Idzie wiosna, i tyle
Popatrzcie na zdjęcie wyżej, muszę wyciepnąc z tego stanowiska perukowca bo okazuje się za duzy, drugi od prawej
z drugiej strony rabaty tez mi go brakuje bo padł siła natury i teraz z każdej strony mam dziury, czym mogłaby je uzupęłnić, nie ma za duzo miejsca bo ok 1 m szerokości.
Kupiłam jeszcze cebulki...nigdy dość.Cebule duże, jędrne i dobra cena.Czekam na dobre ceny lilii,w ubiegłym roku kupiłam w kwietniu po 2,50 i pięknie kwitły...może i w tym roku będzie taka okazja.
Szukałam jakiś obrazków... bo ja sie skupiam głównie na piśmie obrazkowym.. i nie czytałam wszystkiego.. tylko tu i tam.. widzę kolejne plany... wiec ja też słówkiem sie wypowiem..
Murek i cisy zabierają dostęp do placyku z ogniskiem... trzeba biegać przez altanę lub na około... to jest mega niepraktyczne zwłaszcza, że masz dziecko, psa..... oni zawsze wybiorą skróty.. w takim ognisku często spalisz różne gałęzie z wiosennego czy jesiennego ciecia.. biegać na około, nosić przez altanę.. Niepraktyczne...
Gdzieś mi mignęło ze sadzisz wrzosy pod brzózkami..... czy one nie będą miały tam za mało słońca.. nawet niski murek kąt padania promieni zmienia... świerczki i brzoza będą zacieniać.. nie wiem jakie strony świata tu są..
Sorki, takie moje przemyślenia
Edit.. brzozy na podwyższeniu chcesz posadzić?? Nie wiem czy to dobry pomysł.... ale niech fachowcy sie wypowiedzą..
Witam,
potrzebuję jak zwykle Waszej pomocy
Przedstawiam z grubsza plan ogrodu , czarne linie to linie rabat obecnych , żółte to linie , które chcę dodać , by połączyć pojedyncze rośliny w trawniku.
Co o tym myślicie?
Za każdą podpowiedź będę wdzięczna
Czarne kółko na środku to studnia , którą, obniżoną chciałabym ukryć w środku rabaty.