Jak szybko zakwitła, zawsze kupowałem begonie bulwiaste, lecz zawsze też je załatwić musiałem
Tym razem wybiorę coś innego i będą to raczej pelargonie. W tej szklarni co mam je kupić już niektóre kwitną
Myślę, że na razie po prostu włóż ją do donicy, a nawet możesz ją w niej posadzić, a jak przekwitnie to dasz ją do gruntu. Teraz jak kwitnie to według mnie czas jej kwitnienia się skróci jak ją na takim etapie przesadzisz.
Trawka w świetnym stanie, znając siebie jakbym taką miał to już bym skosił Będzie pięknie na Wielkanoc jak trawa będzie taka zieloniutka. Jak będziesz robiła kanty to porób fotki, bo u Zbyszka mają być robione dopiero w przyszłym tygodniu...
Myślę, że Sebek nie będzie grymasił, to dojrzały facet
Zamówiłam nóż Fiskars-a na Allegro, może jutro dojdzie. Chciałam kupić w marketach ogrodniczych, lecz nigdzie nie spotkałam.
Martuś - nie podobała się aż tak bardzo falowana rabata, więc wymyśliłem ten wycinek na jednoroczne, nie był planowany na początku.
Haniu, mnie w sumie trudno wyprowadzić z równowagi, więc nie będę robić afery na cały market jak go nie będzie Zdawało mi się, że widziałem tam kiedyś takie coś, a na pewno były w Obi w zeszłym roku. Planuję kupić fiskarsa, ale jeśli będą drogie lub nie będzie w ogóle to zamówię przez allegro. Zawsze też mogę wziąć szlifierkę i zrobić sobie z łopaty
Byłam wczoraj, tj 30.03.,kule też były, ale Twoja Sebek jest bardzo ładna. Było bardzo dużo roślin, ale Limelight lub Anabelle nie widziałam. Ceny wydawały mi się dość wysokie.
Dziś znów plewiłem całego skalniaka, ale jeszcze dostałem 3 kilo nawozu no i rozsypałem gdzie się tylko dało. Na trawnik, na skalniak, do gazonów, ale także do ziemi pod nowe nasadzenia. Wyciąłem jeszcze łopatą wycinek na jednoroczne, lecz teraz na razie chyba nasadzę tam bratków
Czekam na deszcz, żeby rozpuścił ten nawóz...
Fajnie wyszła ci rabata,nie wiedziałam ,że poza też będziesz coś sadził ,a tu patrz miejsce na jednoroczne ...