Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

noemi 17:46, 23 lut 2014

Enya73 napisał(a)

Ja nie mam tak dobrego oka, więc korzystam z drobnych pomocników w postaci palików i rozciągniętej wzdłuż linki, to jeśli chodzi o cięcie na wysokość, a na szerokość wspomagam się szablonem ( i tu siè nie śmiejcie) w postaci starej kratki z piekarnika. Wygląda to dosyć dziwacznie, ale jest skuteczne. Pokażę, jak będę cięła u siebie

Pomysł z kratką super, Marzenki sposób z kartonem też się sprawdza, ja przykładam półkę, wysokość 30cm.
noemi 17:50, 23 lut 2014

Wieloszka napisał(a)

Komóreczką ostatnio mi nie wychodzą, wszystkie rozmazane, coś rączki drżą zmęczone pracą w ogrodzie

Szkoda , bo to dla mnie duże ułatwienie , artystyczne zdjęcie to to nie są, ale nie są tragiczne.

Buziam
Wieloszka 18:57, 23 lut 2014

bociek napisał(a)
Kratka od piekarnika!!!! Proste a genialne!!!!

Aga, wszyscy jestesmy po prostu fajni, a ze niektorzy sa fajni inaczej to juz ich problem Zonem sie nie przejmuj, moj ma to samo, ale chyba juz wywiesil biala flage i bez mrugniecia okiem akceptuje zmiany i zmiany do zmian

Milej niedzieli

Bociuś, mojego M. próbuję przekonać do zmiany do zmienionych dopiero co zmian... jakkolwiek niegramatycznie to wyszło, wiesz o co chodzi Na razie nie bez mrugnięcia okiem jak Twój, ale pracuję nam nim, żeby jak najmniej mrugał
Wieloszka 19:14, 23 lut 2014

Słońce było niesamowite i 15 stopni!!! Zdjęcia kiepskie, ale z ogrodu nie mogłam wyjść - cieplutko i bezwietrznie (co na moim wygwizdowie jest rzadkością ).
Ruina na rabacie Kora zdjęta, szmatę zdejmę przy przesadzaniu roślin. Zostały zdrowe wrzosy, które oddam w dobre ręce, jałowcami zasiedlę górkę w rogu działki, a duże iglaki do odsprzedania znajomej, bo nie mam pomysłu jak je zagospodarować u siebie.

Wieloszka 19:17, 23 lut 2014

Carexy, lawendy i klonik przycięte, zostały żurawki do czyszczenia.

Madzenka 20:08, 23 lut 2014

Aga a ja nie pamiętam co na tej rabacie w miejsce iglaków posadzisz?

Ja swoich żurawek nie czyszczę.... Wolę nie ruszać.... Dzisiaj pociagnęłam za jeden listek kolejną, co ładnie wyglądała.... Znów wyciągnęłam całą bez korzeni...pod spodem dwa opuchlaki...
Ja się chyba definitywnie rozstanę z żurawkami... Nicienie muszę kupić
Wieloszka 20:17, 23 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Aga a ja nie pamiętam co na tej rabacie w miejsce iglaków posadzisz?

Ja swoich żurawek nie czyszczę.... Wolę nie ruszać.... Dzisiaj pociagnęłam za jeden listek kolejną, co ładnie wyglądała.... Znów wyciągnęłam całą bez korzeni...pod spodem dwa opuchlaki...
Ja się chyba definitywnie rozstanę z żurawkami... Nicienie muszę kupić

Ja moich żurawek jeszcze nie tykam, ale aż się boję, co pod nimi zastanę - pewnie również "krewetki" bleeee
W miejscu iglaków planuję posadzić laurowiśnie przycięte w szpaler i... trawy. Robię się monotematyczna, za chwilę będę mieć same trawy... A to wszystko przez te ogrody holenderskie
Magda70 21:05, 23 lut 2014

Aga...Adze chodziło o pinezki...

http://www.pinterest.com/Magda3423/

szukaj...
Madzenka 21:20, 23 lut 2014

Laurowiśnie otto czy inne? Jakie trawki?
Mala_Mi 07:57, 25 lut 2014

Też rewolucja...... poczytałam...
Piękne wielkie iglaki... muszę sie uczyć rozstawać bez bólu.... ale ja sentymentalna jestem.

A z rozmazanymi fotkami to może jet jak ze mną... robiłam foty a nie zdrapałam folii zabezpieczającej