Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowy chaos u monitki 14:30, 01 gru 2013

Do góry
Grrrr naprodukowałam się i poleciało w kosmos...
Chciałam tylko powiedzieć że zimnica u nas straszna i wieje jak u Izy Konstancji nawet na obchód ogrodowy nie chciało mi się iść. Wyskoczyłam tylko na chwilkę na nawołania Pana Męża który złapał kunę!!! Do klatki oczywista. Na jajeczko ją skusił Baaaarodzo się cieszymy bo wreszcie nie będzie nam pod podbitką biegać.

A ogrodowo to mam róże. Chyba jeszcze nigdy tak długo nie kwitłły np. Boski Leo

My Girl w pąkach

niezmordowany przetacznik

gaura w pąkach

ostatnie liście buka

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:11, 01 gru 2013

Do góry
I tak najbardziej podobają mi się i mojemu M czerwone badyle, tak mus ie podobają, ze je pofocił

Jak zima to czerwień
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:10, 01 gru 2013

Do góry
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:09, 01 gru 2013

Do góry
Zanim Was odwiedzę ostatnie mgnienie jesieni... Od jutra ma być zimno... Zobaczymy. Jak odpale dzisiaj iluminację to sąsiedzi powiedzą, ze przeze mnie nadeszła zima

Tak dłuzgo róże chyba się jeszcze nie trzymały... nawet austinka kwitnie ale jej foty są brzydkie

Ogródkowy chaos u monitki 13:56, 01 gru 2013

Do góry
Pokazuję moje trzmieliny szczepione. Może ktoś je zidentyfikuje i podpowie okrywać czy nie? Mam je pierwszy rok i nie mam pojęcia jak zniosą zimę a trochę szkoda by mi było pożegnać się z nimi po tak krótkim czasie

Moja codzienność - ogród Oli 12:55, 01 gru 2013

Do góry
Danusiu SUPER ! Jeszcze raz ogromnie Ci dziękuję ! ! !

W miejscu garażu planujemy zrobić prostą altanę coś na wzór jak pokazywała w swoim wątku kwiatholandii i taki kamienisty placyk będzie tam super pasował. Na pewno nie nastąpi to szybko bo mamy mnóstwo ważnych rzeczy jak np. wykończenie poddasza ale kiedyś się doczekam
Będę sukcesywnie działać na ile będę mogła i dziękuję raz jeszcze bo dzięki Tobie widzę teraz swój ogród zupełnie inaczej
Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 12:44, 01 gru 2013

Do góry
Za oknem szaro buro i ponuro. Kilka letnich migawek, na poprawę humoru

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:35, 01 gru 2013

Do góry
Przegląd pory roku...
3 grudnia 2010

14 grudnia 2011 (jeszcze bez śniegu)

01 grudnia 2012

Nie narzekam, bywało też gorzej o tej porze Ale na narty ku u nas można jechać.. wyciągi naśnieżyły.. i czynne

Zamioculcas - zamiokulkas 12:34, 01 gru 2013

Do góry
Wszystko co piszecie o tym "kulkasie" to święta prawda. Mój osobnik, im bardziej o niego dbałam, tym bardziej strajkował. Żółkły mu liście, pędy marniały, a jak urósł nowy pęd to taki króciutki na 5 listków. Oczywiście przesadzenie w większą doniczkę tylko pogorszyło sytuację. Zezłościłam się i pomyślałam, to ja ci teraz pokażę. Postawiłam go na podłodze w zacienionym miejscu i "zapomniałam" na parę tygodniu o podlewaniu. No i kulkas się poddał. Teraz ma już długie pędy i aktualnie wypuszcza 4 nowe - widoczne na zdjęciu

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:09, 01 gru 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Izulka, oby produkcja trwała! Powieść ogrodowiskowa w Twoim wykonaniu jest niezapomnianą podróżą przez subtelności słowa i międzywiersze. Zabieraj nas w tą podróż jak najczęściej Wiosna będzie porą IZAMo czyli Izy i Adamo
Kfiatuch dla was Wiesz, że fotek mam maluchno, ale wybrałam najbardziej urokliwą, żeby apetyt na róże wzrósł

