Kasiu dziekuję za odwiedziny A może by tak wsadzić i hedere i trójklapowego? Trójklapowy ładnie przysłoniłby latem każdy kawałek płota a i zimą też byłoby zielono. Cieszę się, że coś Ci się podoba
Jednak mam jakoś trawkę. Może powiecie co ona za jedna?
Witam i bardzo proszę Was o pomoc w zaplanowania mojego przedogródka. Obecnie jest tam posadzonych kilka roślin, ale nie ma problemu z usunięciem ich. Oto wstępny plan z tym co tam już jest i musimy, albo chce żeby zostało.
Jest to miejsce, gdzie słońce świeci prawie cały dzień, czyli tzw " patelnia".
A oto spis roślin, które chciałabym, by znalazły się obowiązkowo:
- hortensje,
- żurawki,
- trawy ozdobne,
Moniiko, monteverde, bogumilo_bienko, danusiu_szwajcer, bogusiu_r, Kindziu, Anito1978, Marzeno2007, Kondziu i doro75 - i wszystkim tym, którzy mnie odwiedzali i wspierali w moich ogordowych poczynaniach - bardzo serdecznie dziękuję.
Ewo, dla mnie osobiście lewa strona jest wręcz idealna, natomiast prawą bym tylko skorygowała- ponieważ nie umiem narysować tak jak inni to wytłumaczę łopatologicznie tekstem pisanym
Prawa strona poprowadzona równolegle do lewej. Najlepiej byłoby z lewej strony powbijać patyczki jak to Danusia robi i ustalić szerokość ścieżki, a potem równolegle wbijać patyczki z prawej. Masz szerokie wejście trawnika i potem lepiej wyglądałoby gdyby ścieżka wiła się jak rzeka, a na końcu znowu się rozlewała w szerokość jak widać.
To moja wizja, jedna z wielu decyzja należy do Ciebie.
pamiętacie trawy?
Jedną z fajnych rzeczy po powrocie są biblioteki. Uwielbiam biblioteki. Półeczka poświęcona fotografii jest tam akurat bardzo skromna, ale jakbym wcześniej mogła sobie poczytać to co tam stoi, to może miałabym teraz zdjęcia traw i zboża bliższe rzeczywistości. Ale nic to, jeszcze chwila i znowu będzie lato W każdym razie boiblioteki mnie zachwycają.
Renia to jedyne lekarstwo na jesienną słotę - jeszcze nie jest tak źle , ja lubię teraz ogród i spacery - drzewa mają swój urok - a jak się napatrzę tak gdzieś około stycznia to już będę mieć dość
i wtedy tylko letnie fotki - zwłaszcza te lipcowe
21 lipiec 2013
Ewa u Ciebie jetem na bieżąco - Ciebie nie trzeba mobilizować widziałam - ławka którą planujesz kupić podoba mi się bo pasuje do tego miejsca - u mnie już ławeczek dość - jeszcze będzie jedna leśna czyli deska na pniaczkach własnej roboty
27 października przypomniał mi się 27 października 2012 - dobrze pamiętam ten dzień
wybrałam się z aparatem do ogrodu i starałam się zrobić takie same ujęcia jak w poprzednim roku dokładnie tego samego dnia - za wiele tego nie natrzaskałam teraz widzę
poza tym że w ubiegłym roku był deszcz zauważyłam, że u mnie jesień przyszła jakieś 2 tygodnie wcześniej - mimo upałów w październiku liście wcześniej opadły