Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:52, 21 lut 2012

Do góry
Dzisiaj mocno pracowałam. Odwiozłam klientowi projekt i zajechałam tu i ówdzie Mam dla Was nowe skrzyneczki balkonowe, ale muszę porobić zdjęcia. Mam do nich ładne kwiatki, żeby skrzyneczki od razu można było sobie wyobrazić

Kupiłam dziś całkiem inne kolory niż normalnie mam w zwyczaju, a mianowicie takie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:47, 21 lut 2012

Do góry
Ana, jesteś trendy jednym słowem

A ja wyskubałam, ale czy to wzejdzie? Nie wiem.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:11, 21 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie dość, że tulipanki ślicznie to jeszcze jak wspaniale sfotografowane. Danusiu jesteś mistrzynią ujęć
Kolor bladoróżowy urzekł mnie. Niesamowicie pasowałyby do magnolii u mnie wiosną w ogrodzie.... No cóż pewnie dopiero za rok, bo takich tuIipanów nie kupiłam a jesienią posadzona magnolia nie ma pąków

Te tulipanki fajnie by wyglądały w bordowych żurawkach

Shanghai

Sparkling Burgundy

Plum Rovale

Autumn Leaves

oooo właśnie zasadziłam białe i bialo-rózowe tulipanki w towarzystwie bordowych żurawek zobaczymy co z tego wyjdzie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:47, 21 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wątpię czy ktokolwiek nadąża

Nadążam, co prawda nie wszystko pamiętam, ale wszystko czytam

Muszę o rzeczniku wiedzieć jak najwięcej

Jak miło - zawsze wiesz co napisać
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:30, 21 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czerwona lobelia...coś takiego
Czy ona taka bordowa czy autentycznie czerwona Abiko?
na opakowaniu jest czerwona, zrobię zdjęcie i wstawię, ja takiej nie widziałam.
Verbena bonariensis - werbena patagońska 15:16, 21 lut 2012

Do góry
I tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/276-caly-rok-w-ogrodzie?page=74#post_739

Verbena bonariensis na pewno ktoś będzie miał, bo kwitła.
Verbena bonariensis - werbena patagońska 15:14, 21 lut 2012

Do góry
Hastatę ktoś ma, było o niej

https://www.ogrodowisko.pl/watek/893-magdomisiowy-ogrod-doniczkowy?page=7#post_67
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:11, 21 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Wątpię czy ktokolwiek nadąża

Nadążam, co prawda nie wszystko pamiętam, ale wszystko czytam

Muszę o rzeczniku wiedzieć jak najwięcej
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 15:10, 21 lut 2012

Do góry
Czerwona lobelia...coś takiego
Czy ona taka bordowa czy autentycznie czerwona Abiko?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:07, 21 lut 2012

Do góry
Dzisiaj duuużo się działo, dopiero wróciłam Uff, mogę odsapnąć, jeszcze okrążenie z Kropką i zaczynam fotki werbenkowych nasionek, czy coś tam jest??? Zobaczymy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:05, 21 lut 2012

Do góry
Można ciachnąć nawet wczesną wiosną oczywiście kosztem kwitnienia i ten termin polecam najbardziej.
Po kwitnieniu już tak ładnie nie puszczą moim zdaniem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:02, 21 lut 2012

Do góry
darunia napisał(a)
Szefowo kochana jeszcze jedno pytanie dotyczące cięcia, - czy śliwę wiśniową obcina się na wiosnę?

Swoje śliwy wiśniowe zakupiłam na wysokim pniu i korony jak to zauważył Sebek - idealne, ale z boku, jak coś wyrasta w nieodpowiednią stronę, to wycinam, ale mało. Generalnie nie tnę.

Śliwa wiśniowa ,może być cięta, nawet bardzo cięta. To zależy co chcesz uzyskać, czy żywopłot czy wąskie drzewo. Można ciąć
Wszystkie odmiany z tych śliw można ciąć.
Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 10:10, 21 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Drogie i cenne pod względem kolekcjonerskim drzewa musimy pielęgnować ze zdwojoną siłą. Muszą się dobrze zakorzenić w nowym miejscu. Zauważyliście na pewno jak zbite mają korzenie po wyjęciu z doniczki w której rosły w szkółce?

Często stoją też pod cieniówkami, potem idą na pełne słońce i bez przypaleń, przynajmniej w pierwszym sezonie się nie obędzie.

To prawda bo tanie nie są ale jak już uda się zdobyć to trzeba dbać tak jak o dziecko albo bardziej.
Bluszcz pospolity - Hedera helix 09:50, 21 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Oto park w Poczdamie, może nawet ten sam i bluszcz na starych drzewach. Od wieków go sadzono i bym się za bardzo tym nie przejmowała. Mnie się bardzo podobają zarośnięte w ten sposób drzewa

Jeśli to Schloss Marquardt to właśnie o ten mi chodziło. Widziałaś usychające platany przy polanie nad jeziorem? Coraz więcej drzew w tym parku ma przecinane pędy tych bluszczy. Czy ładnie wygląda to kwestia względna, bo samo pnącze, owszem, fantastyczne, ale drzewo, na którym coraz mniej liści już nie bardzo
A tak przy okazji to polecam wycieczkę do tego parku, gdy kwitną wiśnie
Ogród... 07:50, 21 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Powiedzcie co to za odmiana krokusów, one mają takie kremowe kwiaty czy tylko wyszły kremowe na zdjęciu? Cudowne.

Danusiu ,one są rzeczywiście kremowe(mam też białe ,więc mogę porównać). Odmiany nie znam ,mam je kilkanaście lat.
Mój mały raj na ziemi :) 21:45, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiedzcie czym wywabić zapach czosnku z uszczelki gumowej? Wicio zrobił nalewkę czosnkową "dla spokojności" i guma tak nie chce się odpachnić, że nie wiem, sól nie daje rady

Zamocz uszczelkę w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyń, wyciśnij cytrynę i jest jeszcze do kupienia takie mydełko, które niweluje przykre zapachy z palmoliwe lub inne . Mają na etykiecie napisane, często stosuję w kuchni do mycia rąk ale również moczę uszczelki
Mój mały raj na ziemi :) 21:28, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiedzcie czym wywabić zapach czosnku z uszczelki gumowej? Wicio zrobił nalewkę czosnkową "dla spokojności" i guma tak nie chce się odpachnić, że nie wiem, sól nie daje rady

Jak w kranie to domestos powinien pomóc - a jak nie to może kret - tylko takie granulki nie zwierzę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:28, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bogda szybka jesteś pierwsza w kolejce Powinnam je wysiać i rozdawać na Święcie Róż, żeby każdy miał pamiątkę Ale jeśli zostanie to wyślę.

Akurat chyba piersza zajrzałam nadrabiam ZALEGŁOŚCI Ogrodowiskowe!!!I jako pierwszy wątek, oczywiście Bukszpanowy nadrabiam

Jak nie zostanie to trudno, a jak zostanie to kilka nasionek mnie uszczęśliwi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:13, 20 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odnośnie hortensji to sobie jeszcze przypomnę malownicze zdjęcie

Bardzo je lubię (Silver Dollar)

Danusia czy tę hortensję - odmianę ,pozostawiasz w doniczkach czy sadzisz do gruntu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies