Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

elzbieta_g 15:25, 17 lut 2014

co pryskasz tym promanalem, czytam tu i ówdzie , może i ja bym z nim polatała ale w tym temacie jestem zielona
15:58, 17 lut 2014
Martuś, zastanawiam się, czy wierzyć pogodzie, że to już wiosna nadeszła, czy z ostrożnością drżeć, bo przecież to połowa lutego i wszystko może się zdarzyć.
Piszesz, że wszystko u Ciebie już wychyła główki i rozwija listki, u mnie, za płotem, sąsiedzki bez-lilak już jest całkowicie ulistniony, zielony po prostu!
Czekam na wybuch cebulowych na Ogrodowisku W zeszłym roku to była uczta! W tym zapowiada się jeszcze bardziej atrakcyjnie i niech nagły mróż nam tego nie popsuje.

P.S.
Bywasz u mnie, choć niewiele się dzieje i jest mało atrakcyjnie, no to ja Cię uściskam za te odwiedziny i serdeczne słowa
A wiesz, że ja też mam ulubione ogrody, w których mi dobrze i tak sobie zawsze w nich przebywam, niekoniecznie coś pisząc, jeśli nie mam nic do powiedzenia, najzwyczajniej karmię się jego atmosferą, a powiedzenia "magia ogrodów" nabiera szczególnego sensu i w ogrodach odwiedzanych wirtualnie
...coś nas do niektórych przyciąga

AgnieszkaW 16:08, 17 lut 2014

Marto, widzę, że wkrótce zaczynasz wielkie cięcie. Też o tym myślę, ale boję się troszkę powrotu zimy, mam dylemat, co zrobić Może jednak zima już nie wróci? Pozdrawiam słonecznie
malgorzata_s... 19:19, 17 lut 2014

U mnie wiosna na całego Mam nadzieję że zima już nie wróci. Plany masz ambitne więc musi być ładnie
Pozdrawiam
Pszczelarnia 10:15, 18 lut 2014

To ja widziałam szpaler jeżyn. Jeszcze szkółka zamknięta. Pewnie w marcu coś się ruszy w tym temacie.
Tusiala 11:23, 18 lut 2014

Elu pryskam przede wszystkim wszystkie świerki bo jak się w czerwcu pokazują „szyszki” ochojnikowe to strasznie to wygląda. A wiem, że jest skuteczny bo sprawdziłam u siebie. Teraz pierwszy raz dodam do niego mydło ogrodnicze bo czytałam, chyba u Alinki, że preparat staje się bardziej gęsty i tak nie spływa z gałązek
W tym roku pryskam też wszystkie owocowe. Myślę, że jeśli widziałaś u siebie w ogrodzie na gałązkach galasy to oprysk jest konieczny.

Iwonko ja wierzę. Oczywiście mam pewne obawy bo jest w końcu luty ale na najbliższe dni pogoda ma być cały czas na plus więc tego się trzymam. Poza tym mam tyle do zrobienia, że ho ho W zeszłym roku nie widziałam jak to było z wybuchem kwiecia wiosennego bo mnie tu jeszcze niestety nie było ale czekam na ten moment.
Ja mam tak samo jak Ty napisałaś. Mam ulubione ogrody, do których zawsze zaglądam, gdy jestem na Ogrodowisku. Choć przyznam, że często tylko zaglądam - bez komentarza. Lubię takie spacery wirtualne

Agnieszko niestety ludzie mówią, że wróci ale jeśli nawet to na ile i z jaką mocą? Nigdy nie wiadomo. Poza tym już w maju zdarzały się duże przymrozki, które wiele roślin pozbawiały życia. Dlatego jestem optymistycznie nastawiona do pogody i idę ciachać

Widziałam Gosiu co się u Ciebie wyrabia A dwie różowe różyczki w ogrodzie najśliczniejsze

Ewo cieszę się, że to Ty. Dobrze kojarzyłam ale pewna nie byłam. Dzięki

Wczorajszy spacer po ogrodzie

Tusiala 11:24, 18 lut 2014

I jeszcze takie ledwo co widoczne ale już są

jagoda99 14:39, 19 lut 2014

Martusiu dziekuje ze bylas oto zdjecia placu zabaw nic wielkiego bardzo latwo zrobic samemu o ile mozna dokupic dodatki

usun zdjecia jak Ci beda przeszkadzaly
pozdrawiam
kitek81 14:47, 19 lut 2014

plany ambitne, trzymam kciuki, żebyś wszystko zrealizowała no i zdrówka Kochana, bo nie zazdroszczę tego bólu w korzonkach!

i faktycznie wiosennie u Ciebie

pozdrawiam serdecznie
Ivvvona 15:57, 19 lut 2014

Zaglądam w odwiedziny a tu wiosna Plany konkretne są więc życzę dużo sił i zdrówka, no i pogody żebyś mogła je zrealizować Ja tez już nie wytrzymałam i zaczęłam wiosenne porządki.