Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:44, 02 lis 2013

Do góry
ok, w końcu mogę zamieścić plan całej działki

taki z projektu

i narysowany odręcznie z mniej więcej aktualnym stanem

widać coś? bo u mnie tak sobie... chyba spróbuję raz jeszcze... ale to już następnym razem i postaram się od razu nanieść ścieżkę i mniej więcej zarysy rabat
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:35, 02 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Może i będzie pięknie, a pracy będzie faktycznie mniej

Piękna hortusia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:23, 02 lis 2013

Do góry
Nowosc z 2013 u mnie w tym roku były takie kolory, biały też byl ale zdjęcie źle zrobione i one wyrastaja w jednej kępie

http://zszp.pl/?id=411&lang=1
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:18, 02 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Lato się jeszcze nie skończyło, jesień już czuć w powietrzu, a ja już tęsknię za wiosną

chyba nie ja jedn zakochałam się w tych zdjęciach,cudne rabaty, zestwienia roślin, moje pytanko tylko czy ten na końcu po prawej żółciutko-bialutki to białobok?
Rododendronowy ogród II. 22:12, 02 lis 2013

Do góry
luiza_jakubowska napisał(a)
Pozdrawiam.Walczymy z liśćmi.Już trzy przyczepy pojechały do lasu i dalej nie jest czysto.Nigdy nie spotkałam jętek, mimo "jeziora".Nie wiem jakie warunki muszą mieć do rozmnażania?

Kasiu nie odpowiem Ci jakie warunki im porzebne , myślę ze poprostu ich nie zauwazyłaś a może tak jak jakis mój gosc wzięlaś za komary. Komary jednak nie latają tak gromadnie wiec jeśli zobaczysz rój ,,komarów" to bedą to ę. Myślę ze w przyszlym roku je zauwazysz jak teraz wiesz jak wyglądają. U Ciebie jest duzo cienia a one fruwaja w słoneczku , jestem pewna ze je zobaczysz.Zastanawiam się czy jest sens wywozic te liście , ja w moim lesie je zostawiam z pełną premedytacją bo chcę by sie tworzyła leśna gleba a bez liści nie będzie to mozliwe , no chyba ze zasypuja Ci grzadki i inne rośliny to wtedy faktycznie trzeba. Dzięki za piekne zdjecie Twoich brzóz. Miłej niedzieli.
Moja bajka 22:10, 02 lis 2013

Do góry
Ramki gotowe Muszko, włożę do nich zdjęcia i postawię, albo powieszę w pokoju. Po prostu
Teraz mam ramki w stylu shabby-chic. Za całe 5zł98gr
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 02 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu - z jeżówek można doktorat zrobić.. odmiany są bardzo podobne i różnią sie tak małymi detalami, że idzie ogłupieć.. Secret Love nie mam.. śliczna czerwona... mam tylko dwie czerwone.. Papaya ognista o ciekawym kształcie i Hot Lava o wielkich kwiatach. Ostatnie zakupy robiłam z myślą, że pamiętam, albo że mam zapisane na doniczkach.. a potem zapomniałam odczytać, zapomniałam zapisać... i sie porobiło..

To jest jeżówka Pink Sorbet lub Secret Romans .. za cholerkę już nie dojdę którą wzięłam.. jeszcze poszukam, czy nie wstawiłam jednak kartki z nazwą..

Ale i tak najbardziej lubię moje zwykłe jeżówki purpurowe białe i różowe Gdybym miała miejsce to posadziłabym z nich cała łąkę, a tak mam tylko dwie duże kępy i trzecia olbrzymia kępa z doubledecker (po czasie przestaje dostawać kogutki i wygląda jak zwykła )

No i liczę na szał ciał z malutkiej Piccolino.. chyba najmniejsza jaką widziałam Za to bardzo żywotna...

ta dolna to Pink Sorbet, pełniejsza http://www.vitroflora.pl/pl/oferta/byliny/echinacea__jezowka Piccolino i Liliput też taki malusi

mam taka odmianę Cheyenne Sprit, że nigdy nie wiadomo jakie kolory będzie miała, w kępie mogą być żółte, pomarańczowe lub czerwone albo białe
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:57, 02 lis 2013

Do góry
A przy Agatce nawet cukier wydaje sie gorzki

Właśnie oglądam stare foty, z 2005-2006 roku, ale ich dużo, zrobiło mi sie bardzo sentymentalnie
Np to z 2005r, jeszcze pies malusi i lasku nie ma To 2/3 mojego małego ogrodu

Ogródek Anity 21:53, 02 lis 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Na poprawę nastroju
Tiramisu
Polecam

........znowu kusiaz.........kusicielko ............ jak nie rózami to deserem........
Ja tez lubię jesienią i zima szczególnie podjadac słodycze............co widać z resztą.... ale co tam, każdy sposób na poprawę nastroju jest dobry..........
Pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:43, 02 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Mój avatarkowy ulubieniec

mrrr... cudny... jak mowi mój M :kawał futa pozdrawiam
Moja bajka 21:32, 02 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Kupiłam też dwie plastikowe, mocno kiczowate ramki. Po co mi one? Bo jutro będą wyglądać zdecydowanie inaczej

Właśnie podsunęłaś mi świetny pomysł jeśli chodzi o ramki. Kiedyś nawet sobie coś takiego wymyśliłam tylko w innym leśnym klimacie.

Jesteś kochaną inspiracją
a jeśli chodzi o ramki to czekam, żeby zobaczyć jakie nowe oblicze dostały w twoim ogrodzie. .
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:25, 02 lis 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

nasuwa mi się tylko jedno slowo: piękna kępa

Ognista kupa.....
A obok nie lepiej .. też ognista wstęga.. cały zakątek mam taki ognisty..... i tulipany tu też takie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:25, 02 lis 2013

Do góry
Mój avatarkowy ulubieniec

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:20, 02 lis 2013

Do góry
czasu brakło ... ale tylko pozornie do zamierzamy uporządkować jeszcze sprawę aleji zwanej angielską

ma być podobnie i będzie ... rzeczona aleja na pomarańczowo ... pod serbami (w przyszłości nie fiem jakiej ... chciałabym wiosennej) ten mega szał z niezapominajkami i angelikami ... a na czerwono zwiększony areał ... warzywnik ustapił miejsca

tak zrobiłam zdjęcie, że pomarańczowa linia wyznaczająca aleję się pochyla ... w rzeczywistości idzie prosto do kubika z niezapominajkami ... prościutko od samej furtki ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:19, 02 lis 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mam jeżówkę Milkshake i ona zmienia się bardzo podczas rozwoju. Najpierw nie wygląda na pełną, dopiero w miarę rozkwitu jej środek się napełnia, więc najprawdopodobniej zdjęcie Ani pokazuje ją na którymś z etapów do pełnego rozkwitu, a katalogi i sklepy pokazują tylko zdjęcia "końcowe".

Dokładnie tak jest... jeżówki tak sie zmieniają w trakcie, że cały czas są ciekawe i interesujące...
Rożne stadia rozwoju w zwykłej Albie

Wąskie płatki, zielony środek i płaski, a dojrzałe są zupełnie inne...
Rododendronowy ogród II. 21:17, 02 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie mam ciekawych zdjec więc tylko kolorowa winorośl i idę do Was.

piękny kolor aż razi po oczach pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:16, 02 lis 2013

Do góry

nasuwa mi się tylko jedno slowo: piękna kępa
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:16, 02 lis 2013

Do góry
to moja wielka pardobicka ... tulipki w niezapominajkach ... tak długo gapiłam się w obraz nadobnych angelique w różowych niezapominajkach, że zakochałam się w tym obrazie bez pamięci ... zawsze kochałam się w brunetach a wyszłam za blondyna ... no i niezapominajkami jak wyżej ... bendom niebiewskie ... w tym roku ... w przyszłym realizacja nastąpi w różowych ...

yhm ... w tak zwanej podstawowej komórce społecznej blondyn zostaje ... nie wymieniam ... realizację sprzed lat 18 uznaję za dożywotnią ))

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:16, 02 lis 2013

Do góry
kubik różany zmienił się nieznacznie ... znacznie zmieni się po wyprawie na bukszpany ...

tymczasem do róży Leonardo da Vinci dosadziłam New Dawn (ha ... wciąż pięknie kwitnie to fotka z dziś ) ... pomiędzy nimi 3 krzaczki lawendy (będzie trzymana w ryzach bo to ta co lubi zaszaleć ) ... róże przecinają kubik po przekątnej ... obwód stanowią trawki ... które kiedyś będą się pokładać na parkaniku z bukszpanu ... obecnie parkanik mini istnieje tylko w narożniku ... resztę prostej od narożnika wiosną zastąpi tulipan Super Parrot ... też zielono ... no dobra może inaczej zielono ale zielono biało ...

po obu stronach przekątnej z różami powstały dwa trójkąty - wnich usadowi się kiedyś pomponella ... zanim jednak to nastąpi Tulipan Angelique musi ją godnie zastąpić ...

Do góry
Nieletniej nic nie powiem ... mowy nie ma ... juz i tak mamy pandemonium z jej aurą ... bo ona jest na biol-chem-fiz a tylko polskiego się uczy ))) ... no cóż pani psor od polskiego powtarza im, że jako przyszłość narodu muszą znać literaturę !!! ...

na moje przemiany na rabatach nie ma tak co czekać bo tu jak to u mnie dzieje się powoli ... za to moje o tym wyobrażenie rośnie z prędkością światła ... tak czy inaczej ja się wiosny w tym roku nie mogę doczekać ... znaczy w przyszłym ... ja już kcem wiosny !!! ... co nie co sobie zwizualizowałam

kubik pod jodłą czy czym takim po wysiedleniu bergenii zwanej kapustą (która tratowana przez piesa zupełnie nie umiała w tym miejscu dać z siebie cokolwiek, że o liściu nie wspomnę ) ... przeszedł mocne przeobrażenie a moje o nim wyobrażenie jest takie, że wokół pnia będzie rosła tojeść orszelinowata podsadzona paprociami ... spod paproci na niebiesko zaszaleje bodziszek ... a koloru i czadu wiosną ma dać tulipan toronto ... brzeg ma być trawkowy ale to już wiosną ... teraz możemy się wspólnie zastanowić jaką to trawkę na ten brzeg ... widzimy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies