Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 17:48, 07 lis 2013

Do góry
A teraz pokażę jak zdmieniłam linie tej rabatki pod Trzmieliny.
Było i jest

Troszkę wyrównałam ten luk, ale nadal denerwuje mnie to wcięcie. Stopniowo je zarosnę Robiłam te kanciki, jak jeszcze rosły tu słoneczniczki, a one wchodziły niemal w trawnik, stąd ten łuk.

No i teraz pytanie i prośba o pomoc, bo już zwątpiłam we własne siły

Co ma rosnąć przed Trzmieliną? Ona będzie dość blisko ogrodzenia. To co widać na pierwszym planie to Zebrinus, na końcu jest mała juka, a dalej dwa małe sumaki, przed którymi na siatce jest winobluszcz.
Miało być inaczej 17:44, 07 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Agnieszko, wkleiłam u siebie różę z bliska i z odległości

a tym bukietem jestem zachwycona, czad, wkleiłam sobie do folderu INSPIRACJE

Irenko, różę już podejrzałam, tylko nie zdążyłam napisać Dziękuję za pochwaly, bardzo mi miło, ale to takie pierwsze próby Myślę, że też byś takie coś zrobiła .... trzeba tylko spróbować, a sztucznum kwiatom krzywdy się nie zrobi
Miało być inaczej 17:38, 07 lis 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Agnieszko,faktycznie to nie koniec świata i nie wiadomo gdzie nas los wyrzuci.
Co to za drzewko z owocami na zdjęciu?

Małgosiu, to jest jak zauważyła Ania, rajska jabłonka ..... wiosną pięknie kwitnie

a jesienią ma takie małe jabłuszka

Miało być inaczej 17:29, 07 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Masz rację na Ogrodowisku 150 km to blisko
W tle widzę piękną kępę juk Wiążesz czy nie ???? Bo chyba robić to co do tej pory
Jabłoneczka dla ptaszków.. wypasiona stołówka ... a teraz super ozdoba..
I do B-stoku oczywiście, że przez BP najlepsza droga

Jak Ty nie wiążesz, to ja chyba też tak zostawię...... sama już nie wiem ...... na wiosnę wyglądały marnie.... szczególnie ta z tyłu za grotką

Pszczelarnia 17:28, 07 lis 2013

Do góry
magnolia napisał(a)
Może możesz to naszkicować, łatwiej będzie ogarnąć jak powinna się zachować na końcu.

Dziękuję, za porady wszystkim. Narysuję wszystko na spokojnie (mus pomierzyć), wstępnie załapałam o co chodzi. Ciąg dalszy nastąpi.

Tymczasem z życzeniami miłego łykendu - może się komuś przyda moja praca na rzecz posadzenia rabaty bylinowej wiejskiej z trawami.
Rabata do strumienia wyglądała kiedyś tak. Składała się ze strony lewej i prawej oraz studniowej. To najciekawsze jej ujęcia:

Plan był (ale nie pokażę ), pokażę dobór roślin. Na poniższych kolażach widać kolor i kwiaty. Jednak ważny był też pokrój rośliny i jej zachowanie przez cały sezon wegetacyjny.
Strona lewa

Strona prawa

Strona studzienna

W kamiennym kręgu od początku 17:23, 07 lis 2013

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 17:18, 07 lis 2013

Do góry
Dzisiaj po południ zaświeciło słonko...ogród poweselał

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 17:16, 07 lis 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
No to dzis inny owadzik na deszczowe dni

REWELACJA
W kamiennym kręgu od początku 17:15, 07 lis 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
jak ja uwielbiam Twoje mistrzowskie kropelkowe fotki i tyle jeszcze kolorów w ogrodzie z wrzosami na czele pozdrawiam

Elu, chwytam ładne chwile, żeby miećco oglądać jak już będzie szaro-buro

Sosnowo 17:11, 07 lis 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)
Aniu, fotki już troszkę nieaktualne ( pażdziernik) - teraz już wszystkie liście opadły , ale lepiej późno niz wcale

Danuś.. to po prawej c to za rosłinka... wygląd pięknie Sadziec???

