Aniu, tu masz filmik, jak zrobić bombkę: https://www.youtube.com/watch?v=O4lIOyd-jrM
Ja początek i koniec tasiemki przykleiłam klejem vicol, a zawieszkę klejem na gorąco. Szpileczki czasem wypadają i jest wtedy problem.
Dodatkowo co jakiś czas przy owijaniu kulki wpinałam szpileczkę w brzeg tasiemki tak, aby przy następnym nawinięciu ją zakryć. Gdy kulka wypadła z rąk (ważne, gdy owija dziecko), wstążka cała się nie rozwinęła
Iwonko obejrzałam produkcję bombek i powiem że cudne, oklejałaś je na klej (jaki) czy szpilki? Musimy z chłopakami zrobić jeszcze coś na kiermasz dobroczynny...
wianek orzechowy też wypatrzyłam u Ewy i bardzo mi się spodobał, a że orzechów mam w bród to może też zrobię
Iwonko właśnie podczytuje forum u mnie okres od początku listopada do świąt jest bardzo pracowity, mam ręce pełne roboty (dosłownie) więc forum odwiedzam sporadycznie z braku czasu. Dekoracji jeszcze nie robię z braku czasu...ale postaram się już w tygodniu coś ogarniać (trochę nowych materiałów kupiłam) Na szczęście w tym roku wcześniej ogarnęłam prezenty i jestem spokojna. Dzisiaj korzystając z niedzieli i wolnego dnia powiesiliśmy światełka na balkonie, świerku, okręciliśmy trzy stożki metalowe wężem świetlnym.
Dodatkowo w tygodniu kończyliśmy szlachetną paczkę ze znajomymi, a Dzisiaj przygotowałam sama w ramach akcji 'pomagam' 3 paczki dla potrzebujących i właśnie relaksuję się