Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 13:25, 21 sty 2014

Do góry
zabezpieczona ściana wodna na zimę i klonik ....

Ogród Sylwii od początku cz.II 13:22, 21 sty 2014

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 13:20, 21 sty 2014

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 13:19, 21 sty 2014

Do góry
Przez dwa dni intensywnie padał deszcz i wiało ..... Dzisiaj wszystko zmroziło ..... Na zewnątrz darmowa ślizgawka . Lipy trzeszczą poruszane wiatrem . Rośliny zastygły...... Kilka migawek ogrodowych z dzisiejszego dnia ....

ogrodoweimpresjejolki 13:15, 21 sty 2014

Do góry
Joku napisał(a)
A ja czekam na żeniszki.

Witajcie Jole mam nadzieje że Jotka się nie obrazi mam piękny szpaler żeniszków ze spotkania u niej Jola to Twoje pamiętasz ? i to cudo też

ogrodoweimpresjejolki 13:09, 21 sty 2014

Do góry
Jola lecę do ciebie z wiadomością o niebieskim a tu proszę aż bije po oczach już masz ślicznie niebiesko i jak rozmaicie ja nie mam zbyt wiele ale ostatni nabytek jest niebieski o proszę dla ciebie

Trzykrotka
Ranczo Edy 13:02, 21 sty 2014

Do góry
Witajcie kochane w ten zimowy -3 stopniwy dzień Odśnieżanie zaliczone teraz wiem że mamy Zimę

Bożenko -Jola dobrze mówi to Eszolcja inaczej maczki kalifornijskie cieszę się że cię rozgrzały w tym roku wyjątkowo długo były w ziemi do tej pory listki są zielone zobaczymy jakie będą po śniegu ,same się wysiewają co roku

Jolu,Bożenko,Renatko,Kasiu buźiaki i miłego dnia

Dokopałam się i dziś niebieski na tapecie

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:01, 21 sty 2014

Do góry
Te szerokie pędzle służą mi właśnie do lakierowania. Do ceramiki, metalu, szkła najlepiej jest jednak użyć podkładu, który wygładza i uszczelnia powierzchnię przedmiotu, powoduje, iż farba ładnie przywiera i nie maże się po powierzchni.

Pudło z wykorzystaniem kraku jednoskładnikowego:

jajka z krakiem dwuskładnikowym, jeżeli używa się wydmuszek gęsich lub form akrylowych to powierzchnia jest idealnie gładka, tutaj na styropianie:
W kamiennym kręgu od początku 12:40, 21 sty 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Krzyżyki z ostatniej chwili

Podziwiam, już widać powoli zamysł autora. Życzę wytrwałości.
Ogródek na betonie 12:10, 21 sty 2014

Do góry
Ptasie jedzonko też zamrożone...

Ogródek na betonie 12:08, 21 sty 2014

Do góry
Wszystko w lodowym krysztale...

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:08, 21 sty 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:05, 21 sty 2014

Do góry
Aniu MOnte - ja w takim razie bawiłam sie wczoraj w terapeutkę, a nie w pacjenta.. dziś wieczorkiem może zamienię role

Gabrysia - nie znaleźliśmy, bo ja po 2 latach szczegółów i tak nie pamiętam

Madziarzeszów - u mnie każdego koloru pod dostatkiem... chomik jestem..

Ela - wnusiu cudowny, śliczny.... ale jego zdrowie najważniejsze... muss dać na wstrzymanie... czasami trzeba się poświęcić... ciekawe jaki kolor dziś Danusia ogłosi?

Z prawie niebieskich szałwia Zamówiłam 2 inne niebieskie Po 12 szt. o zgrozo.... nigdy tak nie kupowałam, ale z braku miejsca... robię sie drobny chomik..

Ogródek na betonie 12:01, 21 sty 2014

Do góry
Niedawno jeszcze kwitły...