Widzę też nowe rabatki.. idziesz jak burza.... my się podniecamy malutką rabatką, a Ty od razu rabata jak pół niektórego ogrodu

I ta fotka jest cudowna.. rośliny cudnie skomponowane.. I jeżówki też widzę
W kamiennym kręgu od początku 17:10, 07 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aksamitki? to nie wymarzły Ci wszystkie. Fajnie. No ale wrzosy to jest toBuziole.

Te aksamitki rosnące blisko domu , w połowie zmarzły a w połowie mają się świetnie i kwitną....dobrze, że ich nie wyrzuciłam

Wilcza Góra 17:01, 07 lis 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
aksamitko
coś tam znalazłam ale generalnie cienkość ze zdjęciami okrywowych ...
wstawiam The Fairy przy tarasie..jak ona się stara...przygarnij też taką

Chyba przekonałam się do róż okrywowych. Kujące są one?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:30, 07 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudnie wyglądają te kropelki deszczu na gałązkach buka.
Poznajemy ptaki 15:38, 07 lis 2013

Do góry
Wróblowe Jing i Jang

Samica kosa

Wróbel na grabie niewidoczny całkiem

Na kamieniu zresztą też - pewnie chowa się przed kosem

Poznajemy ptaki 15:35, 07 lis 2013

Do góry
Przy oczku czy latem czy jesienią jest najwięcej zabawy
Wróbelki

Kosy z wróbelkami

Kos pogonił wróbla

I został sam,
Rododendronowy ogród II. 15:24, 07 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miłego dnia wszystkim życzę.

Ja też jak Irenka ..........poszurałabym nogami w tych liściach.......... ..........jak dziecko........
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:14, 07 lis 2013

Do góry
Asiu,faktycznie rośliny są zagubione.Zakwitł mi rumianek z samosiejki i kosmos.Oby nic więcej nie budziło się do życia.Jeden nowy rh ma bardzo nabrzmiałe pąki,widać kolor w nich już,nie mówię już o pierwiosnkach,które kwitną nagminnie.

Dajanko,fontanna stoi już zmontowana,panowie ją złożyli,pompka jest w środku i lada dzień okryją ją plandeką,żeby nie mokła.Wysokości jest jakieś 150 cm,może deko więcej.Tak działała u właściciela zakładu.

Poznajemy ptaki 14:50, 07 lis 2013

Do góry
A teraz jesienne harce

Tańcząca sroka

Sierpówka (teraz wiem

Samica kosa

Parka kosów

Poznajemy ptaki 14:47, 07 lis 2013

Do góry
Przydał by się ktoś do towarzystwa

Uciekaj ja tu rzadzę!

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:45, 07 lis 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Dziękuję wam serdecznie w imieniu młodych.Mam nadzieję,że będą żyli sobie w miarę szczęśliwie.
Skręciłam sobie nogę i byłam trochę uziemiona,na pocieszenie kupiłam fontannę i donicę.Facet wyjeżdża na dłużej do Anglii i zjechał trochę z ceny.Donica byłą niestety tylko jedna,jeżeli wiosną będzie dalej prowadził działalność to chciałabym zamówić kolumnę pod donicę.Nie wiem jak będę stałą finansowo po elewacji wiosną,a chciałabym zrobić altanę na kolumnach czterech i nie wiem jaki dach.Szukałam nieco w necie altan na kolumnach właśnie,ale jest bardzo mało zdjęć.Może macie jakieś ciekawe fotki?

Ja cie krecę ale zakup ubiegłas mnie troszke hi.Moja przyszła fontanna bedzie podobna lecz biała i troszke inna ale rozmiarowo mniej wiecej taka sama .Zmieniasz swój styl ogrodu Małgosiu na romantyczny? Napisz proszę na priv czy bardzo sie zrujnuje podobną fontanną i jakiej ona jest wielkosci?Masz co robic kochana, ale ty tez lubisz grzebac w ziemi wiec to nie przymus lecz przyjemnośc.Sliczne tez donice a altana na kolumnach to juz przechodzi moje wyobrazenie ..Rób prosze zdjecia z montazu fontanny i zapisuj dokładnie bo ja sama bede to robiła i nie wiem jak sie do tej sprawy zabrac.Przyda mi sie twoja wiedza ..Wieczorkiem jeszcze cie odwiedze bo musze spadac do domu zamkna mnie jak nie wyjdę .Tymczasem pa!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies