Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

14:47, 07 lut 2014
Przebiśniegi? czyli pierwsze zwiastuny wiosny już są. Nie mam nic przeciwko temu by tak już zostało.
Wilgotnej pogody nie zazdroszczę, choć ja też mam nieciekawą, bo wieje dość mocno i ciemne chmury się gromadzą. Pieska nie mam, kotkowi okno otworzyłam, żeby przewietrzył futerko i wiosenne zapachy wciągnął
Czytam książkę Łukasza Łuczaja "Dzika kuchnia" - to opisy roślin, przepisy kulinarne i felietony dotyczące dzikiej przyrody... interesujące i czasami zadziwiające. Znam autora od dawna, gdy wpadły mi w oko jego prace badawcze nad odtworzeniem dzikiej przyrody

Masz już słoneczko Haniu, czy jeszcze kilka dni przyjdzie nam poczekać na zdjącia tegorocznych przebiśniegów?
hanka_andrus 15:39, 07 lut 2014

Iwonko, zakacubiło się na dobre! Weekend wietrzny i deszczowy. Ale może i dobrze, trochę ziemia się obmyje i śmieci w dal pofruną.
W taki czas przeglądam stare ogrody- zawsze coś w oko wpadnie.
16:10, 07 lut 2014
W taki wietrzny dzień, dobrze że mamy możliwość podróży.
Zobacz Haniu, tu nareszcie dokładnie zrozumiałam na czym polega cięcie róż
http://www.roslin-menazeria.net/2660,rabaty_rozane.html
Karolinek 16:33, 07 lut 2014

Haniu, pozdrawiam Cię w ten pochmurny dzień i przesyłam energetyczny obrazek

eliza3 17:06, 07 lut 2014

Czytam, że przebiśniegi już widziałaś? Wiosna chce się na dobre zadomowić Tylko, że u mnie zimy jeszcze nie było ale się porobiło
hanka_andrus 17:11, 07 lut 2014

Dziękuję miłym Paniom za link i energetyczny kwiatek. Dbacie o mnie, żebym nie zasnęła.
O rózyczkach poczytam, nigdy wiedzy za wiele nie jest.
Dla Was moja nn

-okrywowa

agniecha973 17:16, 07 lut 2014

Haniu, i u mnie pierwszy przebiśnieg wyściubia nosa. Ziemia dziś po południu z wierzchu w wielu miejscach rozmarzła, więc papka na wierzchu, ślisko. Teraz kropić zaczęło, więc tak jak piszesz, ziemia się ciut obmyje i rozmarznie chyba szybciej. Różyczka bardzo delikatna się wydaje. Pozdrawiam.
19:09, 07 lut 2014
Senny dzień, rzeczywiście... dla pobudzenia zmysłów, trochę dziwne, trochę straszne nawet ale symboliczne - głowy pełne kwiecia

eda 19:15, 07 lut 2014

Hanuś słyszę że szalejesz z porządkami czyli wiosenny nastrój a u mnie katarek Dla Ciebie kwiatuchy i miłego życzę

Madzenka 20:01, 07 lut 2014

Haniu ja się twoich krokusików doczekać nie mogę