Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 09 lis 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Bardzo mu ładnie w tych trawkach

Wcześniej komponował się w żurawkach, ale z żurawek zostały kikuty

Może posadzić beberysy.. tego nie lubi

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:01, 09 lis 2013

Do góry
wiunia napisał(a)
Aniu pozdrawiam z deszczowej wsi moje potfffory w futrach niszczą mi też trawki i to malusie posadzone w tym roku

No to mamy problem

Ale ma swoje ulubione miejsca, bo prawie cały ogród jest dla niego dostępny , ale niszczy tylko dwie rabaty.. i jedną taranuje (ale ma płotek) za traktorem sąsiada.

Tak wygląda teraz kokorycz pogięta... przycinam po kwitnieniu...

Dla przypomnienia tak kwitnie..

w Oborze też mogą być ogrody 22:00, 09 lis 2013

Do góry
Patrząc od jaśminowca na wejście do ogrodu, po prawej stronie na dużej części domu rośnie okazały bluszcz pospolity
widok nędzy i rozpaczy to nasza zeszłoroczna choinka, czyli świerk, który po świetach zbyt długo stał zapomniany na balkonie i podczas prac ogrodowych dostał tymczasowe miejsce w ogrodzie, i po czasie kiedy nawet igły z niego opadały pojawiły się zielone przyrosty, także chyba żyje
Jeśli pamiętacie mój wcześniejszy wpis ze zdjęciem z krzywym jałowcem to, to jest to miejsce z tą kupką po środku trawnika
z bliska to miejsce wygląda tak, pod resztkam gałązek jałowca jest lawenda, gdzieś czytałam że może przemarzać, to dałam jej ubranko żeby przetrzymała zimę
Wydzielenie warzywniaka 22:00, 09 lis 2013

Do góry
Ponieważ już za 2 miesiące w sprzedaży pojawią się nasiona (tak tak kolejny sezon się zbliża) mogę polecić odkrytą przeze mnie w tym roku odmianę pomidorów BETA.
Malutkie, krzaczaste, ale bardzo plenne, dojrzały 2-3 tygodnie przed innymi. Dzięki tej odmianie mogłam już w lipcu cieszyć się swoimi pomidorami. Nie mogą być posadzone jako jedyne, bowiem pod koniec lipca kończą owocowanie

W kamiennym kręgu od początku 21:59, 09 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
W tym przy domku. Tam jeszcze ogrodu niet Czymś chciałabym je wykończyć tak jak tę rabatkę z admirationami.

Ciociu, zobacz jakie tutaj zmiany
2003

2013
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 09 lis 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...i Anię krasnoludka ( bez TYCH jaj ) widziałam i perukowca giganta na pniu posiadam ( tu się chwalę) i go tnę a on co roku odbija z podwójną siłą...pies esteta...

Pies esteta.. tak te uważam.. i tym go tłumacze.. .. ale barykada zrobiona.. brak estetyki go powstrzyma.. a mnie szlag trafi...

I kolory azalii... niesamowite ...

I w rządku.. pieris po lewej (chyba pieris) do przesadzenia.. zasłania mi wrzosowisko..

Te wrzosowisko

Ogród niby nowoczesny ale... 21:57, 09 lis 2013

Do góry
Zimno było...masakrycznie...
Może jutro będzie lepiej to się poprawię...bo wiem, ze zaniedbałam forum fotkowo...

to wrzucę coś z Appeltern bo dziś sobie przeglądalam...

W Gąszczu u Tess 21:56, 09 lis 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Moje snopeczki

Teresko z jaką dokładnością powiązałaś swoje trawki... na kokardki Ślicznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:54, 09 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nadrobiłam wszystko . Misiek zachwycająco wygląda w przedogródku.Najwyraźniej postanowił dołozyc swój wkład w wygląd tej rabaty. Pozdrówka.

Lepiej jakby się nie dokładał.... ale upodobał ja sobie... esteta.. inaczej sie tego wytłumaczyć nie da...

Dla ciebie moje iglaki, co nie wymagają (jeszcze) ciecia.. takie na szczęscie też mam Chociaż dla Ciebie powinne być azalie.. ale moje przy Twoich.. to jak profanacja azalii Ale też cieszą

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:53, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
.
Pięknie sie komponuje.. no nie???????? Grrrrrrr

Bardzo mu ładnie w tych trawkach
w Oborze też mogą być ogrody 21:52, 09 lis 2013

Do góry
Za kulką jest kolejny czerwony berberys, też coś gałązki mu przeschły :/ jak to dobrze czasem porobić zdjęcia roślinek, można zauważyć, że coś im jest.

Szpalerek z tui szmaragd, oczywiście mój kochany mąż sadził

widok na całą rabatę z iglakami i nie tylko

w kolejnym narozniku jest jaśminowiec, który przeżył zmasowany atak mrówek, mszyc i nie wiem czy nie czegoś jeszcze i teraz nie preznetuje sie zbyt ładnie, ale może coś z niego jeszcze będzie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:51, 09 lis 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Ania czy niezapominajki z tulipkami już są na miejscu ? ... bo bardzo jestem ciekawa ...

Nie zdążyłam, bo przerzut prawa flanka na lewą flankę i przesadzenie po minimum 3 do 5 razy tego co jest, zajęło pół dnia Ale udało sie wygospodarować prostokąt metr na dwa.... 20 Andżelik i trochę niezapominajek sie zmieści.. no nie jest to wielki plac co powali na kolana, ale na początek dobre i to... w przyszłym roku jak zrewolucjonizuję wsiowy to powiększę areał.. jak sprawdzi się prostokąt

Dla Ciebie foto alei klonowej Konstancji.. w tę i w drugą stronę Łysa jak kolano, dobrze, że są rodki.. to jakoś to jest .. chociaż latem zasuszyłam trochę i spektakularnego efektu nie będzie

Pod wierzbą dałam troche tulipków i dużo rożnych host Teraz łyso.. ale tu stoją zimą karmniki. wiec tak musi być ..

Moja bajka 21:51, 09 lis 2013

Do góry
Moich zachwytów nad owocami winobluszcza ciąg dalszy
Ogród z łezką 21:51, 09 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale wiem co mi porobiło dziury w żurawkach. Znowu Ania rację miała...
Pod żurawkami zakamuflowane siedzą sobie, nie zdążyłam wszystkich oblecieć.

Prawdziwe ufoludki
ogrodoweimpresjejolki 21:51, 09 lis 2013

Do góry
Jolu ja ten dowcip zaraz przeczytałam Zbyszkowi i śmialiśmy się do rozpuku
ale poprawiłaś nam humorek, taka mała rzecz a cieszy
buziolki

radosne i słoneczne okno na świat dla ciebie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:48, 09 lis 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
Aniu

Jednak mam jakoś trawkę. Może powiecie co ona za jedna?

Martusiu na zdjęciu jest wg mnie mozga trzcinowata. Ona rozrasta się dość szybko i bywa ekspansywna. Dziewczyny piszą, że należy ją posadzić w doniczce bez dna, aby ograniczyć ją nieco
w Oborze też mogą być ogrody 21:47, 09 lis 2013

Do góry
A to jest kolejna z przyczyn dla których zmieniliśmy nasz ogłowiony/krzywy drzewiasty ogród w coś miłego dla oka. To są 2 rh które przywiozła nam mama z Holandii w prezencie późnowielkanocnym. Zaczęło się czytanie wszystkiego o rh i pytanie znajomych, jak i z czym to poaszić, co to za warunki musi mieć. Znajoma teściowej poradziła żeby sadzić koło siebie bo wtedy ładnie wyglądają, no i na tym pozostalismy. Tylkko czy to aby dobrze??? Pytanie kieruję do bardziej zorientowanych ogrodników ten bliżej forsycji jest różowy a ten drugi jest bardziej fioletowy, nazwy są na karteczkach, mogę póżniej dopisać
inne ujęcie rh
kolejny cis, tylko czemu ten nie ma czerwonych kuleczek, wie ktoś???

kolejna kulka, ta jest z jakiegoś żywotnika
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:46, 09 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyzwyczaił się Misiula...nic nie zrobisz

Żurawki żarły mi wypasione ufoludki. Strzeliłam im zdjątko

Przecież Ci nie napiszę, że znowu rację miałaś...a swoją szosą...masz wyczucie, nawet na odległość!

Bo w naszych ogrodach ciągle czai się jakieś niebezpieczeństwo... i próbuję poznać wroga

I moje iglaki.. kształtowane na bonzaje.. ale za szybko rosną i nie nadążę ciąć... w przyszłym roku bedę ciąć... pora sie za to brać ostrzej .. jak za ufoludki zielone

Tego ani razu nie wzięłam do fryzjera

A tego dwa razy.. i też nie widać
Mus owocowy w miejskiej dżungli 21:44, 09 lis 2013

Do góry
Donica, w której schowany jest ....kran z wodą. Chryzantemy już zmarniały trochę.
w Oborze też mogą być ogrody 21:37, 09 lis 2013

Do góry
Ta zielona kuleczka również nie ma nazwy na zdjęciu jakiś dziwny kolor dostała :/

Obok niej rosną- trzmielina żółta szczepiona na pniu,a u jej stóp posadziliśmy małego zielono-srebrengo iglaczka nn

powiększenie iglaczka
ostatni w tej odsłonie jest cis, i jego piękne czerwone owoce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies