Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 15:27, 19 mar 2014

Aga... nie będziesz.

Gruba dynio... jak masz na imię? Odpowiedziałam u ciebie.

Gabrysiu - wpadniesz zatem drugi raz

Mam kilka fotek... w końcu... choć trzeba krzaczki opryskać i wykulkować. Marzenko - dziękuję ci za tę plantację... nigdy bym sie nie doczekała takich okazów z własnej uprawy... W niektórych miejscach trzeba będzie jeszcze jakąś kulkę przesunąć, bo teraz wychodzą cebulowe i nie chciałam ich ruszać.

Robinia dostała kulaski w stopki... dojdą tu jeszcze stipy, bo już w części są i drobniutkie czosnki...

Jak widać na zdjęciu na rabacie podwyższonej przed grujecznikiem też są...
Reszta zdjęć nie chce się wgrać...

gusiarz 15:48, 19 mar 2014

Udało się....

ołtarzyk - ścianka wodna - kiedyś na tle buksików staną wysokie, stalowe donice...

Jeszcze nie wszystko posadziłam... u nas dzisiaj leje i wieje... ale już od jutra ma być coraz cieplej

I jeszcze dzisiejsze zakupy

noemi 16:19, 19 mar 2014

Aga no pięknie , nie jest już tak pusto ... zakupy przyjemne .

p.s.
te "nasze" krzaczory to faktycznie giganty

Dzięki za fotki buziak !
Slawko 16:23, 19 mar 2014

Ahoj Zakupy już takie dorodne... ahhh... bukszpanki też śliczne Jutro pogoda powinna dopisać sadzeniu, 17 stopni głoszą w Krakowie... i siedź tu człowieku w taki dzień na zajęciach, wykładach Pozdrawiam
aga_szsz 17:36, 19 mar 2014

No i zadzwoniło szczęką na klawiaturze

A skąd Ty takie wypasione buksy wytrzasnęłaś???
Ja szukam na allegro i nic ciekawego niet...

Zobaczysz, jak będzie piknie, jak wiosna ruszy na całego
Wieloszka 17:47, 19 mar 2014

gusiarz napisał(a)
Udało się....

ołtarzyk - ścianka wodna - kiedyś na tle buksików staną wysokie, stalowe donice...

Jeszcze nie wszystko posadziłam... u nas dzisiaj leje i wieje... ale już od jutra ma być coraz cieplej

I jeszcze dzisiejsze zakupy

No i siem doczekałam
Jednak bukszpany o takiej nieciekawej porze roku robią efekt w ogrodzie!
Ja wiem (z autopsji...) że one wymagają kulkowania i oprysków, żeby nabrały tego właściwego kształtu, ale... cena czyni cuda Po roku większość z moich plantacyjnych jest już bardziej podobna do kulek. Właściwie teraz największy problem z nimi to przędziorki, więc przestrzegam.
Tylko nie bardzo rozumiem zamysł stawiania stalowych donic na tle bukszpanów - nie zasłonią ich za bardzo?
A i jeszcze pytanie o robinię - jaka to jest odmiana? Masz jakieś fotki z sezonu?
Sebek 18:00, 19 mar 2014

Nie napisałaś, że jedziesz na plantację - buuuuuu...... Ale muszę Ci wybaczyć i pochwalić nasadzenia, bo wyglądają świetnie
Kondzio 18:47, 19 mar 2014

Sebek napisał(a)
Nie napisałaś, że jedziesz na plantację - buuuuuu...... Ale muszę Ci wybaczyć i pochwalić nasadzenia, bo wyglądają świetnie
sebek nie przejmuj sie wszystkie dziewczyny ukrywały ze jadą po bukszpany trzeba sie przyzwyczaić
Gabisia 19:10, 19 mar 2014

Ach joooo…
Jak pięknie!
Buksiki wypasione rzeczywiście
Aguś jestem pod ciągłym wrażeniem Twojego ogrodu!!
gusiarz 19:38, 19 mar 2014

Magdziu - dzięki... plantacja buksikowa robi wrażenie... szczególnie, że byłam tam sama, bez zasięgu w telefonie, w potwornie wietrzny i deszczowy dzień ... prawie jak w horrorze Ale plantację polecam każdemu!! Można wybierać do woli!

Sławko - ja też to przeżyłam... wiem, że to niczym kara... ale jak skończysz studia, będziesz mógł z naturą przybywać aż do bólu

Aga - buksiki z plantacji od Madżenki ... najfajniejsze, że gęste i szerokie na dole.

Aga Wieloszka - z buksikami jakoś przyjemniej teraz... zapełniło się w pustych miejscach, które nawet latem nie oszałamiały urodą. Co do donic - mam nadzieję na wysoką ścianę buksikową przy ściance wodnej... jeśli się to uda - na tle tej ciemnej zieleni widzę własnie wysoką, szczupłą donicę ... ale to odległa przyszłość... najpierw krzaczki muszą podrosnąć ... Aguś twoje kulki są DOSKONAŁE!!! i niczego im nie brakuje

Sebek - nie pisałam, bo do końca nie wiedziałam czy pojadę. To zależało od tego czy mój syn pojedzie na zawody do Wrocka... i w końcu decyzja zapadła Jeśli jesteś zainteresowany mogę się częścią podzielić

Konrad - no soryy... ale chyba ciężarówką musiałabym pojechać ... Taki zamiar miałam w ubiegłym roku... teraz już nie mam dostępu do dużego auta.

Gabrysiu - dziękuję kochana... po trochę i do przodu... choć pracy wiele