Ewa apetyt na róże ogromny jest !!! ... plany różane są ... te już posiadane oglądane każdego dnia troskliwie ... Leo ma jeszcze 1 kwiat ... okrywowe kwitną w najlepsze ... ...
wiosna ta najpierwsza mam nadzieję wybuchnie tulipanami ... nigdy na nią jeszcze tak nie czekałam ... więc w tym roku droga pani wiosna musi sobie wkroczyć na czas i bez żadnych tam numerów ze strony nie umiejącej ustąpić ani zimy ... o niiiiiiiiiiiie ... ład i porządek musi być ... bo ja czekam !!! na moje tulipki i spektakl wiosenny ...

powieść piszesz Ewuś ... rany to masakra ale czasami tomik jakiś sobie kurzem obrasta a ja retrosekcje po wątkach robię do późnej nocy ... wykopuję rady ... zasady i tony śmiechu ... ...

za kwiat dziękujemy ... piękna ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:58, 01 gru 2013

Do góry
Dla zaglądających widoczki późnojesienne.. i taniec chochołów... rabata do zmiany...

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:57, 01 gru 2013

Do góry
U mnie pochmurno, ale coś na plusie... pogoda, że nie zachęca do wyjścia z domu, ale muszę to zrobić..brrrr

Róż nie kopczykuje, bo jeszcze w liściach..

Moja bajka 11:54, 01 gru 2013

Do góry
Albo druga wersja.

W środku na płot szczelnie bluszcz lub ekran z cisa (3)

Po lewej Thuja 'Aureospicata) 3 szt nr 1
Potem cis lub choina strzyżona nr 2
potem 3 Thuja 'Smaragd'. cięta na odpowiednią wysokość (tak jak płot)
Przed ekranem z cisa hortensje 'Bobo" (4), a po bokach dwa pola żurawek po kilkanaście sztuk. Z lewej 'Berry Smoothie', a po prawej 'Caramel' lub 'Creme Brule'.

Moja bajka 11:48, 01 gru 2013

Do góry
Ogród cioci 11:47, 01 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i próba ustawienia mostka. Oczywiście jakco sobotę Oliwka była na kawce i test musiała przeprowadzić Mostek oczywiście do malowania ale już jest

Śliczna córcia na ślicznym mostku będzie pięknie....
Moja bajka 11:41, 01 gru 2013

Do góry
Katkak napisał(a)

Danusiu tutaj są te berberysy:
Jakby co to przesadzę je w inne miejsce
Z góry dziękuję Danusiu

One nie zasłaniają płotu wcale, a płot robi konkurencję tym pięknym okienkom z lusterkami.

Wyobraź sobie, jakby była na tle płotu łany hortensji bukietowych do wysokości płotu, a nad nimi dopiero okienka No i płotu oczywiście nie byłoby widać.

Berberysy sa każdy inny nie dadzą żadnego w sumie efektu, a przecież na tym Ci zależy. Ot chude trzy berberysy. Ja bym radziła zamienić na inne nasadzenia Zaraz coś wymyślę.
Moja codzienność - ogród Oli 11:31, 01 gru 2013

Do góry
Wklejam plan. Słup trzeba otoczyć rabatą i posadzić 6 świerków serbskich, jeśli oczywiście wejdą.
Ubieranie słupa w winobluszcz skończy się katastrofą budowlaną, jeśli jest betonowy. Mój słup już prawie skruszał i niedługo pewnie się zawali

Jeśli rabaty są zbyt szerokie zwęż je.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:20, 01 gru 2013

Do góry
....rozkręcam się......

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:10, 01 gru 2013

Do góry
I jeszcze tu zmiany na przestrzeni 8 lat - zima widać największą różnicę.

2005 Front

Rok 2013 (drewniane kratki out)

2005 Panorama

Rok 2013

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:06, 01 gru 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Agata a ja jestem zwolennikiem "prostych zwisłości" więc dopóki mogę to prowadzę przy paliku, niech zwisają byle prosto (równo) jak mówiło się w wojsku
Twoje okazy leciwe i dorodne pierwsze jeszcze chyba z ubiegłego wieku

mój rekord to około +6m brzoza Youngii a robi się to tak

A ja proszę o instrukcje jak tak brzozy prostować, bo ja takich dlugich tyczek nigdzie nie widzialam. Rozumiem zatem, źe potem wierzchołek wzorstu jest po prostu na pewnej wysokosci przywiązywany do patyka, ktory ma za zadanie go prostować?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies