Czerwone liście ma bardzo dużo kann, ale ta dodatkowo ma jeszcze pomarańczowe wstęgi. Ja niestety nie natrafiłem na tą kannę. Godne uwagi są także wyoming i pretoria o barwnych liściach, a do kolorystyki ogrodu pasowałaby cleopatra, zawiera wszystkie wybrane kolory. Tą mam posadzoną, ale nie wróżę z niej nic dobrego
Jaki kolorowy masz domek Ja prawie codziennie biorę bratki i prymulki do domu, szkoda by ich było.
Maja obejrzana także i kilka porad zaczerpnę. Jak widzicie nawet Maja zachwycała się tymi rękawiczkami
śniegu napadało nieźle, ale słoneczko powoli się go pozbywa. Nie cierpię zimy, ale uwielbiam patrzeć na gałązki drzew i krzewów liściastych przyozdobionych białym puchem - widok prześliczny. U mnie na razie takie widoki
Miłej niedzieli wszystkim
Ja tam samo zrobiłem ze swoją kolorową hostą, posadziłem za głęboko kłącze no i prawie w ogóle nie wyrosła
Dziś ją próbowałem wykopać mniej więcej w miejscu gdzie ją sadziłem, lecz niestety jej nie znalazłem. Jak myślisz - przepadła?
Ja osobiście z jednorocznymi planowałem co mam kupić i wiedziałem jakie chcę kompozycję. Jednak jak wybierałem bukszpany to musiałem je ułożyć w rządeczku aby sprawdzić ile mi ich potrzeba
Właśnie się zastanawiałem jak u Was idą fontanny, czy 24/7 czy je wyłączacie na noc, bo ja swoją zostawiłem. Kabel oczywiście zniknie w widoku, niestety przy ścianie prądu nie mam, teraz mnie olśniło, że mam lampę nad drzwiami, może tam uda się podłączyć kabel. Planowałem jeszcze oświetlenie, na razie mam tylko plamy solarne.
Nie uwzięłaś tylko tylko troszczysz się o mnie
Ustawiłbym je w rządku, może nie aż tak rzadko, tylko tak mi się malnęło
Rzeczywiście wyglądają lepiej w skupieniu, pojedynczo podziewają się, mam przykład np. na przebiśniegach, których prawie w ogóle nie widać .
...a ja najpierw posłodze - faktycznie wyszło Ci super i jak będę kiedyś zakładać jakiekolwiek ciurkadło to przyjeżdzam po Ciebie i montujesz
...a teraz wątpliwości.... chcesz posadzić te konwalniki w takich odległościach, takie soliterki? Jak dla mnie, nie wyglądają najlepiej jako pojedyncze rośliny... może pokombinuj z Citronelką w szkółce różne "ustawienia".... (ale się uwzięłam, co? )
Jestem z tych typów ludzi, że muszą mieć wszystko zrobione od razu i jak najszybciej. Moim celem jest zdążenie z ogrodem przed Wielkanocą. Jednak w ogrodzie zawsze się znajdzie jakaś praca