Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:30, 21 sty 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Piękny niebieski kolor
lubię niebieski a brateczki to takie wdzięczne .w zeszłym roku to całe lato siedziały przy krawęzniku a ja patrzyłam kiedy im się znudzi
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:30, 21 sty 2014

Do góry
Welka napisał(a)
A gdzie masz "przemarzniętą" turzycę?
Przypomniałaś mi, że w Kubusiowie o niej rozmawiałyśmy, a wiesz co mama mi jeszcze powiedziała?
Po Ksawerym wszystkie trawy z tego podkładu kolejowego straciły swoje wiązania. Moja mama przyszła w odwiedziny, więc jej mówię, że na 10 minut wyskoczę na dwór (przynajmniej ktoś z dziećmi miał siedzieć) powiązać je na nowo. Mama na to: Dziecko, a opłaca Ci się w takie zimno wiązać te brązowe jak i tak dawno szlag je trafił?
Uparcie twierdzi, że są przemarznięte, zmarnowane i powinnam je wymienić
Pozdrawiam

...a pogubiła się gdzieś ale już jest

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:23, 21 sty 2014

Do góry
Ha - znalazłam jeszcze Ula - przecież Twoje trawki brązowe Musiałam je jeszcze znaleźć

jesienny buk też brązowy

i hortka
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:23, 21 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Piękne szkoda, że jednoroczne też raz miałam

nasionka zebrałam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:22, 21 sty 2014

Do góry
Piękne szkoda, że jednoroczne też raz miałam
ogrodoweimpresjejolki 21:22, 21 sty 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Niesamowita z Ciebie babcia jak takie ciasteczka pieczesz.

Może dlatego, że mam niesamowite wnuki jeszcze dla nich dziś suszyłam kolejna porcje jabłek działkowych. Urodzaj był spory w tym roku jabłek zimowych, Część nie przetworzonych stoi w piwnicy. Ale tam nie najlepsze warunki do przechowywania. wszyscy lubi przegryzać suszone jabłuszka więc dziś ...
raniutko obrałam i po południu razem z ciasteczkami mogłam je zanieść do wnuków na wspólne świętowanie

Postawić trawkę nad i... 21:20, 21 sty 2014

Do góry
...brązowe formowane..

Dwa ogrody 21:20, 21 sty 2014

Do góry
Dziś zrobiłam przegląd zdjęć, okazuje się, że rośliny w ogrodzie są, zdjęć brak, bo nigdy nie robiłam fotek wszystkim roślinkom mam np. ślicznego irysa, cały w brązie, jest tylko jedno zdjęcie, którego nie mogę pokazać
Ale coś wyszperałam na brązowo:
"Psikus"

Jeszcze brąz, czy już czerwień? Teraz na pewno są brązowe

Trawka zbrązowiała zupełnie, a miała taki piękny odcień miedzi...

Co z tym ogródeczkiem począć 21:17, 21 sty 2014

Do góry
Gabrusiu z gupawką czy bez oglądaj moje brązy Jedyne zresztą jakie mam

Jeden brąz w trzech ujęciach
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:15, 21 sty 2014

Do góry
Aksamitka z lekkim brązem

dąbrówka - też można się dopatrzyć

trzmielina bez liści też brązowa (przycinanie z zeszłego roku - w tym roku jeszcze nie ruszana)

ponadto posiadam brązową psinę i korę na rabatach

oraz brązową ławkę ogrodową, donice i latarenki

no i to tyle brązu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:14, 21 sty 2014

Do góry
grazyna napisał(a)
Jakie piękne byliny są w Twoim ogrodzie, och i ach Pozdrowionka zostawiam Na spotkanie majowe oczywiście piszę się

Grażynko, na Pisarzowice i azaliowe zakupy już nie mogę się doczekać

a przede wszystkim na nasze spotkanie

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:12, 21 sty 2014

Do góry
Brązowy to wyzwanie nie lada no ale jak zabawa to zabawa i nie mogę "odpuścić" - a więc tak trochę żartem trochę serio - brązowe mam
żurawki (podciągam pod brąz natenczas)

buka wiosną - bo potem purpurowy

uprasza sie o nie patrzenie na ten cudny kijaszek przy drzewku
W ogródku Ani 21:11, 21 sty 2014

Do góry
annawu napisał(a)

Wszystkie zdjecia piękne ale te mnie zauroczyły choc nie lubię tych szyszeczek w rzeczywistości ale na zdjeciach piękne.Pozdrówka Aniu.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:10, 21 sty 2014

Do góry
nieszka napisał(a)
Witam zagladajacych. Wpadlam tylko na chwile przedstawic swojego najpiekniejszego kwiatka - oto Iga

