Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Milka 13:07, 03 mar 2014

Kindzia napisał(a)
Rano pojechaliśmy po nasionka kwiatów, nigdzie w Pszczynie nie było jednokolorowych astrów, tylko mieszanka...trudno. Cynie mam też. I coś koło 10 lilii ( czekają w lodówce, nauczyło mnie w zeszłym roku).
Większość chemii też kupiłam, wolę mieć. Jeszcze pierwiosnki mnie zawołały...

Obeliski złożone i na swoich miejscach.

fajne zakupy i te obeliski
niziutko cięłaś róże, ja w tym roku zrobiłam inaczej niż zazwyczaj, w ramach zdobycia nowego doświadczenia, zwłaszcza, że zima była nietypowa
eda 14:17, 03 mar 2014

Kasiu odkrywasz już róże ? Ja jeszcze zostawiłam czekam na większe słońce Czytam że szalejesz super u mnie dziś zimny wiatr chociaż teraz słońce wyszło może jutro będę coś kombinować Buźiam
Kindzia 14:31, 03 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Pięknie plan wykonałaś, nawet z nadwiązką te róże, to straszne kłujki, jednak nie zwiększę ich populacji u siebie, raczej hortki i trawy, jakoś najmniej z nimi pracy
Myślę, ze z powodzeniem możesz już horti zakupić, szybciej się przyjmą

Jakoś mnie pokłuły tym razem...ja nieustająco się zastanawiam nad miejscem dla Larissek...dokupiłam bym jeszcze róż
Chyba z wszystkim jakaś robota jednak jest...
Muszę zadzwonić do tego sklepu, nie kupowałam u nich jeszcze, ale dobre opinie mają. Nie na tą, na następną sobotę bym je potrzebowała Myślę, że się skuszę
Kindzia 14:33, 03 mar 2014

eda napisał(a)
Kasiu odkrywasz już róże ? Ja jeszcze zostawiłam czekam na większe słońce Czytam że szalejesz super u mnie dziś zimny wiatr chociaż teraz słońce wyszło może jutro będę coś kombinować Buźiam

U Was chłodniej Edysiu, u nas wiosna na całego. Musiałam już odkryć, za ciepło.
W sobotę i niedzielę w słońcu cieplutko było, tylko w górze z cienkiego dresu byłam A prognozy jak na razie optymistyczne
Kindzia 14:35, 03 mar 2014

irena_milek napisał(a)

fajne zakupy i te obeliski
niziutko cięłaś róże, ja w tym roku zrobiłam inaczej niż zazwyczaj, w ramach zdobycia nowego doświadczenia, zwłaszcza, że zima była nietypowa

Tylko luiski przycięłam, one z tamtego roku i chcę żeby zmężniały. Wielkokwiatowe tnę zawsze jeszcze niżej Tak na 25 cm od ziemi...
Milka 16:52, 03 mar 2014

Tak powinno się ciąć, ale też zależy od odmiany róż, pnąca inaczej, kaskadowa inaczej, pienne i wielkokwiatowe też, no nic, zrobię test, najwyżej na drugi raz nie będę eksperymentować, bo w sumie zdrowe, liście puściły i nie miałam za bardzo, co ciachać
Tess 16:54, 03 mar 2014

A gdzie będą brzozy Jimanji, jak nie na tej rabacie?
ewsyg 17:39, 03 mar 2014

Kasiu, ja róż nie odkrywam, w ogóle niczego. Właściwie to drzewka owocowe odsłoniłam. Dzisiaj w radiu mówili, że na Ukrainę zima wróciła.

Zastanawiam się nad tymi obeliskami i chyba też kupię.
Kindzia 19:05, 03 mar 2014

irena_milek napisał(a)
Tak powinno się ciąć, ale też zależy od odmiany róż, pnąca inaczej, kaskadowa inaczej, pienne i wielkokwiatowe też, no nic, zrobię test, najwyżej na drugi raz nie będę eksperymentować, bo w sumie zdrowe, liście puściły i nie miałam za bardzo, co ciachać

U mnie w większości wielkokwiatowe, kilka krzaczastych mam tylko i kilka pnących.

Będą kwitły Irenko, najwyżej kwiaty będą miały ciut mniejsze, nie martw się.
Kindzia 19:10, 03 mar 2014

Tess napisał(a)
A gdzie będą brzozy Jimanji, jak nie na tej rabacie?

Jumanji by się tam nie zmieściła za 10 lat, mam taką ścieżkę kamienistą prowadzącą do zatoczki, w której kiedyś śmietnik będzie, wzdłuż tej ścieżki by można...