Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzy mi się Siedlisko.... 15:11, 26 lis 2013

Do góry
Dawno mnie nie było, inne sprawy zawładnęły czasem, pozdrawiam zaglądających Kasię, Elę, Yolkę.

W ogrodzie coraz bardziej jesiennie, a czasami nawet zimowo. Kompost przesiany i przygotowany do kopczykowania róż, warzywnik przekopany z nawozem zielonym i kompostem, przygotowany do wiosny.
Jeszcze trochę zostało plewienia, trawy do powiązania i rośliny do okrycia, ale jeszcze będzie na to czas, zimy na razie nie widać, chociaż dziś leciutko przyprószyło roślinki.

Gracillimus pierwszy raz zakwitł u mnie
ogrodoweimpresjejolki 15:02, 26 lis 2013

Do góry
Edytko , dziękuje za wizytę Lubie taka pogodę jak dziś - mrożnie, sucho i słonecznie
Bogusiu dziękuję za gołąbki

Spacerek do przychodni dziś z aparatem fotograficznym

Od ogrodu do łąki i stawu 14:48, 26 lis 2013

Do góry
Spojrzenie na borówki od przodu

I na maliny

Od ogrodu do łąki i stawu 14:25, 26 lis 2013

Do góry
JUŻ wstawiam za różanką jest "ukryty" warzywnik
a obok, na ostatnim zdjęciu maliny oraz borówki amerykańskie

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 14:07, 26 lis 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
witaj, zajrzałam ale fajna działka! A ile pracy w nią włożyliście! Już widać efekty basen kiedyś będzie
Zdjęcie z mamą i babcią super, ja takiego nie mam:/
gdzie masz działkę, gdzieś w mieście? wygląda na okolice Bugaju?
pozdrawiam!!
k.

Zdjęcie jest z przed roku, kiedy na maxi rabacie panował busz i rosły na niej wszystkie roślinki, które dostawałam od znajomych i rodziny, misz-masz jednym słowem działka na Bugaju, graniczny z ogródkami działkowymi

Mi się na sunęło żebym usunął kamienie zrobił bym kanty zmniejszyłbym fale żeby były proporcjonalne tą ścieżkę na środku zrobił bym delikatniej nie taka kreskę może co krok warzywnik bym zakończył jakimś żywopłotem lub tujkami takimi jak masz tam na równi z ta altanką najlepiej żebyś narysowała tak jak jest będzie lepiej myśleć hi hi hi

Kondziu ja próbuje te kanty przeforsowywać A., ale nie da rady Zawsze słyszę, że będzie kora się rozsypywać, że kosić nie wygodnie.. i są kamienie, ale rabat coraz więcej a kamieni coraz mniej Ścieżka ma być poszerzona, czyli odwrotnie do Twojej propozycji, żeby lepiej motocyklem się nad wjeżdżało i taczką lepiej manewrowało, więc lipa! Może jak czas budowania zostanie zakończony, będzie bardziej estetyczna ścieżka.
A co do warzywnika, to samo miejsce mi za bardzo nie pasi. Płot murowany jednego sąsiada i tuje kolejnego dają tam sporo cienia na warzywka.
To taki czysto prowizoryczny obraz, tego jaką mam wystawkę. warzywnik na zielono.
A tak jest faktycznie:
Ogród Eli 14:07, 26 lis 2013

Do góry
kombinuje jak koń pod górkę, jak myślicie ma to jakiś sens
przy schodach trawy wyższe by zakryły dziurę pod schodami, 2 trzmieliny , 3 limki, 2 lub3 kulki np. bukszpan, pomiędzy trawki i coś czerwonego np. begonie ( z własnej produkcji) bądz żurawki ale tam połud- wsch strona to mogą się usmażyć

Rododendronowy ogród II. 14:06, 26 lis 2013

Do góry
Ogród niby nowoczesny ale... 14:02, 26 lis 2013

Do góry
A może takie??? .. tanio są.. średnica z 1,5 metra

Malkul... czytam wszytko, ale narzekania na modrzewie to kilka ostatnich postów, a modrzewie są już od dawna. Były pytania o zbieranie igiełek z modrzewia kilkakrotnie, ale problemu jeszcze nie było....... a ja czekałam kiedy będzie
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 13:40, 26 lis 2013

Do góry
Zdjęcia dostałem o ich jakości nie będę się rozpisywał bo by mi epitetów brakło więc wrzucam i lecę na zajęcia pozdrawiam

Pierwszy wykład - Kate Gould... mówiła o istocie małych ogrodów... pokazała nam również projekt gdzie inwestor zażyczył sobie by cały ogród był podporządkowany kupionemu przez niego, kolorowemu słonikowi ludzie mają fantazje....

W końcu przyszła kolej na Roberta Myers - zobaczyliśmy jego realizacje, te z Chelsea jak i prywatne. Pokazał nam również ogrody, obrazy którymi się inspirował. To mnie w nim urzekło, że poniekąd odważył się mówić, że nawet jako architekt, projektant sam również bazuje przy swoich projektach na pewnych kanonach... stworzonych przez innych dziełach sztuki wszelakiej.

Na koniec mieliśmy najdłuższy i jeden z ciekawszych wykładów, prezentera bbc, projektanta Chrisa Beardshaw. Świetna barwa głosu... nic tylko zamknąć oczy i słuchać. Na zdjęciu, po lewej, załapała się też Szefowa, w czerwieni

Cytryna w donicy 13:38, 26 lis 2013

Do góry
Moja kilkuletnia Skierniewicka ( 4, lub 5 latka)
W tym roku dużo słońca= dużo cytryn. Od maja do przymrozków stoi na tarasie. Potem w słonecznym pokoju, ale ok. 20 stopni. Nawożę specjalistycznym nawozem do cytrusów i nareszcie ma dużo liści.
Kwitnie mniej więcej co kwartał, zimą też.
Owoce maja grubą skórę i bardziej smakują jak grejpfrut. Jedyny problem to wełnowce.

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 13:32, 26 lis 2013

Do góry
Bea napisał(a)

Mistrzostwo!
Od ogrodu do łąki i stawu 13:25, 26 lis 2013

Do góry
dominika_rew napisał(a)
Trochę "ogrodowiskowo" - bukszpanowo, trawkowo i lawendowo
fragment rabaty z tyłu domu

mniam
Ogród u stóp klasztoru 13:21, 26 lis 2013

Do góry
alinak napisał(a)

Przytulia jak przytulia ale ja oko na tym "pręcie" pięknie wygiętym zawieszam - zawsze. Moje podpory do powojników w powijakach, bo pan kowal nie ma natchnienie a ja też nie jestem przekonana do swojego natchnienia.

A jakieś zdjęcie tych mokradełek z końca działki? Tam były fajne rośliny.
Od ogrodu do łąki i stawu 13:20, 26 lis 2013

Do góry
dominika_rew napisał(a)

pięknie to jest to co tygryski lubią najbardziej
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 13:19, 26 lis 2013

Do góry

Witam oto moje bardzo skromne dokonania przedswiateczne wianek oraz kalendarz adwentowy .
Od ogrodu do łąki i stawu 13:19, 26 lis 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies