Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:46, 23 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dzięki za zdjecie , bardzo ładny wózeczek wybraliście. O azalie sie nie martw , moje takie same. Niektóre azalie japońskie mają zima liście , inne nie , a jeszcze inne mają częściowo. Wiosną będzie wszystko jak byc powinno , zobaczysz.

Dzięki, odetchnęłam z ulga, bo śliczne są i szkoda by było....

Bo inne azalie są ładne.. o takei

Ten kolor chociaż ciemny jest obłędny.. w realu prawie czarny z odcieniem wiśni, fioletu... czad.

A ten taki radosny i kolorowiutki

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:46, 23 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

To ktoś inny nazwał je cycusiami Ale nie pamiętam kto.. chyba Renia... tak sie starałąm, a tu wyszły cycki Ale za to jaki rozmiar

A to moje malotki kostrzewy ładnie urosły.... i już nie malotki.... też będzie jaki Big Cyc.. o ile ten kopiący intruz sie wyniesie.. kopczyk widać.. drań.....

hi hi hi hi kret sio sio hi hi hi
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:44, 23 lis 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
już wiem która te które nazwałaś cycusiami hi hi hi hi

To ktoś inny nazwał je cycusiami Ale nie pamiętam kto.. chyba Renia... tak sie starałąm, a tu wyszły cycki Ale za to jaki rozmiar

A to moje malotki kostrzewy ładnie urosły.... i już nie malotki.... też będzie jaki Big Cyc.. o ile ten kopiący intruz sie wyniesie.. kopczyk widać.. drań.....

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:41, 23 lis 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, uwielbiam twardziele i długodystansowce na nie zawsze można liczyć !
Jutro zajrzę do siebie, to zobaczę co u mnie jest z tej kategorii. Nie omieszkam się pochwalić

No to trzymam kciuki za wszystkie długodystansowce

Bodziszek.. nie wiadomo skąd tu sie wziął... kwitł cały czas i pięknie sie przebarwia.. muszę takich poszukać więcej.. to ten przed paprotką ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:39, 23 lis 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Mercedes bardzo fajny...tylko nie doczytałam kiedy maluszek ma przyjść na świat?...ale jakoś ostatnio czas mi się bardzo skurczył i nie ogarniam niestety,więc proszę o wybaczenie
Jejku ja chcę maj w takim razie i więcej takich widoków

Gabrysia.. do maja to daleka droga... na razie odliczamy do świat Małymi kroczkami łatwiej ...

A ten mały rozdarciuch to na początku stycznia

Wracając do kolorów w ogrodzie.. wrzoski jeszcze niektóre kwitną... nowo posadzone i te ..z cienia, od północy (wiem, wiem, to nei warunki dla wrzosó, ale tak wyszło) Bardzo mnie cieszą

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:36, 23 lis 2013

Do góry

i stolik z serbami - jeszcze bez lampek widziany z saloniku ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:36, 23 lis 2013

Do góry
i z góry ... bo chyba jeszcze taras z góry nie był pokazywany ... no a dziś idę na całość to niech miażdży surowością ... ma się sterać do wiosny (zabezpieczony bezbarwnym olejem - wariatka nie jestem ... znaczy zupełna nie .., ) i zobaczymy co potem ... chyba olej w sprawdzonym odcieniu ...

Do góry
i z perspektywy tarasu ...

z tarasu ładnie widać ten róż w kostrzewach ...

Do góry
męczymy dalej ... ...

Do góry
rabata na tyłach przy tarasie ... z grabami ... choć późna jesień nie jest najlepszą z wyboru porą do wyczuwania odcieni i tonacji już lubię przenikające się kostrzewy z okrywowymi ... ice dance i w domyśle z grabami ... plus kiedyś trawki i hosty (hosty som ale pisałam jesien ) ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:36, 23 lis 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ania u Ciebie rośnie wszystko jak gupie Kija od szczotki posadź to listki puści

Dorcia... ależ dałaś hasło.. dobre . ale tak dobrze nie ma...

Wrzośce kwitną.. wiosną będzie pupa blada... a sadzę je bo mi brakuje czegokolwiek na rabatach luty/marzec... a tu taki falstart....

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:34, 23 lis 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Nie bylibyśmy dobrymi ogrodnikami, gdybyśmy czegoś ciagle nie zmieniali w swoich ogrodach, w końcu trzeba jakoś praktykę zdobywać, prawda? Kompozycja z tawuł niczego sobie. Pozdrawiam Aniu

W przyszłym roku do rewolucji ta rabata.. jest tragiczna...... wyciepię pęcherznice i jednak posadzę serby, jak na dalszej części... pomysłu nie mam, ale będzie demolka.. tak nie będzie.. tylko żal teg oco tam mam i myślę jak to wykorzystać... a mam jak zwykle wszytko

Serby z wiosny jak ładnie rosną.... jeszcze 2 lata i sąsiada nie będzie widać to jest na prawo od koreanki ... byłby cały ciąg serbów.. i koreanek.. i drzewka od synusia... to iglaste pod płotem na pierwszym od lewej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:29, 23 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Takiego ujęcia już nie zrobię, bo nie będzie takiej okazji

te ujęcia historyczne a efekt w lustrze rewelacyjny pozdrawiam gorąco
Moja działka. 19:29, 23 lis 2013

Do góry
Ogród zapachów u Jasi 19:26, 23 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
W planach mam, nadal na żywo wszystko obejrzeć, pozdrawiam

Irenko zaproszenie zawsze aktualnie , zapraszam szczególnie w czerwcu w czasie kwitnienia róż i piwoni.

Pozdrawiam Jasia
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 23 lis 2013

Do góry
Robaczek napisał(a)
Aniu, fajna metamorfoza
Mam podobnego hibiskusa, na pniu. Czy tniesz go wiosną formując koronę czy rośnie sobie swobodnie?
Mój wypuścił sporo pędów z kwiatami z pnia, ale chyba je usunę wiosną bo trochę burzą strukturę drzewka... pozdrawiam!

Robaczek.. hibiskus ten, to zakup tegoroczny w dodatku zmaltretowany przez całą wiosnę i lato w doniczce Posadziłam i mam nadzieję, że będzie rósł..

Hibiskusy dobrze znoszą cięcie, wiec możesz formować.. a pędy z pnia odcinaj... bo przestanie być na pniu, a będzie krzaczor....

Coś jeszcze udało sie w tym roku zrobić.. co jakoś wygląda, wiec do każdego posta wrzucam..

Tobie padło na wrzosowisko.. i w środku widać gałęzie zwykłego hibiskusa (w oddali), który rośnie jak chce .. ale od wiosny zaczynam go ograniczać.. Zresztą u mnie wszytko rośnie jak chce

Mój 4 arowy azyl... 19:21, 23 lis 2013

Do góry
A to wciaż kwitnący pierwiosnek omączony!

I coraz bardziej czerwona bergenia. To przebarwianie się, to jej sposób na przetrwanie niskich temperatur
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 23 lis 2013

Do góry
Janina napisał(a)
Rośnie od zachodniej strony i do tej pory nie sprawiał kłopotu a mam go z 5 lat, może faktycznie jakiś grzyb

Podlej (z liśćmi) Topsin, a za tydzień Previcur.. to chyba najbardziej uniwersalne i skuteczne preparaty.. dużo beznadziejnym przypadków wyleczyłam tymi środkami..

A to moja trafka.. ale nazwę zapomniałam..mus poszukać Mówią, że chyba nie przezimuje..szkoda, bo ma fajne kłoski i kolorek..

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:20, 23 lis 2013

Do góry
Montowanie celem wyschnięcia Porady, gdzie ono będzie stało

Oglądanie "starego" lustra

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:19, 23 lis 2013

Do góry

Takiego ujęcia już nie zrobię, bo nie będzie takiej okazji

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies