No i wydało się, kto był wśród podglądających zza płota
Pszczółko, Agentko – tesiskam
Marzenko – chyba jednak Twoje drzewa jeszcze za młode będą. Budka lęgowa (solidna) trochę jednak waży, a i na odpowiedniej wysokości kusi wisieć.
Renatko – ja swoje rodki bardzo mocno podlewałam, nawet tuż przed opadami śniegu jeszcze wody dostały. Może to dlatego. A może przyczyną jest fakt, że je przed mrozami okryłam.
Bożenko, dziękuję

Uspokoiłaś mnie. Masz rację - budki są dla ptaków, a dzięcioł też ptak
Evochichonku, czekam na to bardzo, bardzo. I cmokam wzajemnie
Joasiu (as) – czekamy na wiosnę, a potem ruszamy z kopyta.
Pszczółko, takie trudne pytania stawiasz

Czy dzięcioł mógłby się dobrać do ula? Pojęcia nie mam, ale zaintrygowana Twoim pytaniem, googlnęłam zagadnienie. Niektórzy piszą, że mógłby.
Vivo - miło, że zajrzałaś i ślad zostawiłaś.
Beatko, Agentko, buziam
Pszczółko – kochana jesteś
Agatko (Laurowiśnia - fajny masz nick) – oczywiście, że marzą mi się pnącza na tym murze. Są jednak dwie przeszkody – ta ściana nie jest moja (sąsiada) i jest to bardzo cieniste miejsce (południowa granica mojej działki). W zasadzie od niedawna jest jeszcze trzecia przeszkoda, ale o tym przy innej okazji.
Gosiu (malkul) – no zdolny. Ale Twojemu nikt nie dorówna.
Joasiu (as),
Kasiu Klekotku – dziękuję za walentynkową pamięć
Madżenko – obiecuję poprawę...
Agnieszko (Gusiarz) - nie widziałam tych starych budek u Ciebie. Tylko tę nową prześliczną. Czy nie pokazywałaś?
Joasiu (waska) – nie ma za co

A za kwiaty dziękuję, śliczne
Wiktorio – byłam, radziłam.
Boćku - jestem, jestem, tylko nic się nie działo u mnie, wolałam u Was pomyszkować.
Asia (waska) nie siej teraz do gruntu, jest za zimno. Odętka to bylina, posiejesz w maju. I będzie dobrze.
Marto (Tusiala) – „moje” ptaszęta mają budki, bo zmiękczyły serducho mojego M.
Buziaki dla wszystkich Gości
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.