Agato, to obie znamy ten ból nornicowy
Ożanki są różne, moja nie nadaję się na żywopłocik. Trzeba ja wyciąć. Jest o tyle wartościowa, że cały czas zachowuje zieloną rozetę liści przy ziemi. Jak zejdzie śnieg zrobię jej zdjęcie.
Reine d.V. z natury jest wiotka, moja jest przywiązana dlatego wydaje się, że tak dobrze się trzyma Takim wiotkim różom daję naturalne kije najlepiej leszczynowe i przywiązuję drucikami florystycznymi.
Ten sposób to jest moje odkrycie ostatnich sezonów. Można używać go wszędzie do wszystkiego. Na roślinach jest w ogóle niewidoczny. Przywiązuję nim i krzewy i byliny. Jeśli jest potrzeba można złączyć dwa lub trzy. Po sezonie, jeżeli rośliny przycinam wtedy zdejmuję go i jest do powtórnego użycia Zniknął problem widocznych różnych sznureczków
Fajnie - ale nadal nie dziękuję Dziś poprawiłem sobie humor i pojechałem do Janiny. Upolowałem 3 pierwiosnki - posadziłem je do donicy i od razu front nabrał kolorów Chyba jeszcze nigdy nie posadziłem nic tak wcześnie Miałem wziąć 3 białe, ale jednak poszedłem w kolory Tak czy inaczej - oficjalnie ogłaszam wiosnę
przy kostce jest to dość łatwe max raz w roku przejechanie kancikiem około 2-3cm od kostki następnie haczykiem wyciągam długie i wąskie pasy darni, rowek jest na tyle wąski że nie trzeba go zasypywać
Zbyszku musisz kupić nowego kompa tylko dla siebie witaj najważniejsze że już wszystko wiadomo dawno nie byłeś z żoną w moim ogrodzie od tamtej pory dużo się zmieniło chyba sam zauważyłeś
Kondziu zapytaj na p.w ja odpiszę bo nie wiem jak mam pierwsza napisać .
I co mam powiedzieć, jest!!!
Tym razem u nas szybciej Marzenko
Śpiesz się powoli, dalej czytasz pochwałę powolności?
Nie wiem, czy cię nie nawiedzęna minut 15, tylko, bo ja mszę szybko
Danusiu ziemia do storczyków musi być przepuszczalna odczyn różny jedne wolą obojętny inne lekko kwaśny , ja zawsze pytam sprzedawcę w jakiej ziemi posadzić
Muszę przyznać że mam rękę do nich bo pierwsze mam już z 5 lat
Liliowców rzeczywiście nigdy nie za dużo szczególnie tych piękniejszych odmian latem będzie więcej część jeszcze nie kwitła