Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 21:10, 17 lut 2014

Dość wyginania - muszę odpocząć.
Nie uwierzycie jak Wam napisze ile przesadziłam roślin od 12.02 do 17.02 czyli w ciągu 6 dni: uwaga - 2 drzewka, 40 krzewów i iglaków, i ponad 20 bylin! Sama za głowę się złapałam - gdzie mój rozsądek!
Do tego uformowałam rabate, przyciełam krzewy - no to czekać tylko na postrzał, niestety zasłużony ...

Acha a robotę w ogrodzie skończyłam 21.01! ( w styczniu kopałam jeszcze oczko.) Tak więc tylko 3 tygodnie odpoczynku miałam. Ojojoj, będę cierpieć
kasiek 21:15, 17 lut 2014

Agania napisał(a)

Znam oj znam, Cię, przyjechałabym Ci pomóc, ale na pewno nie robiłas tego sama i miałaś pomocników rozumiem nie przespane noce, ale narozrabiałaś, przy tym przesadzaniu, mnie przy takim pomyśle, to rodzina by mnie zamknęła, żebym ochłonęła ale ty możesz się jeszcze urobić bez wtajemniczania rodzinki, bo masz maluchy a kiedy czas ci pozwala i nie musisz się zajmować dziećmi, to realizujesz każde wyzwanie, ale ja dla magnolii też zrobiłabym wszystko, na wet po kryjomu i z narażeniem kręgosłupa więc masz ode mnie po łapach, ale ja bym postąpiła tak samo
buziak

Agatka - jaka pomoc - ważne że nie przeszkadzali, eMus się dziećmi zajął a ja ..... ale mnie wszystko boli
Oni nie ingerują w moje pomysły pod jednym warunkiem - nie wciągam ich do roboty w ogrodzie
A dla mognoli miejscec jeuz jest, i dla rh i ....dobra, wystarczy
kasiek 21:20, 17 lut 2014

Dorota123 napisał(a)
Dziś na spokojnie oglądałam Twoje ostatnie dzieło, jest pięknie i wcale nie wygląda na świeżo zrobione. Masz fajne kamienie, takie omszone, superowo to wszystko obmyśliłaś i cieszę się, że przydały się moje zdjęcia. Ja w sobotę też pracowałam w ogródku, kończyłam wysypywanie żwiru na jednej rabacie. weszło ponad tonę, byłam padnięta, ale nie chciałam zadnej pomocy, bo nie znalazłabym póżniej roślin pod tą moją żwirownią. My ogrodniczki tak mamy, że nie czekamy na kalendarzową wiosnę tylko urządzamy te nasze ogródki w pocie czoła, w błocie i do padnięcia

Wszystko wykorzystałam co u siebie znalazłam. Ten mój busz musze troche ujarzmić, i teraz wiem jak
kamienie obrosły mi mchem na bagiennej rabacie. Twoje foty były bezcenne, strasznie duzo wykorzystałam pomysłów, i wyspe żwirową, i dobór roslin i łączenie i mchy....
Ale żwiru wsypałaś - pewnie też czujesz każdą kosteczkę.... U mnie weszło 60 kg grysu - tak więc nie dużo (chociaż tyle
Determinację twoja podziwiam, rozumiem i podzielam, pasja to pasja, nie ma na nia siły i bez sensu jest z nia walczyć
kasiek 21:21, 17 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Jestem pod wrażeniem efektu i szybkości zmian. Wyszło super

Dzieki Agus, ta szybkość daje mi się teraz we znaki, ale ja taki niecierpliwy typ jestem - a koniecznie chciałam to zrobic na przedwiośniu by mi się podobało kiedy jest najbrzydziej w ogrodzie
kasiek 21:23, 17 lut 2014

Rench napisał(a)

ZACZAROWANY ODRÓD ! Śliczny

Dziekuje, magia tkwi w kazdym zakamarku - tak ogrodu jak i duszy
Ja tylko przelewam to co w środku - na zewnątrz
kasiek 21:33, 17 lut 2014

ewsyg napisał(a)
Kasiu, a czy tu w środku nie mogłoby być ciurkadełko ?

dzieki Ewciu,

co do ciurkadełka to było w planie, ale ja pod orzechem który tu rośnie przezywam śmietnikowa gehennę kilka razy w roku i już więcej nie mam siły.

Ale mam pewien pomysł na wodę:

Przelewka bambusowa i misa.
teraz jednak czekam na latarenke bo juz zamówiłam, potem muszę zainwestować w folię do nowego oczka... No zobaczymy, do końca roku jest sporo czasu

kasiek 21:45, 17 lut 2014

Tusiala napisał(a)
Kasiu już się wzięłaś za robotę? Aż mi żal, że nie ja pierwsza
Ależ zakątek piękny się szykuje. Gdyby nie ten biały żwirek to byłby taki ciemny i mroczny... (ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu) lasek jak w "Zmierzchu"

Ja juz zaczęłam 12.02!
ten zakątek teraz nie powala kolorami - taka pora -ale od kwietnia sie zacznie:

W kwietniu na niebiesko zakwitną dywany barwinków, ozłoci się trzmielina Ewergold, bordo wprowadza klony
W maju i czerwcu zaróżową sie azalie japońskie, zawciąg na środku wyspy i jeszcze cos fioletowego przy lustrze 9nie znam nazwy, poduchowiec), białe zakwitna pierisy
Od lipca zakwitnia na biało hortensja BObo i na fioletowo ogrodowa i tak do zimy.

Jeżeli więc plan wypali, kolorówo będzie tu o każdej porze

kasiek 21:47, 17 lut 2014

Agania napisał(a)
Kibicuję twojej sośnie, wygląda na to, że nic jej nie będzie, ale ją powyginałaś........................ aleeeeee żeś ją skrępowała

Nie wiem Agatka, sporo oberwała szpadlem, do tego sekatorem - zobaczymy, była dość gietka więc sama dałam radę
malgorzata_s... 21:49, 17 lut 2014

Ciurkadełko z bambusem, super pomysł No a wizualizacja pokazuje że będzie pięknie Buziam na dobranoc
kasiek 21:49, 17 lut 2014

Agania napisał(a)
Latarenki miały być dwie?

Nie na razie jedna - wysłałam Ci na pV.
Bedzie gdzieś w górnej części bo w dolnej chce zrobić przelewkę (projekt wyżej)