Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 13:13, 02 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jeśli gołabki Ci smakowały to może i ciasto chałwowe też bedzie smakowało? Tyle zostało od wczoraj. Smacznego i miłego dnia.

wygląda apetycznie, a że jest, to na pewno, skoro tylko tyle zostało
Pozdrawiam, u nas wiosennie, ciepło i słonecznie
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:05, 02 gru 2013

Do góry
Dzisiejsze wypad z siorką do jyska ,zaowocował ,upolowaniem dwóch świeczników po 2 zł.

Makowo na Kociewiu 12:58, 02 gru 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
Robiłam dzisiaj kanciki, sypałam korę, porządkowałam rabaty...jeszcze nie wszystko zdołałam zrobić

Witaj Kasiu, dawno nie zagladałam do ciebie, piekny jest ten twój ogród w jesiennej odsłonie, z resztą w każdej jest śliczny...
Ciekawi mnie czy obok tych kulek to są stipy czy inne trawy ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:57, 02 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Akurat się nawinęła w wątku o szklarni, bo byłam Ma za dobrze
Aż wstyd, tak krzywo namazałam

Danuś nie krzywo, tylko dopasowujesz się do ogrodu.. i do całokształtu. Czy widziałaś coś u mnie prosto???

Bo to sie nazywa być tam gdzie potrzeba i w dobrym momencie

Ta szklarnia to była moja zmora.... wylądowała w nowym miejscu kosztem rabaty bylinowej.. ale tu jest lepiej. Rabaty szkoda, ale nie można mieć wszystkiego.

Akurat w tym miejscu nie chcę niczego zasłaniać.. co najwyżej samą szklarnię.. Od granicy z sąsiadką, gdzie widać dach drewutni rośnie już żywopłot z tuj... Żywopłot będzie tylko do wysokosci drewutni

Nie chcę tam sadzić drzew liściastych, by nie śmiecić sąsiadce na podjazd. Dlatego są tuje i dalej cyprysy. Cyprysów nie ciągnęłam dalej, bo tu wieje i by mi wymarzały. Tak jak te co mam, ale jak wymarzną to się nie martwię, bo za cyprysami przezornie posadziłam żywopłot z tuj, który już dogonił cyprysy

W tym miejscu ogrodu mam widok na miasto i okolice.. szczególnie wieczorkiem mam ładny widok migających świateł... a na Sylwestra darmowe fajerwerki.. Każdy kto przyjeżdża pierwszy raz robi wooow na ten widok, zwłaszcza wieczorem.. wiec jeden słup już nie psuje tak efektu. Foto zawsze coś tam wyolbrzymi .. zwłaszcza słupa, bo na niego łapie ostrość, a nie na tło.. Miasto jest położone na wzgórzach i to fajnie wygląda..
Dlatego w tej części ogrodu nie sadziliśmy drzew.. to celowe działanie.
I tak jak piszesz.. nigdy tego słupa sie nie zasłoni ..bo zależy z jakiego miejsca sie patrzy..
Dodatkowo warzywnik i szklarnię będzie osłaniać rząd szmaragdów
Wykadrowany widok

Tu lepiej widać

ogrodoweimpresjejolki 12:52, 02 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jolu, dziś piękny dzień, jaką kartkę masz w kalendarzu?

Irenko, faktycznie piękny A nie mogło tak być wczoraj???
A ja dziś zaspałam i straciłam troszkę z tego pięknego dnia Noce jakieś trudne dla mnie, to rankiem dosypiam...
Dobrze Irenko, że wspomniałaś o kalendarzu, bo u mnie karteczki zatrzymały się na 18 listopada

A bieżąca śliczna i prawie jeszcze aktualna - zimowit

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:30, 02 gru 2013

Do góry
magnolia napisał(a)

Te widoczki sa nawet bardzo bardzo ok! Bardzo podoba mi się jak zestawiłaś azalie japońskie- dominują blade róże, ale podbiłaś je akcentem ciemnoróżówego rhod.
Gdzie tam zmieściłaś trawy? Są po drugiej stronie rabaty, twarzą do domu?

Trawy są tam gdzie czosnki..... dużo traw.. wielka kępa.. od strony tarasu.. ale jak kwitną rh to je też widać o tarasu, bo trawy są jeszcze niskie.. a rh na górce.
Foto dziś... tak że widać dwie strony rabaty, po lewej rh, a po prawej trawy..

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:22, 02 gru 2013

Do góry
Sylwia ależ kolorki Tutaj, gdzie proponujesz czerwoną żurawkę mam przejście tj. między ostatnią danicą a krążkiem od szamba. Krążek w przyszłym roku planuję obsadzić cisem a na wierzch postawić dużą donicę żeby nie było go widać. A na to przejście planowałą jakąś pergolę ale może lepiej z niej zrzygnować i wstawić drzewka?
A na rondzie myślisz, że dawać drzewo lisciaste?
Wstawiam dodatkowe fotki żeby było dokładniej widać.

Irenko sama się boję ale już nie mogę się doczekać. To takie............ ekscytujące

Wiadra wszędzie stoją bo cały czas próbuję coś skopać i mam w nich kamloty i chwasty.

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:18, 02 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dobrych wieści wyczekuje.

Też czekam... nie szybciej niż o 12 mieli zacząć. wiec .. jeszcze kilka godzin czekania.. na szczęście mam młyn i nie mam czasu myśleć.. idę wrzucić kolejną porcję płyt .. będzie pomieszczenie gospodarcze na strychu i przechowalnia poimprezowiczów M wróci to robota przyspieszy, a na razie z synusiem bawimy się i robimy co sie da

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:17, 02 gru 2013

Do góry
Madżenka wiosną to znaczy już
dzisiejsze

pigwowiec i wierzba sachalińska

jaśmin nagokwiatowy i paprotnik - Polystichum polyblepharum

i gdzie ta zima
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:15, 02 gru 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu pozdrawiam o poranku dawno u ciebie nie byłam i sporo do nadrobienia ale co tam dam radę

Jak się chce to sie potrafi... ja kursuję pomiędzy pracą, a podawaniem materiałów na strych.. dlatego nie zaglądam nawet na forum.... zajrzałam, skończyłam na wpisie Danusi i Magnolii... a tu kolejne są... wiec będę na raty odpowiadać.. pomiędzy jedną a 25 płytą, albo pomiędzy 27, a 58 rolką wełny... i muszę po urzędach jeszcze pokursować, a tu już po 12-tej...
Dziura w salonie do komunikacji.... będzie tak do świat albo i dłużej.. trudno....

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:11, 02 gru 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
pozdrawiam porannie

Odpozdrawiam śniadaniem mistrzów...
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:10, 02 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Flanki dwie? To jak to możliwe, że Ty ciągle z jednej na drugą?

Ja to mam teoretycznie gdzie przerzucać, ale gdzie Ty ciągle przerzucasz???

A tu mam stipy do eksperymentalnego przezimowania w kotłowni.. jest ich dużo, zobaczymy czy się uda
Na foto wydaje sie mało, ale jest ich naprawdę dużo

Ogród przydomowy - Hosty 12:04, 02 gru 2013

Do góry
Świerk srebrny wycięty, był nie za ładny. Napewno mam, resztę mam nie spisaną, etykiety przy trawach:

MISKANT CHIŃSKI "VARIEGATUS" (MISCANTHUS SINENSIS)
MISKANT CHIŃSKI "MORNING LIGHT" (MISCANTHUS SINENSIS "MORNING LIGHT")
PROSO RÓZGOWATE "HEAVY METAL" (PANICUM VIRGATUM "HEAVY METAL
KŁOSÓWKA MIĘKKA "JACKDAWS CREAM" ( HOLCUS MOLLIS "JACKDAWS CREAM")
MISKANT CHIŃSKI "CABARET" (MISCANTHUS SINENSIS "CABARET")

Ogród cioci 12:02, 02 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No to jeszcze raz lampioniki nastrojowo [img

Gosiu, ale miałam nadrabiania!!
Latarenki i ptactwo, śliczne ale nastrój, jak tu o robocie ,myśleć
a testerka i mostek wymiatają
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:01, 02 gru 2013

Do góry
Martuś .... zobacz jeszcze w taki sposób (chodzi o kolor).....

Pęcherznica :
dorastająca do ok 2m to : bordowa - Red Baron, Summer Wine Seward
żółta - Nugget
dorastająca do ok 3m to : bordowa - Diabolo
żółta - Luteus
Można pęcherznicę prowadzić w formie żywopłotu

Trochę lawendy lub kocimiętki lub perovskiej do kółeczka , wśród iglaczków chyba będzie good

To tak w ramach luźnych propozycji
Blaski i cienie nowego życia 11:57, 02 gru 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
A skoro już piszę o wianku to pokażę niedokończoną pracę,
będą jeszcze świece i wstążka ( w rzeczywistości chyba bardziej mi się podoba niż na zdjęciu)

przepiękny wianek!! taki naturalny i subtelny ale zdolna jesteś z tą korą, to niezły numer
no i klonik moim zdaniem przeżyje, przyjął się
Ogrodowy spektakl trwa ... 11:55, 02 gru 2013

Do góry
mira napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich zaglądających.
Dawno nie byłam w ogrodzie i trochę tęskno - jak dobrze że mam zdjęcia .
Jutro mam chwilę na ogród - muszę przed opadami śniegu pochować ceramiczne ozdoby i jeszcze na trawniku jest sporo liści.

Teraz głowę zaprzątają już ozdoby wejścia, nie mam jeszcze koncepcji chyba będzie spontan.

Zrobię też dekorację stołu na tarasie , kupiłam latarenkę srebrną w Ikei - małą bo dużej jaką chciałam już nie było ale się zdziwiłam - trzeba kupować jak jest.

Teraz jest dobry czas żeby zobaczyć co rośnie pod dachem domu a także co chce się posadzić w tych miejscach. To uwaga do mnie - nowe nasadzenie pod rogiem domu - trzeba wiedzieć jak śnieg będzie spadał
i to trzeba zaobserwować.

Odnośnie dekoracji widzę, że hiacynty coraz modniejsze do zimowych dekoracji więc zostawiam moje ale z wiosny

nie mam białych - one bardziej pasują bo te kolorowe jakoś niezbyt wpisują sie w klimat tych świąt

a mnie one wszystkie zachwycają
Znowu na wsi 11:53, 02 gru 2013

Do góry
W mieszkaniu cieplutko, podoba się to chyba falkom, bo szykują się do kwitnienia

Ten okaz nie chce zakwitnąć po raz kolejny, ale rośnie niestrudzenie od kilku lat w tej samej doniczce. Nie pamiętam jak się nazywa (coś z ananasowatych)

Znowu na wsi 11:49, 02 gru 2013

Do góry
Kasiek, strasznie wcześnie wstałaś . Mam nadzieję że śnieg u ciebie nie pada i nie ma zasp na drodze. Spokojnego tygodnia w pracy!

Wszystkim zaglądającym życzę dobrego tygodnia

Aktualny, nieco krzywy widok znad zlewozmywaka

i widoczek z tarasu (brrr zimno, chociaż słoneczko świeci)

Ogród z łezką 10:57, 02 gru 2013

Do góry

I jeszcze dostałam taki piękny prezent bez okazji

Jak to bez okazji? ? Każdy dzień z Tobą , jest dla Twojego M. wystarczającą okazją

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies