Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:43, 14 lut 2014

Maria667 napisał(a)
Kasia!
Czy ja dobrze zrozumiałam? Robisz ogród japoński??
A przepraszam, a Ty masz jakiś inny klimat niż ja? Bo u mnie jeszcze śnieg leży i nawet nie próbowałam niczego robić w ogródku.
Czeka na zdjęcia tego "Japończyka"

U mnie jak zima to śnieg sie trzyma i dzieci bałwana robia ale jak idzie wiosna to bliskość domów topi śnieg z zawrotna prędkością ! U mnie ani grama sniegu, ziemia jak masło, choć mokra, cebulowe kiełkują, bazie pękają, oczar kwitnie, ptaki sie kotłuja - słowem istny rozgardiasz wiosenny

Japońca robie, albo cos na jego kształt z tyłu ogrodu.
Naoglądałam sie tyke fotek że mózg mi przesiąkł orientalnymi klimatami. Najtrudniej jest zachowac dyscyplinę wśród kolorów, ale te plany co rysowałam bardzo mi pomogły!
kasiek 19:44, 14 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Miłych Walentynek

Dziekuje i życze wzajemnie przytulasowego dnia (i nocy)
kasiek 19:45, 14 lut 2014

gaga napisał(a)
Pozdrawiam walentynkowo

Dziękuje i równiez pozdrawiam Walentynkowo
Mala_Mi 19:46, 14 lut 2014

Szybki rzut oka.. na japońca... (suszi nie tykam bo nie lubię) .... żwirek taniej na składzie na kilogramy ..bo w workach dużo drożej. jak kupowałam na mój przedogródek to taniej wyszło kupić luzem i z transportem niż w workach. Ale to też zależy od ilości ...
Baksiki w lusterku też mi się spodobały
kasiek 19:54, 14 lut 2014

Agania napisał(a)
O jacie ale się zmieniło, pierwsze efekty już są, no pięknie Kasiu

Ale odbicie w lustrze na kulki bukszpanowe, udało ci się to odbicie rewelacja

U mnie błoto i mokro buty grzęzną i glina na łopacie siedzi, nic nie da się zrobić, ale cięcia się zaczną, szkoda, że słonce tak późno zaświeciło, może to zwiastun pięknej soboty.

Ale się rozpędziłaś, witasz wiosnę na całego przyroda się u ciebie obudziła...................... nie

zapomnij o walentynkach ...... pewnie eMuś dostanie bonsai w prezencie ze skośnymi oczami i z soczyście czerwonym buziakiem

Dzięki Agania, jeszcze troche i zobaczysz całość, dopiero wtedy jest fajny pogląd, teraz to fragmenty...
Odbicie jest różne w zależności od tego pod jakim kątem się patrzy, raz na buksiki raz na azalię i hortensję.

U mnie też mokro ale nie grzęznę, pamiętam jednak jak na wiosnę i morka jesień jest u Ciebie, trzeba faktycznie opóźnić prace porządkowe by więcej szkód nie narobić. Ja strasznie się ciesze że te kilka dni feriowe co przymusowo wylądowałam w domu mogłam spędzic w ogródku, to jak prezent na zakończenie urlopu Sobota faktycznie ma bvyc ładna więc też przebieram nóziami. Musze żwirek poszukać. Teraz to mi kopanie oczka zostało (ale musze doczekać do pensji by folię kupić

O Walentynkach nie da się u mnie zapomniec, w tym dniu sie zareczyliśmy, więc miło sie wspomina. Knajpa zaliczona a jeszcze noc przed nami
kasiek 19:59, 14 lut 2014

kitek81 napisał(a)
najlepszego na Walentynki

Dzieki Kasiu i wzajemnie walentynkowe buziole
kasiek 20:00, 14 lut 2014

Dorota123 napisał(a)
img size=600x436]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/52/529425/original.jpg[/img]
Pozdrawiam Walentynkowo, Kawał roboty odwaliłaś dziewczyno

Odpozdrawiam równie cieplutko

Ten kawał czuję w kościach, ale satysfakcja jest nie do przecenienia
kasiek 20:03, 14 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Szybki rzut oka.. na japońca... (suszi nie tykam bo nie lubię) .... żwirek taniej na składzie na kilogramy ..bo w workach dużo drożej. jak kupowałam na mój przedogródek to taniej wyszło kupić luzem i z transportem niż w workach. Ale to też zależy od ilości ...
Baksiki w lusterku też mi się spodobały

Dzięki za rady Anula

Jaki tam japoniec - jeszcze na tych fotkach wschodem nic nie pachnie.

Ilości niewielkie u mnie potrzebne - ja wszystko mam zminiaturyzowane
Jutro poszukam, jak uda mi sie kupić to wkleję fotki całosci, choc bez bordowych liści klonów jeszcze nie ma takiego efektu.
renatamama3 09:40, 15 lut 2014

Kasiu ,u mnie też wiosennie i kilka rzeczy już zrobiłam w ogródku ,dzieliłam nawet żurawki ,Wczoraj ,wróciłam do Mój Piękny ogród i trafiłam na zdjęcia z twojego ogrodu ,śliczne .pozdrówka wiosenne
kasiek 20:49, 15 lut 2014

renatamama3 napisał(a)
Kasiu ,u mnie też wiosennie i kilka rzeczy już zrobiłam w ogródku ,dzieliłam nawet żurawki ,Wczoraj ,wróciłam do Mój Piękny ogród i trafiłam na zdjęcia z twojego ogrodu ,śliczne .pozdrówka wiosenne

O rany Reniu, aleś go wypatrzyła, ja nic o tym nie pisałam
To była mega niespodzianka, i kiedy widzę jakie ludzie maja ogrody mysle że jury doceniło ,,własny wkład" w stworzenie własnego kawałka ziemi
Zaraz lece do Ciebie