śliczna ogrodniczka
Postawić trawkę nad i... 21:04, 21 sty 2014

Do góry
...idą brązy....
ogrodoweimpresjejolki 21:00, 21 sty 2014

Do góry
Gabrysiu, wystarczy, że będziesz zaglądać na bieżąco - zapraszam

Zaraz przejdę do brązów, ale powiem Wam najpierw (w związku z dniem babci), że wszystkie moje wnuki są do schrupania
Ale tylko dwóch najstarszych zna literki, więc ...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:58, 21 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na jakie piękne zdjęcia trafiłam

Do Pisarzowic się postaram z całych sił

Pozdrówka

Postaraj się z całych sił, a najlepiej zaznacz swoją obecność w wątku spotkaniowym, czekamy na Ciebie

pozdrawiam zimowo ale trochę wiosny pokażę

Mój 4 arowy azyl... 20:57, 21 sty 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Hmm, brązy, najpewniej jesienią je znaleźć

najbardziej mi się podobaja żywe brązy na rudbekiach berberysie irysach trawkach, ale te suche kojarzą mi się z umieraniem i rzadko je fotografuję pozdrawiam Basiu
Kolorowy ogród na piasku 20:49, 21 sty 2014

Do góry
viva napisał(a)
Witam wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za miłe słowa. Uwaga o wnuczku była oczywiście żartem. Młodzież może tak myśli, ale ja do niej już nie należę. Na forum sama chętnie czytam wasze opowieści więc i pisać będę.
Może trochę historii naszego ogrodu. Na działkę trafiliśmy przypadkiem, zauroczyło nas to miejsce i postanowiliśmy ją kupić z zamiarem wybudowania domku letniskowego, jednak z czasem nasze plany zmieniły się i wybudowaliśmy dom całoroczny. Obydwoje z mężem wychowaliśmy się na wsi i z czasem w bloku zaczęło nam być duszno, a posiadane działki jeszcze bardziej to spotęgowało. Było to w latach 90-tych, działka miała 30 arów. Po kilku latach sąsiednia działka była do sprzedania i staliśmy się posiadaczami następnych 30 arów. Pomyśleliśmy, że jak mieszkać na wsi, to już w prawdziwej przestrzeni.
Budowa domu trochę trwała, (bo my z tych, co mogą sami to robią), praca, dzieci, dojazdy - 25 km, nie były ułatwieniem. Pierwszych kilka krzewów posadziliśmy 1999r. i od tego czasu małymi kroczkami posuwamy się do przodu. Muszę tu podkreślić, że udawało nam się po kawałku ujarzmiać ugór (na działce nic nie rosło, była to zaniedbana łąka) tylko dzięki pracowitości mojego męża. Wykonał na niej ogrom ciężkiej pracy. Bez żadnych maszyn zakładaliśmy wszystkie trawniki. Posadzenie każdej rośliny polega na wykopaniu dołka i wywiezieniu piasku,(mamy już spory cypelek), a w to miejsce nawiezienie dobrej ziemi z kompostem - tak na dobry start. Kupiliśmy lepszej ziemi, (mamy ja składowaną w ogrodzie), by choć trochę wody przytrzymać przy korzeniach, kompostu przy takiej działce nam nie brakuje.
Działka nasza z jednej strony graniczy z zarośniętym dawnym stawem i w tej chwili wygląda jak bagnisty rezerwat. Z tego tez powodu nie mamy tam ogrodzenia, staraliśmy się wtopić nasz ogród w to miejsce. Na naszej działce też była część bagienna i w tym miejscu wykopaliśmy staw. Wodę w stawie mamy ze źródeł podziemnych i cieków wodnych kończącej się na naszej działce Wyżyny Lubelskiej.
Chyba przesadziłam, teraz trochę zdjęć.

"Nasz rezerwat"

nasz staw

jesienny widok z granicznej grobli na fragment ogrodu

letni widok z salonu

Witam już po kilku zdjęciach widzę, że szybko z tego ogrodu nie wyjdę. Ziemia u mnie to ten sam gatunek , więc wiem ile pracy potrzeba, aby roślinki chciały się zadomowić. Zostaję tu na dłużej - tylko mnie nie wygoń
Ogród Eli 20:47, 21 sty 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
cd.2012
tej rabatki przy tujach już nie ma bo M kazał coś z tymi chwastami zrobić bo nie miał jak obcinać tui, więc przesadziłam co nie co i zasiałam trawkę... teraz trochę żałuje bo mam łyso pod tujami

Posadz przed nimi ( w pewnej odległościtak by było dojscie do thuj) rododendrony lub azalie , bedzie cudnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies