Cyprysik wygląda super, bo zostały żółtości. Ja niestety musiałam z dwóch sztuk wykombinować jeden stożek i pociachałam do zielonego ... i wręcz suchego brązowego w środku. Teraz tylko czekać na żółte przyrosty. Trawki pasować będą na pewno.
Ale widok na druga część się zrobił -powiem Ci że ja bym nie sadziła nic wielkiego by było widać taką perspektywę pokoju za pokojem.
Iglaki kuliste mi pasują przy tujach i tym podciętym cyprysiku, może jakas mini kolekcja cyprysików albo karłowatych świerków?
Piekny soliter (ale liściasty) to dereń pagodowy Variegata, jest ażurowy wiec nie zasłoniłby całego widoku Albo może małe szczepione na pniu pierzaste drzewko jak np wierzba płożąca srebrzysta, karagana Walker.
Trudno jest w istniejącym i doskonale przemyślanym ogrodzie wymyślać coś nowego by nie zaburzyć harmonii, ale wiem że dasz radę
Dzięki Kasiu za Twoje propozycje, sam jeszcze nie wiem co tam będzie. Na pewno przy kulach po obu stronach schodów chcę wysokie bonzai a dołem od frontu trawy np: carex Evergold i konwalik w dwóch rzędach a z tyłu wrzosowisko. Po prawej stronie schodów przed bonzajem też trawy np: carex Comans Frosted Curis i Testacea Prairie Fire.
Derenie o których piszesz mam dwa a jeden rośnie obok, stopień niżej po lewej stronie.
Magnolia to gwiazdzista Stellata.
Witaj Rysiu wiosennie
ależ wszystko ruszyło u Ciebie coś niesamowitego fajnie wyszedł cyprysik zgrabnie
też bym zostawiła otwarty widok na górną część chyba, że ma być osłonięta
Pozdrawiam
A widzisz - miałam nosa do derenia choć wybacz że go wcześniej nie zauważyłam
Trawy- jak najbardziej bo mnie tu lekka kompozycja pasuje, a bonsai to pewnie z iglaka - sosna?Cyprys?
W sumie nawet jak nie ma nic to widok masz piękny