Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Milka 10:48, 08 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Viva - widzę że czujesz o co mi chodzi

Marzena - w tym problem, że to tak wysokie słupy, że drzewa muszą mieć wysokość ponad 10 metrów.. a taka wysokość drzewa.. to ja nie dożyj

Dożyjesz Szybko rośnie daglezja i jodła kalifornijska, po 12 latach u mnie 12m, sadź
Mala_Mi 10:50, 08 lut 2014

W kwestii rabaty.... trawy muszę trochę przegrupować... ale moje miskanty sie zostaną, ponieważ one są wysokie i zasłaniają mi latem widok.. na basen.. który jest brzydkim elementem ogrodowym, ale bardzo przyjemnym.. Jak będę bogata ( w co już przestaję wierzyć)..to go zrobię wkopanego.. a teraz muszę go maskować.. Widać go na fotach z dachu. Morning rośnie u mnie niższy niż te co są.. No i kwestia ceny.. te trawy mam i musiałabym je wyrzucić bo nie mam gdzie przekopać.. a kupić ML... bez sensu... staram sie już gospodarować tym co mam.. I jednakowe trawy po dwóch stronach patrzenia na oczko tworzą tak fajną bramę... Po analizie zrobię roszadę... zebrinus idzie out... miskant idzie w prawo, a rozplenica idzie do brzegu bardziej.. hortensja będzie miała ludniej.. Bukszan przesunę do przodu, posadzę białą różę.. dopasuje sie do wiązówki.. ja zostawię, bo kwitnie przed różami.. końcówka może sie troche zazębić, ale białe i białe.. nie pogryzie sie.. miejsca na wysoką różę już tu nie ma..
Do wykopania irysy, liliowce... pójdą na wsiową rabatę. tam jesz ze upchnę..

Ogłoszenie drobne.. sprzedam miskanty... będę mieć na róże

W kwestii kolorów.. to już wole biały niż majtkowy róz... mam pomponellę, której nie lubię za kolor.. zwłaszcza drugiego kwitnienia.. ta White Cover ma śliczny żółty środek.. i na fotach widać, że to taka ładna biel.. różowych róż mam dużo..

W maju różanecznik Nowa Zembla, azalia, tulipany, czosnki

Foto z sierpnia..

I brama z miskantów.. mi się podoba...

Mala_Mi 10:51, 08 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)
Aniu jakiś czas temu gdzieś czytałam , że będziesz siać sałatę w lutym to trąb głośno bo ja też chcem

Jak masz tunel to siej część już.. a jak do gruntu.. to ok. 8 marca.
Mala_Mi 10:54, 08 lut 2014

Od czerwca do połowy sierpnia jest na rabacie pupa blada.... i musi być coś.... i pomyślałam o różach, chociaż nie lubię, ale róże u mnie dobrze rosną..
Jak fajnie wygląd rabata z różami różowymi....

Mala_Mi 11:01, 08 lut 2014

irena_milek napisał(a)

Dożyjesz Szybko rośnie daglezja i jodła kalifornijska, po 12 latach u mnie 12m, sadź

Problem jest drugi.. o którym pisałam.. gdzie mam posadzić te drzewa.... ???? To ta strona ogrodu, gdzie mam wjazd na działkę i parking.... nie posadzę niczego... chyba, że cisy cięte na szerokość 0,5m. Gdybym wiedziała, że tak będzie ,to dom przesunęłabym o te 2-3 metry .. i wtedy drzewa by weszły.. a tak dupa... musiałabym posadzić wzdłuż żółtej linii... mogę siatkę obsadzić.. ale to nic nie da.. bo siatka ma 1,2m, a słup co najmniej 8. I stoją na sąsiedniej działce..

Magda70 11:04, 08 lut 2014

leon60 napisał(a)
W dzisiejszych czasach słupy stawiać grrrr toż to trzeba mieć nie coś nie tak z mózgownicą...

Dokładnie...porażka.

Milka 11:09, 08 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)

Problem jest drugi.. o którym pisałam.. gdzie mam posadzić te drzewa.... ???? To ta strona ogrodu, gdzie mam wjazd na działkę i parking.... nie posadzę niczego... chyba, że cisy cięte na szerokość 0,5m. Gdybym wiedziała, że tak będzie ,to dom przesunęłabym o te 2-3 metry .. i wtedy drzewa by weszły.. a tak dupa... musiałabym posadzić wzdłuż żółtej linii... mogę siatkę obsadzić.. ale to nic nie da.. bo siatka ma 1,2m, a słup co najmniej 8. I stoją na sąsiedniej działce..

Powiem, ze sąsiadka jednak nie w porządku i firma też, łączy się to z granicą twojej działki i powinni pytać cię o zgodę, tak uważam; może jeszcze uda się coś zablokować? może sąsiadkę przekonaj aby zmieniła zdanie, kable zamiast słupa, jak jej obiecasz, że posiejesz jej trawę i dasz trawy? dowiedz się, warto, ja tez oprócz remontu walczę z przepisami Ministerstwa, wszystko naraz, jak zwykle...
W najgorszym wypadku wzdłuż tej żółtej linii, co wyrysowałaś posadzisz jodły i będziesz strzyc od swojej strony
Eve 11:13, 08 lut 2014

Irenka ma rację, spróbuj powalczyć, bo te słupy to masakra Ja też mam w narożniku działki, dobrze chociaż, że mam kabel doprowadzający prądu do domu, sąsiedzi za mną też, na szczęście. Ale stare słupy wzdłuż drogi stoją, niestety...
Bogdzia 11:26, 08 lut 2014

Mnie też słupy czasem na zdjęciach wychodza co jest strasznie wkurzające. To chyba nie zależy od sasiadki tylko od energetyki a słupy sa tańsze wiec stawiaja choc sensu w tym nie ma.
boguslawa_ma... 11:31, 08 lut 2014

Myślałam że między budynkami to już nie dają słupów,napewno dla sąsiadki ta opcja była tańsza,
dzisiaj to takie ludzie są że patrzą tylko na siebie.