Może dlatego, że mam niesamowite wnuki jeszcze dla nich dziś suszyłam kolejna porcje jabłek działkowych. Urodzaj był spory w tym roku jabłek zimowych, Część nie przetworzonych stoi w piwnicy. Ale tam nie najlepsze warunki do przechowywania. wszyscy lubi przegryzać suszone jabłuszka więc dziś ...
raniutko obrałam i po południu razem z ciasteczkami mogłam je zanieść do wnuków na wspólne świętowanie
Dziś zrobiłam przegląd zdjęć, okazuje się, że rośliny w ogrodzie są, zdjęć brak, bo nigdy nie robiłam fotek wszystkim roślinkom mam np. ślicznego irysa, cały w brązie, jest tylko jedno zdjęcie, którego nie mogę pokazać
Ale coś wyszperałam na brązowo:
"Psikus"
Jeszcze brąz, czy już czerwień? Teraz na pewno są brązowe
Trawka zbrązowiała zupełnie, a miała taki piękny odcień miedzi...
Aksamitka z lekkim brązem
dąbrówka - też można się dopatrzyć
trzmielina bez liści też brązowa (przycinanie z zeszłego roku - w tym roku jeszcze nie ruszana)
ponadto posiadam brązową psinę i korę na rabatach
oraz brązową ławkę ogrodową, donice i latarenki
Brązowy to wyzwanie nie lada no ale jak zabawa to zabawa i nie mogę "odpuścić" - a więc tak trochę żartem trochę serio - brązowe mam
żurawki (podciągam pod brąz natenczas)
buka wiosną - bo potem purpurowy
uprasza sie o nie patrzenie na ten cudny kijaszek przy drzewku
Gabrysiu, wystarczy, że będziesz zaglądać na bieżąco - zapraszam
Zaraz przejdę do brązów, ale powiem Wam najpierw (w związku z dniem babci), że wszystkie moje wnuki są do schrupania
Ale tylko dwóch najstarszych zna literki, więc ...
najbardziej mi się podobaja żywe brązy na rudbekiach berberysie irysach trawkach, ale te suche kojarzą mi się z umieraniem i rzadko je fotografuję pozdrawiam Basiu
Witam już po kilku zdjęciach widzę, że szybko z tego ogrodu nie wyjdę. Ziemia u mnie to ten sam gatunek , więc wiem ile pracy potrzeba, aby roślinki chciały się zadomowić. Zostaję tu na dłużej - tylko mnie nie wygoń