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:00, 21 sty 2014

Do góry

Ogródek na betonie 11:57, 21 sty 2014

Do góry
Szkoda, że aparat taki kiepski...

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:56, 21 sty 2014

Do góry
Jola - ja porajduję po kolorkach wieczorkiem... bo u mnie ślizgawka z polewką lodową... w nocy pies miał problem by wrócić do domu.. wszystkie dywaniki poszły w ruch... prawie czerwony dywan i jakoś doszliśmy.. Kilka podejsć i biedaczysko nie dał rady... potem się zniechęcił.. ile musiałam się na przekonywać, że razem damy radę.. Śniegu brak...... temperatura -1.

Kasiek - mogę pokazywać.. ale ile potem narzekania, że wątek pędzi

Pszczółka - Danusia ogłasza kazdy dzień dniem danego koloru.. my się tylko dostosowujemy I od razu ile weselej na forum i barwniej.. i wreszcie coś z sensem pokazane.. a nie tylko macham i odmachuje Popieram akcję i się do niej dołączyłam.. z miłą chęcią Przy okzj iszperania za kolorami... powiększam kolekcje skatalogowanych kfiotków

Aniu Tre - i dokładnie o to chodzi Wiosna niedługo przyjdzie (zima tylko musi przyjść i pójść.. ).. pora powiększać listę chciejstw.. ja w nocy poszalałam na Rubensa... kupiłam kłosowca, przetacznika niebieskiego, orlika 'Clementine Blue' , kocimiętkę 'Blue Moon' , jeżówkę 'Cheyenne Spirit' , rozchodnik łaciaty 'Frosty Morn' .. z braku miejsca po 1 sadzonce. by sprawdzić co powiększyć z czasem, a co zlikwidować

Bożenka - u nas tylko mróz.... mały mróz.. ale ślizgawka.. trza kupić łyżwy.. Mróz ma być większy a na śnieg się nie zanosi... Ale nie myślę.. będzie co ma być.. Z zaproszenia skorzystam, a nawet sie wproszę i bez zaproszenia Na razie Twoje okolice przyjeżdżają do mnie ... i to 3 razy w roku. Może kiedy sie wybierzesz razem Nawet jest bezpośredni pociąg... któy jedzie tak szybko ..że nie opłaca sie gonić swojego auta Wreszcie mogę napisać, że kocham PKP

Basiu - wszystkie zimują bez problemu. Barbula może bardziej kapryśna, i jest jak budleja... odbija od korzenia nawet jak umarznie.. byle zakopczykować podstawę. I kwitnie jesienią, gdy inne krzewy już nie chcą. Kolor piękny niebieski. Baptysja kwitnie w czerwcu, jest ozdobna też z liści... może być jakoś średnie piętro bo jest dość wysoką byliną. Na zimę nie ścinam, bo stalowy kolor liści też ozdabia ogród..

Kokorycz.. to niska bylina, może rosnąć w cieniu, po przekwitnięciu ją ścinam i ma potem piękne liście do zimy.... Niestety po ścięciu chwilę jest łyso, więc sadzę ją pod krzakami i wtedy to nie przeszkadza.. nawet na mojej frontowej i reprezentacyjnej rabacie.
To liście z końca listopada.. 2012, bo z tego nie mam foto, ale są zielone pomimo opadów śneigu

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:55, 21 sty 2014

Do góry

Ogródek na betonie 11:52, 21 sty 2014

Do góry
Od wczoraj pada u nas marznący deszcz. Mamy sporo sopli i ogród w lodowej polewie.

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:46, 21 sty 2014

Do góry
A tu tegoroczne nasadzenia .... przycinałam gałązki i równałam górą zaraz po posadzeniu..... takie egzemplarze na żywopłot są chyba lepsze.... ale nie jestem ekspertem i cały czas eksperymentuję u siebie W tym miejscu również są na słońcu przez cały dzień....Zdjęcia robione dzisiaj ....Choinka ma ok 1,20-1,30

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies