Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

aga_szsz 12:12, 20 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Przyszły moje "trawki"... załamałam się.
Może powinnaś się cieszyć, że Twoje przyjdą dopiero w kwietniu....będą ładniejsze.

Nie wiem czy carex Frosted Curls w ogóle żyje, bo wygląda tragicznie...

Na zakup trawki to chyba jeszcze za wcześnie???
W ogrodzie też rogów nie pokazały.
Nie martw się, może odżyją
Jagodaa 12:37, 20 mar 2014

Odżyją, pewnie jeszcze po zimie uśpione.
Jagodaa 08:07, 21 mar 2014

Wczoraj koniec końców prawie nic nie zrobiłam. Po pracy wstąpiłam do mojego ogrodnika. Na serby dalej czekam, były trzy piękne (podobno będzie wiecej), ale cena trochę mnie przy pierwszym podejściu odstraszyła. Przetrawiłam po powrocie do domu i chyba jednak zamówię takie, jeśli tylko będzie w końcu możliwość. Dziś może pojadę obejrzeć Umbry, bo znalazłam niedaleko.

Jak ja nie lubię, gdy "sprawy" ciągną się tak długo!

Słońce, jak latem u mnie!
Jagodaa 19:19, 21 mar 2014

Po ubiegłorocznej wizycie koparki cebulowe znajduję w różnych, dziwnych miejscach.

Prace murarskie w tym rejonie zakończone na ten rok. Teraz trzeba napełnić donicę...

Rozsypałam nawozy. Przycięłam trzmieliny.

KUPIŁAM 3 Umbraculifery!!!! przyjadą w poniedziałek popołudniu, nie są duże, ale są.

asica 19:33, 21 mar 2014

Mur z tej perspektywy wydaje się olbrzymi .
Jedyny zakup ogrodowy , jaki zaplanowałam na ten rok to właśnie umby. Wiem że były w zeszłym roku u nas na rynku duże, są u Gosi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2593-same-watpliwosci?page=25
a ja przegapiłam i nie mam. Jesienią nie było, jutro skocze na rynek może się załapię.
Jagodaa 19:51, 21 mar 2014

W takim razie powodzenia! Mam nadzieję, że trafisz na nie.

W zeszłym roku kupiłam sporo większe, tzn. korony są większe, bo na wysokość, raczej podobne. Urosną. Z doświadczenia wiem, że u mnie wcale nie tak łatwo je znaleźć, szczególnie, gdy chce się kupić kilka takiej samej wielkości. Dziś też z większych były dwie...
Teraz czeka mnie wyznaczanie rabaty, ale berberysów od razu nie kupię, są pilniejsze rośliny, a te Erecta zawsze gdzieś tam się znajdzie (tak myślę).
Jagodaa 19:52, 21 mar 2014

PS. Hahaha, mur z tej perspektywy faktycznie wydaję się być murem obronnym.
Ivvvona 20:26, 21 mar 2014

Zaglądam i podziwiam prace murarskie. Super będzie wyglądać z roślinkami. Pozdrawiam wiosennie
ewa004 20:37, 21 mar 2014

No i teraz się zacznie najlepsze obsadzanie donic
Agania 21:18, 21 mar 2014

Jagoda, prace wcale nie postępują u Ciebie za wolkno, wiem sama też chciałabym od razu i wszystko na raz, ale jak coś się rodzi po woli, to doceniamy to jeszcze bardziej, dużo przecież zależy od nas samych

Pozdrawiam czekam na te piękne serby, są moim marzeniem...i umbry też......może wniedalekiej przyszłości