Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Puszczykowie 09:11, 05 lut 2014

Do góry
W dalszym ciągu na lekkim minusie, ale nareszcie słońce widać! Poziom naładowania baterii rośnie i lepiej się rano wstaje
Ogród ogrodniczki 08:46, 05 lut 2014

Do góry
Pierwsze efekty mojej wczorajszej pracy.
Teraz trzeba założyć nowe prowadnice a potem ostatni raz pomaluję i lakierowanie.
Osobiście jestem zadowolona z efektu. Super róż!

Ogród Eli 08:46, 05 lut 2014

Do góry
wczorajsze mini zakupy
Crocosmia spodobała mi się u Małej Mi a dale po raz pierwszy posadzę

i standardowe nasiona, jak co roku

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:59, 05 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A to dla Ciebie, Aneto

Pszczołko co to za trawka?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:10, 05 lut 2014

Do góry
Dajanko te drzewo które tak ci się podoba to Pinus Parviflora glauca bonsai.Ja. mam takie ale prowadzę je na bonsai w donicy.Jest wyjątkowo piękne i bardzo drogie. To zdjęcie nie moje tylko poglądowe ale te drzewko już jest formowane.Pozdrawiam.
Aneczkowe marzenia 23:47, 04 lut 2014

Do góry
Kobietki jesteście niezastąpione. Wiecie co, że eMuś się nawet nie obraził, choć było już blisko (ufff) Nawet za mną o trawce porozmawiał, że trzeba będzie jakiejś ziemi rozsypać, bo u nas sam piach i nawet trawa rosnąć nie chce.

Iwonko choćby nie wiem co to go zdobędę, nawet przez internet, tak się na niego napaliłam

Aniu nie wiedziałam, że można kupić nasionka tej roślinki, na pewno poszukam. Dobrze wiedzieć, dziękuję

Bogdziu jesteś niezastąpiona Jeśli nie znajdę tych nasionek, to się do ciebie zgłoszę

Elunia zaglądaj, witam cię w moim skromniutkim przyszłym ogrodzie Jeszcze nie ma co oglądać, bo u mnie na razie to tylko same projekty, ale obiecuję poprawę

Kasiu masz rację, żadnych przeziębień, bo od wiosny trza być w formie Ale tym projektowaniem to normalnie już byś zgrzeszyła no naprawdę. U ciebie już tak cudnie jest i berberyski przesadzone i tyle już zrobione, że szok. Teraz to już kwestia tylko dopieszczania i dosadzania wszelkich "chciejstw"

Matko kochana u mnie dzisiaj tyle gości, a tu nie ma co oglądać no! Ale dla was coś dzisiaj mam kochane kobitki Mój pierwszy w życiu hiacynt już zakwitł mi na parapeciku Ale się cieszę jak dziecko A oto on:

Drugi już się wychyla, będzie jakiś ciemniejszy
:

Pozostałe cztery jeszcze muszą się chyba namyślić
Posadziłam też kilka cebulek puszkini, ale tylko jedna wypuściła listki, reszta się chyba jeszcze zastanawia Ciekawie czy zakwitnie?

Jutro biorę się za sianie szałwi Miałam posiać dzisiaj, ale ciemno już było i nie chciałam po ciemku po ziemię łazić. Otwarłam już nawet torebeczkę z nasionkami i wiecie co? zaglądam do niej a tam nic, więc macam ją jeszcze raz, bo przysięgłabym że czułam nasionka, więc zajrzałam drugi raz pełna nadziei i ... znalaaaazłam tyyyyyle nasionek, że nie było się co dziwić czemu ich za pierwszym razem nie dojrzałam No to za wiele tej szałwi nie będzie, ale spoko mam jeszcze inne kwiotki, znaczy się jeszcze nasionka
Buziaczki dla was moje panie
Moja "przyziemna" :) pasja 22:53, 04 lut 2014

Do góry
A póki co...

Nie jestem przekonana do tej części rabaty. Myślę o przesadzeniu żywopłocika bukszpanowego w kwadrat/prostokąt i pewnie wymianie hortensji, bo miały być to Silver Dollar, a nie są. Wzdłuż ogrodzenia, od ulicy, w dalszej części pod drugą Pissardi jest pas trzmieliny emerald'n gold.

Może hortensje wysunąć do przodu i dać w tyły Gracillimusa? Teraz bez traw wydaje mi się jakoś łyso.

A to "nie taka" hortensja. Proszę o pomoc w identyfikacji.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:22, 04 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
dziś uciekam, ale macham w rytmie Flamenco
dobrego dnia wszystkim

Uwaga tera bedzie wazelina..... jak ja kofam twój uśmiech , no i koniec ....
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 22:15, 04 lut 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Może chociaż na czerwony się załapię.... reszta mnie ominęła

Ale piękne i energetyczne zdjęcie! śliczne te gożdziczki!
Pozdrawiam serdecznie
Ogród cioci 22:10, 04 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Alu poza lawendą zakupiłam nasionka samych białości

Kurcze, masz białe nagietki a ja obleciałam w sobotę 3 ogrodnicze i nie zdobyłam foch
Ogrodowe przygody 22:02, 04 lut 2014

Do góry
moje żurawki
Ogród cioci 21:55, 04 lut 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Śliczny biały pan moje już przekwitły i chyba czas na nowego
czyli sezon na białe kwiaty już zaczęłaś, hiacynt, kobea ciekawe co jeszcze wymyślisz
Buziak

Alu poza lawendą zakupiłam nasionka samych białości

Po prostu ogród... 21:52, 04 lut 2014

Do góry
Elu cieszy mnie to, że się podoba Myślałam, że już dawno wypalony został.
Odwzajemniam pozdrowienia

Drzewulcowo 21:45, 04 lut 2014

Do góry
Miało nie być zimy! Roślinki mi pomarzną pod bryłą śniegu, za to futrzakom nic nie szkodzi

I kilka fotek białego Drzewulcowa oraz M, który odpoczywa przy łopacie

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:45, 04 lut 2014

Do góry
Uwielbiam biały kolor w ogrodzie, ponieważ za późno włączyłam się do zabawy w kolory to mnie ominęło...
Zachęcona piękną piwonią od Ewy wstawię kilka bieluszków dla wszystkich, którzy do mnie zaglądają

Zakochana w ogrodach 21:43, 04 lut 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
I trochę wiosny

Masz więcej wiosny niż ja? jak to możliwe, dogrzewasz te roślinki?
Działka wkoło Lubczyka :) 21:25, 04 lut 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
W oczekiwaniu na wiosnę

Kasia a to jest taka zwykła cebula ze spożywczego?
Ogród w skali mikro :) 21:23, 04 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Gierczusia to jest świerzbieniec Knautia macedonia

Aniu Montewerde ... Witam Cię u mnie serdecznie ...

Dzięki za świeżbieńca ... Łooo mammma... Cóż to za nazwa ... A on w realu jest taki batrdziej bordowy a nie różowawy ??
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:13, 04 lut 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Do tego jest potrzebny rzut z góry i wymiary, zaznaczona północ, na zdjęciu nie bardzo można.

Szkic ogrodu.

Jeszcze jakby mogłaby Pani poradzić jak zagospodarować drugą stronę wjazdu, tam są tylko tuje?
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:07, 04 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miodunki lubię ......... .
Może piwonie?

Wiedziałaś co lubię Piwonia i jeszcze biała Dziękuję, tak nam brakuje kwiatów o tej porze...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies