Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

ewsyg 13:11, 14 lut 2014

Pozdrawiam walentynkowo
Anita1978 13:41, 14 lut 2014

Aniu
AniaDS 18:01, 14 lut 2014

Kto tam jest na facebooku, byłabym wdzięczna za głosik
Tu
https://www.facebook.com/WOGRODZIE/photos/a.735003186539331.1073741845.419119828127670/735003543205962/?type=1&theater

i tu
https://www.facebook.com/WOGRODZIE/photos/a.735008393205477.1073741846.419119828127670/735008666538783/?type=3&theate
Cmokam w podzięce :*

Szczęśliwych Walentynek wszystkim
bociek 18:15, 14 lut 2014

Aniu, nie mam fejzbuka Ale glosuje wszystkimi piorkami
AniaDS 19:15, 14 lut 2014

gusiarz napisał(a)
Aniu wielkie dzięki za odpowiedź!! Myślę, że mimo wszystko pokuszę się o trochę dalej trawy przy różach - dwa, trzy sezony bez zmian to dla mnie i tak dużo . Jeśli się uda odnaleźć zdjęcia będę
Buziak

Jeżeli się da te trawy dalej, tak jak mówisz Aguś to może będzie lepiej, u mnie było wszystko na kupie jak zwykle.

iwonadm napisał(a)
czy heidi kwitnie nonstoop?

Iwonko, Heidi jak i reszta jej róż podobnych kwitnie kilka razy w sezonie, z przerwami.

bociek napisał(a)
Ladne kfiatki Aniu, Na jutro zycze Ci duuuuuuzo czerwonych roz a na wszystkie dni samej milosci wokol

Bociusiu, wzajemnie Kochana

monteverde napisał(a)
Aniu napisz jak Ci się sprawuje Mariatheresia bo sobie kupiłam i Octavie Hill i Polkę, warto było czy będę miała kłopoty?

Polka - najlepszy zakup.
Mariatheresia u mnie dwa razy wypadła, trzecia posadziłam rok temu i jakoś rośnie, ale bez szału na razie. U innych oglądałam ją i się zachwycałam jej pięknymi kwiatami i wigorem.
Octavia - mówią, że lubi chorować a kwiatki pleśnieją na deszczu, ale moja się spisuje, to jedna z moich pierwszych róż.

Marzena2007 napisał(a)
Ufff pocieszyłaś mnie brakiem kopczyków ja mam mało zatem kopczykuję torfem

I to powinno wystarczyć .
Bogdzia 19:20, 14 lut 2014

Nie jestem na Fb ale walentynkowo pozdrawiam serdecznie.
AniaDS 19:33, 14 lut 2014

iwonadm napisał(a)
ania kupowałaś coś u Baranowskich?

Tak, kilka razy, ale od jakiegoś czasu już nie kupuję, za dużo miałam pomyłek, jakość nie za bardzo i często mi wypadały te róże.

gusiarz napisał(a)
Aniu - dziękuję bardzo będę szukać traw, które nie są rozłogowymi i sadząc je trzeba wziąć poprawkę na większą odległość od róż... Jeszcze raz wielkie dzięki za podpowiedzi

Nie ma za co

anna_g napisał(a)
Aniu ruch u Ciebie ostatnio ogromny Widać że wiosna idzie i róż się zachciewa Heidi Klum ma świetny kolor od dawna mi się podoba... może kiedyś dorosnę do róż w ogrodzie Czy ona faktycznie tak mocno pachnie jak piszą?
Pozdrawiam Aniu

Aneczko, zapach się zgadza, ale róża niska, żeby ją wąchać trzeba by na ziemi praktycznie leżeć .

Joku napisał(a)
Piękne róże. Obejrzałam z przyjemnością.

Cieszę się bardzo, pozdrawiam Juluś

baraga1904 napisał(a)
...jak tu wchodzę to potem świruję na temat róż - chcę wszystkie mieć u siebie...a to zupełnie niemożliwe...

Ha ha
Oj tam, oj tam, wszystko jest możliwe .
Madzenka 19:42, 14 lut 2014

Lecę na FB
AniaDS 19:43, 14 lut 2014

Magda70 napisał(a)
Cudne te róże....pomyślę o nich za parę lat

Za parę... lat?

Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, kupowałam wysokie na ok. 100 cm w roku 2012 (przypominam sobie, bo to rok spotkania Ogrodowiska u mnie). W sezonie 2013 miały równomierne przyrosty i teraz mają nawet do 130 cm. Te pod brzozami i leszczyną rosną wolniej, te koło studni bez konkurencji innych drzew/krzewów jak szalone.
Przy cisach - wydaje mi się, że podstawowa sprawa to ziemia i woda. Cisy podlewam jak tylko jest sucho (zwłaszcza lipiec-sierpień).
Dodam, że nie nawoziłam ale ściółkowałam raz drobną korą, a raz kompostem.

Czyli już dorodne okazy kupiłaś Ewuś. Ciekawe, czy ja tu u siebie dostałabym je w takiej wysokości. I za ile. U mnie jest bardzo sucho, w lecie, gdy praży słońce jest masakra, praktycznie wcale nie mam cienia. Ale może grube ściółkowanie pomoże.

Mala_Mi napisał(a)
Winchester Cathedral - nie było tego tam gdzie Corver.. wiec dam szansę tym co raz a pięknie...
Wyszłam z założenia, że w tym miejscu trawy przejmą jesienią władzę...
Piwonie też krótko kwitną, a sadzę je bez opamiętania...... no i na dole będą róże co kwitną cały czas
Zaraz różana sie szerzy.... a z tym kopczykowaniem.. dlatego kupuję takei co są na minimum -29.. bo można sie bawić z 1 czy 2 różami, ale nie z kilkudziesięcioma.. ..
Kupowałaś coś w Rozarium?? Masz o nich jakąś opinię, bo zaryzykowałam w tym źródle .

Rozarium czy Rosarium Anuś? Kupowałam i tu i tu .
Ja teraz też częściej wybieram takie róże, które mają co najmniej strefę 5, jestem wówczas spokojniejsza o zimy.
Piwonii nie mam prawie wcale, właśnie ze względu na krótkie kwitnienie.

Aneczka napisał(a)
Dziękuję ci Aniu za pomoc Wspaniałe róże mi podsunęłaś. Jestem bardzo wdzięcza Nie mam jeszcze zdjęć swoich róż, więc chociaż taką przesyłam z podziękowaniem

Pozdrawiam serdecznie

Nie ma za co Aniu, cieszę się, że mogłam pomóc .
Dziękuję za piękną różę .
AniaDS 19:54, 14 lut 2014

ewsyg napisał(a)
Pozdrawiam walentynkowo

Ja również

Anita1978 napisał(a)
Aniu

Anitko :**

bociek napisał(a)
Aniu, nie mam fejzbuka Ale glosuje wszystkimi piorkami

Dobre i piórka, kciuki się przydadzą też

Bogdzia napisał(a)
Nie jestem na Fb ale walentynkowo pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu, ja również, cmok :*

Marzena2007 napisał(a)
Lecę na FB

Tenkju :**