawet komponuje się ze szklarnia.. tka moderna konstrukcja Nowoczesność w ogrodzie .. styl industrialny Szklarnie przysłonią niedługo szmaragdy, a tego nic nie zasłoni